Бензин, дизель, гібрид, біо – у Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології
autoExpert » НОВИНИ » Автопром » Бензин, дизель, гібрид, біо? У Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології

Бензин, дизель, гібрид, біо? У Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології

  • Переглядів: 832
  • Дата: 20-01-2021, 15:37
  • Print
У рамках Паризької угоди про захист навколишнього середовища майже всі країни міжнародної спільноти погодили амбітну мету – досягти нульових викидів СО2 в транспортному секторі до 2050 року. й клімат. Однак, на думку Bosch, єдиного правильного технічного рішення по цьому питанню не існує – регіональні законодавчі умови та індивідуальні запити кінцевих користувачів є дуже різними. Зниження викидів СО2 передбачає всебічний аналіз, при якому до уваги також слід брати процеси виробництва автомобілів та енергоносіїв.

На думку Bosch, центральним елементом автомобіля майбутнього є електрифікований привід, що включає різні гібридні та повністю електричні варіанти для легкових і вантажних автомобілів. Для великогабаритних вантажних автомобілів підійдуть паливні елементи (fuel cells) та ДВЗ, що працює на водні, – ще один перспективний напрям у розробках.

Бензин, дизель, гібрид, біо? У Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології

Однак і сучасний ДВЗ – з елементами електрифікації та без – є частиною рішення. Він залишиться основним силовим агрегатом: згідно з прогнозами, до 2030 року 2 із 3 нових автомобілів все ще будуть оснащені класичним ДВЗ. Нові серійні моделі, а також автомобілі, що знаходяться в розробці, доводять, що викиди оксидів азоту та сажі можна значно знизити. Мета розробки нових ДВЗ сформульована чітко: автомобілі повинні відповідати не тільки актуальним граничним значенням викидів шкідливих речовин, але й у майбутньому не мати ніякого впливу на якість повітря в містах. Споживання пального, а разом з ним і викиди СО2, також повинні знижуватися. Якщо використовувати передові синтетичні види пального, можна навіть досягти нульових викидів СО2.

Дизель: на шляху до зменшення викиду оксидів азоту
Під час дискусій про якість повітря в містах центральним аспектом обговорення є оксиди азоту та частки, які називають сажею. Дизельні двигуни вже багато років оснащуються фільтрами твердих частинок. Їх прямий вплив на рівень забруднення сажею в містах складає всього 1-3%. Але розробники просунулися і в питанні зниження викидів оксидів азоту. Завдяки ефективній роботі сучасних двигунів, а також новітнім системам рециркуляції та обробки відпрацьованих газів, рівень викидів залишається мінімальним не тільки під час випробувань на моторному стенді, але й у реальних дорожніх умовах. Тестування нових дизельних моделей, проведене незалежними організаціями та спеціалізованими виданнями, підтверджує цей прогрес. Демонстраційний автомобіль Bosch, наприклад, має мінімальний викид оксидів азоту в реальних випробувальних виїздах, зокрема, на відомому відрізку дороги біля виставки «Ам Некартор» у Штутгарті.

Бензин, дизель, гібрид, біо? У Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології

Бензиновий двигун: значний прогрес завдяки фільтру твердих частинок
Бензинові двигуни завдяки конструктивним особливостям виробляють менше оксидів азоту. У фокусі подальшого розвитку знаходиться зниження кількості частинок сажі, викиди якої з початком застосування фільтра твердих частинок можуть бути знижені до значно менших показників, ніж ті, що дозволені на законодавчому рівні. Основною метою є системний підхід, що включає заходи з оптимізації процесу згоряння та ефективну обробку відпрацьованих газів. Системи впорскування високого тиску з поліпшеними функціями регулювання подачі пального, додаткові рішення з оптимізації охолодження двигунів при високому навантаженні та обігрів для каталізаторів також допоможуть значно знизити викиди в майбутньому.

Зниження або повна відсутність СО2 можливе при використанні синтетичних видів пального
Автомобілі з поточного світового парку також можуть зробити значний внесок у збереження клімату, якщо будуть експлуатуватися на поновлюваних або синтетичних видах пального.

Бензин, дизель, гібрид, біо? У Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології

Сертифіковані види біопального розробляються на основі стабільних видів сировини та вже сьогодні дозволяють знизити викиди СО2 при їх додаванні до традиційних видів пального. У майбутньому екологічне пальне eFuels вироблятиметься на основі процесів з використанням відновлюваної електроенергії. Реалізувати застосування такого пального технологічно можливо на основі наявної глобальної інфраструктури. Однак для широкого впровадження на ринку потрібні спільні зусилля великих гравців автомобільного бізнесу.

Бензин, дизель, гібрид, біо? У Bosch аналізують перспективи ДВЗ з погляду екології

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше