Термо Кинг Украина.ПРАМОТРОНИК.Критерии выбора автономного обогревателя(ОТОПИТЕЛЯ)
autoExpert » СТАТТІ » Експлуатація автотранспорту » Готуємося до зими разом з «Термо Кінг Україна». Як обрати автономний опалювач?

Готуємося до зими разом з «Термо Кінг Україна». Як обрати автономний опалювач?

  • Переглядів: 3554
  • Дата: 27-08-2012, 11:43
  • Print
Зима – найважча пора року для автоперевізників. На дворі часом такий мороз, що не те що їхати не хочеться, глянути у вікно страшно. Але їхати треба, тому що автоперевізника, на відміну від вовка, годують не ноги, а колеса.

Готуємося до зими разом з «Термо Кінг Україна». Як обрати автономний опалювач?

Статистика – річ вперта. За даними синоптиків, в Україні приблизно 40% днів на рік температура повітря не піднімається вище за 5 градусів тепла, а майже 100 днів тримається справжній мороз. В такі дні водій автомобіля може стикнутися з багатьма проблемами, починаючи від крижаного лобового скла і замерзлого замка дверей та закінчуючи холодним двигуном, що ніяк не хоче заводитися. Завести холодний двигун нелегко. І якщо це вдається зробити, непідготовлений до роботи при низьких температурах силовий агрегат не тільки буде витрачати набагато більше палива, але й стане причиною зниження моторесурсу автомобіля.

Про кліматичні умови всередині кабіни також варто подумати заздалегідь, адже холодне робоче місце призводить до захворювань водіїв (керівники автогосподарств знають про те, як руйнуються бізнес-плани і кошториси витрат через банальну простуду водія). А як вирішити проблему ночівлі в автомобілі при зимовій стоянці?

Таким чином українському пасажиро– і вантажоперевізнику без автономних опалювачів салону і підігрівачів двигуна просто не обійтися.

Що таке опалювач?
Для нормальних умов роботи автомобіля і комфорту людини в ньому були створені автономні обігрівачі і передпускові підігрівачі. За наявності їх вам не доведеться відскрібати під вітром і снігом іній зі скла, вивільняти від сніжно-кригового нашарування дзеркала заднього виду, відкривати замерзлий замок за допомогою запальнички, сідати в холодний автомобіль.

Давайте будемо наслідувати старому, але перевіреному правилу: підготуємо «сані», тобто опалювач влітку.
На сьогодні найпопулярнішими є рідинні і повітряні автономні опалювачі. Відмінність між ними в принципах роботи. Повітряні автономні опалювачі експлуатуються незалежно від теплового режиму транспортного засобу за рахунок подачі нагрітого повітря у кабіну. Рідинні ж опалювачі дозволяють обігріти не тільки кабіну, але й прогріти тосол у двигуні в холодну пору року. Особливістю такого типу «автономок» є те, що вони вмонтовуються в систему циркуляції охолоджувальної рідини. При цьому всі сучасні «автономки» мають систему електронного керування, що дозволяє програмувати їх роботу.

Як обрати?
Що ж є основними критеріями при виборі автономного опалювача?

Готуємося до зими разом з «Термо Кінг Україна». Як обрати автономний опалювач?

На вартість опалювача впливає не тільки марка, але й тип опалювача: звичайна повітряна автономка (фен) приблизно в півтора-два рази дешевше, ніж хороший рідинний опалювач.

Деякі виробники, піклуючись про економію пального і збільшення ресурсу опалювачів, встановлюють на вантажні автомобілі одночасно два опалювача – рідинний і повітряний. Таким чином для обігріву кабіни водій використовує повітряний фен, а для прогрівання двигуна – рідинний опалювач.

Сьогодні на автомобільному ринку України представлені автономні опалювачі різних виробників, це і чеська компанія ATESO, відомі німецькі компанії EBERSPACHER і WEBASTO, і набуває широкої популярності російська компанія ПРАМОТРОНІК.

ПРАМОТРОНІК в Україні
Автономні повітряні опалювачі ПРАМОТРОНІК 4Д-12 та ПРАМОТРОНІК 4Д-24, що так широко набувають зараз популярності, призначаються для ефективного і швидкого прогріву повітря в кабіні або в салоні автотранспортного засобу і підтримки заданої температури.

Опалювачі працюють на дизельному паливі, яке забирається через власну систему паливопостачння опалювача із основного паливного бака автомобіля або автономного (незалежного) паливного бачка.

Монтуються опалювачі в кабіні або в салоні автомобіля. Відбір повітря для прогріву може проводитися як із зовні, так і, для максимально швидкого нагріву, із салона/кабіни – в режимі рециркуляції. В цьому випадку нагнітач опалювача проводить відбір повітря із внутрішнього об'єму, продуває через теплообмінник і вже нагрітим направляє його назад.

В теплу пору року опалювач може працювати в режимі вентиляції з підсосом зовнішнього повітря, обдуваючи внутрішній об'єм.
Підтримка комфортної температури в кабіні або в салоні автотранспортного засобу може здійснюватися як в автоматичному режимі, так і за допомогою ручного регулювання теплопродуктивності.

Як опція передбачений виносний датчик контролю температури в кабіні/салоні автотранспортного засобу, що може бути встановлений в будь-яке місце на розсуд користувача.

Опалювач окупається всього за 3-4 місяці роботи завдяки економії ресурсу двигуна і дуже низькій витраті палива.

Суттєвим є той факт, що опалювач працює практично безшумно, а відпрацьовані гази містять мінімум шкідливих речовин.

Установка опалювача є вимогою екологічних норм Євро-3 і являється гарантом того, що у водіїв не виникне проблем зі стоянками в європейських країнах, де існують жорсткі обмеження стоянки автомобіля із увімкнутим двигуном.

При розробці опалювача ПРАМОТРОНІК були враховані всі позитивні якості і недоліки опалювачів провідних західних виробників. Конструкції камери згоряння і теплообмінника не мають аналогів серед світових виробників даного виду продукції і захищені рядом патентів.

В комплектації опалювача використані основні вузли імпортного виробництва: паливна помпа плунжерного типу, електродвигун, свічка розжарювання, датчик перегріву.

Опалювач ПРАМОТРОНІК поставляється з монтажним комплектом, за допомогою якого опалювач монтується і підключається в сертифікованому сервісному центрі.

Готуємося до зими разом з «Термо Кінг Україна». Як обрати автономний опалювач?

Передпускові рідинні підігрівачі ПРАМОТРОНІК призначаються для передпускового розігріву і підтримку теплового балансу двигунів вантажних автомобілів, комерційного транспорту та автобусів.

Підігрівачі мають поворотні підвідний та відвідний рідинні патрубки, що дозволяє значно зменшити монтажний простір при установці його на автомобіль.

Для займання паливної суміші використана керамічна свічка, що має значно більший ресурс по кількості увімкнень.
Компоновка блоку керування дозволила скоротити до мінімуму довжину і кількість проводів, що значно підвищило стійкість підігрівача до радіоперешкод (електромагнітну сумісність). А використання роз'ємів на корпусі блока керування дозволило позбутися джгутів, що виходять з підігрівача, а це значно покращило вологозахищеність підігрівача.

Електронна схема, застосовані в блоці керування і датчиках радіоелементи дозволили створити таку програму керування підігрівачем, за якою здійснюється діагностика всіх вузлів підігрівача перед його запуском і в ході роботи, а в разі виникнення несправності – відбувається автоматичне вимкнення підігрівача і видача інформаційного сигналу (коду) на індикатор пульта керування.

Плавний запуск підігрівача, плавний перехід з одного режиму на інший дає змогу оптимізувати горіння в камері згоряння, тобто не допустити викидів в атмосферу шкідливих речовин.

Увімкнення та вимкнення підігрівача може проводитися вручну з пульта керування або автоматичним таймером.

Будь-які моделі опалювачів і підігрівачів (ATESO, EBEPSPACHER, WEBASTO, ПРАМАТРОНІК) в Україні можна придбати в компанії «Термо Кінг Україна» і змонтувати в сервісному центрі, спеціалісти якого мають відповідні дипломи міжнародного зразка.

Источник: журнал "Грузовой сервис" №7-8`2011. При перепечатке ссылка на источник обязательна.

Информация о компании ТЕРМО КИНГ УКРАИНА на сайте www.autoexpert-consulting.com - по ссылке...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше