Індія запровадила новий стандарт викидів в атмосферу. Як він вплине на екологію та якість моторних олив?
autoExpert » СТАТТІ » Експлуатація автотранспорту » Індія запровадила новий стандарт викидів в атмосферу. Як він вплине на екологію та якість моторних олив?

Індія запровадила новий стандарт викидів в атмосферу. Як він вплине на екологію та якість моторних олив?

  • Переглядів: 701
  • Дата: 28-04-2020, 11:08
  • Print
Транспортні засоби мають агресивний вплив на навколишнє середовище – це загальновідомий факт. Вони є потужним джерелом хімічного (викидають в навколишнє середовище величезну кількість отруйних речовин), шумового і механічного забруднення. Частково забруднення можна утилізувати і переробити (наприклад, відпрацьовані моторні оливи та інші технічні рідини, використані покришки і т.д.), але як бути з викидами у повітря? Для мінімізації рівня забруднення атмосфери в багатьох країнах застосовуються певні стандарти викидів, затверджені законодавчо. Окремої уваги варті останні нововведення Індії. Чим вони так примітні для екологічної ситуації в світі, галузі автомобілебудування та мастильних матеріалів? Розбираємося разом з фахівцями компанії «Екоінтел».

Індія запровадила новий стандарт викидів в атмосферу. Як він вплине на екологію та якість моторних олив?

Індія, в якій мешкає 1,3 мільярда людей, зробила великий крок до зниження надвисокого рівня забруднення повітря, запровадивши стандарти викидів автомобілів Bharat Stage VI. По суті це безпрецедентний стрибок, в результаті якого одна з найбільших країн світу, що розвивається, виявляється приблизно на одному рівні за нормами викидів з Європейським союзом. Це також значно підвищує планку вимог до якості мастильних матеріалів, використання яких буде необхідно в оновлених автомобілях, вантажівках і мотоциклах.

Протягом останніх десятиліть, країни в усьому світі неухильно посилювали контроль за викидами забруднюючих речовин з автомобілів, включаючи сажу, закис азоту і вуглеводні. Спочатку стандарти були впроваджені на розвинених ринках з найбільшим автопромом: ЄС, США та Японії, а потім були прийняті з деякими затримками на ринках, що розвиваються. Багато країн змоделювали свої нормативи за стандартами ЄС, але Індія є першим великим ринком, який перескочив «рівень». У 2016 році уряд країни вирішив перейти з етапу Bharat IV на етап Bharat VI, минаючи етап V, щоб прискорити поліпшення якості повітря в Індії, яке є одним з найгірших в світі (Bharat (BSES) – це норми викидів, прийняті урядом Індії, щоб регулювати рівень забруднення повітря транспортними засобами. Стандарти і терміни для виконання встановлюються Центральним комітетом з контролю забруднень навколишнього середовища при Міністерстві охорони навколишнього середовища та лісового господарства і зміни клімату). Етап Bharat VI (BS VI) еквівалентний Euro VI, який ЄС запровадив в 2015 і 2016 роках.

Індія запровадила новий стандарт викидів в атмосферу. Як він вплине на екологію та якість моторних олив?
Нова постанова індійського уряду забороняє продаж або реєстрацію нових транспортних засобів, які не відповідають BS VI починаючи з 1 квітня. Автовиробники отримали невелику відстрочку, коли Верховний суд країни дозволив продавати моделі попереднього зразка до кінця цього місяця, відповідні BS IV – ця поступка була надана через зниження продажів за останні пару місяців через пандемію Covid-19.

Ціни на транспортні засоби в Індії значно зростуть через витрати на технології контролю викидів. Очікується, що витрати на моторні оливи також зростуть, оскільки мастильні матеріали повинні бути переглянуті на відповідність новій технології контролю викидів.

Індія запровадила новий стандарт викидів в атмосферу. Як він вплине на екологію та якість моторних олив?

Матеріал надано компанією «Екоінтел», яка займається прийомом та переробкою певних позицій із цього переліку, здебільшого – відходами нафтопродуктів. Це ліцензована компанія, метою якої є екологічно чиста, безпечна і доступна утилізація небезпечних відходів, що утворюються в процесі господарської діяльності.
Більше інформації про компанію читайте за посиланням…


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше