Опалювачі Clean Burn CB 2500 та CBV 58 для СТО на відпрацьованому мастилі і твердому паливі, відгуки власників. Україна
autoExpert » СТАТТІ » Оснащення СТО » Сучасні технології дешевого тепла. Відгуки власників

Сучасні технології дешевого тепла. Відгуки власників

  • Переглядів: 1804
  • Дата: 18-03-2015, 11:01
  • Print
Ми продовжуємо серію статей про обладнання для опалення приміщень, яке працює на відпрацьованому мастилі. Ця тема досить актуальна для більшості власників складів та СТО. На автосервісі «Прикарпаття», розташованому в місті Долина Івано-Франківської області, встановлено котли Clean Burn CB 2500 та CBV 58. Про особливості та досвід їх експлуатації розповідає власник СТО Олександр Петрович Мороз.

Сучасні технології дешевого тепла. Відгуки власників
Clean Burn CB 2500

Потужність та витрати пального
Наша СТО спеціалізується на обслуговуванні легкових автомобілів, загальна площа станції становить 415 кв. м., висота стель - 6 метрів. Обігрівачі Clean Burn експлуатуємо ще з 2008 року. Технічну залу обігріваємо за допомогою моделі СВ 2500, теплова потужність якої - 73 кВт, а модель CBV 58 використовуємо для опалення адміністративного приміщення та нагрівання води. Витрати палива напряму залежать від зовнішньої температури, наприклад, коли на вулиці двадцятиградусний мороз, модель СВ 2500 спалює 6,5 літрів за годину. Температуру для приміщення можна виставити будь яку, потужності загалом вистачає, майстри не скаржаться - вони в теплі, інструмент до рук не примерзає.

Чому саме Clean Burn?
Ця технологія була знайома мені вже давно, тому я цілеспрямовано шукав опалювачі, які працюють на відпрацьованому мастилі, бо підвести газову магістраль до нашої СТО можливості немає. Звісно ж, були варіанти опалювати електроенергією, але при наявності свого безкоштовного палива сумнівів при виборі енергоносія та обладнання в принципі не було. Достойних аналогів Clean Burn на той час в Україні я не зустрів, тому вибрав саме цю марку і чесно кажучи, не шкодую. Окрім того, модель СBV 58 може працювати як на відпрацьованих мастилах, так і на твердому паливі. Це дуже зручно, особливо у випадках, коли закінчилось рідке паливо. Для того, щоб котел запрацював на твердому паливі, необхідно зняти пальник та встановити заглушку, яка йде в комплекті. Після чого можна без проблем опалювати вугіллям чи деревиною.

Сучасні технології дешевого тепла. Відгуки власників
Clean Burn CBV 58

Експлуатація
Якихось проблемних ситуацій під час роботи не виникало, але майбутнім власникам треба пам'ятати, що встановлення такого опалювача має відбуватись згідно пожежних норм, а для легального використання необхідно отримати дозвіл на викиди в атмосферу. Але із цим проблем також не було, тому що компанія "СВ Далс" надає повний пакет документів і виконує усі законодавчі вимоги під час інсталяції. Спеціалістів сервісної служби ми зазвичай не турбуємо, обслуговуємо наші опалювачі самостійно, а що стосується зберігання палива, то згідно із правилами безпеки, ми тримаємо відпрацьоване мастило в спеціальній ємкості, яка знаходиться на вулиці, на відстані 45 метрів від опалювача.

Переваги та недоліки
За весь час експлуатації можу виділити наступні переваги. По-перше, таким чином ми утилізуємо відпрацьоване мастило легально. По друге, перетворюємо відходи на безкоштовне тепло. По-третє, сам апарат досить якісний і зроблений на совість. Що стосується рентабельності, такий вид опалення дійсно економний, особливо коли відпрацьоване мастило є на СТО в достатній кількості і його не потрібно купувати. Із недоліків можу відмітити лише високу вартість обладнання та потребу саме в чистому відпрацьованому мастилі. Якщо воно буде змішане з антифризом чи тормозною рідиною, можуть виникнути проблеми в виді забитих фільтрів та утворень нагару. Тому треба уважно стежити за якістю відпрацьованої сировини, купувати тільки у перевірених постачальників, а краще - користуватись своїм паливом.

Опубликовано в журнале autoExpert №6-7 2014. Использование материалов возможно только со ссылкой на источник

Информация о компании «СВ Далс» , представителе Clean Burn в Украине, на сайте www.autoexpert-consulting.com - по ссылке...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше