Як обрати оливу в'язкості 10W-40: кілька рекомендацій від компанії «НБК Україна»
autoExpert » СТАТТІ » Оливи, мастила » Як обрати оливу в'язкості 10W-40: кілька рекомендацій від компанії «НБК Україна»

Як обрати оливу в'язкості 10W-40: кілька рекомендацій від компанії «НБК Україна»

  • Переглядів: 1139
  • Дата: 22-09-2020, 11:59
  • Print
На правах реклами

В минулому столітті напівсинтетична моторна олива 10W-40 була практично найрозповсюдженішим варіантом при обслуговуванні автомобілів, але з плином часу і розвитком технологій вона рік від року втрачає свої позиції, хоча все одно залишається для певних категорій двигунів оливою №1. За певних умов вона може використовуватися в транспортних засобах зі значним пробігом та обов’язково тоді, коли в інструкції з експлуатації ОЕМ-виробник вимагає використання мастильного матеріалу саме цієї в’язкості. Обирати таку оливу треба дуже прискіпливо, оскільки вона є дуже густою і може використовуватися тільки в двигунах з широкими масляними каналами. В іншому випадку виникає ризик швидкого коксування поршневих кілець і передчасного зносу деталей в результаті масляного голодування.

Як обрати оливу в'язкості 10W-40: кілька рекомендацій від компанії «НБК Україна»

Найкраща напівсинтетика 10W-40 – це та, яка оптимально підходить для конкретного автомобіля. Правильний вибір оливи – це завжди компроміс декількох характеристик.

Тож на що слід звернути увагу перш за все? Спеціалісти компанії "НБК Україна" вказують на шість головних експлуатаційних та споживчих критеріїв при виборі оливи:

Відповідність стандартам API і ACEA. Мастильний матеріал має відповідати зазначеним стандартам, що вказані в інструкції від ОЕМ-виробника.
Стійкість до температурних перепадів. Мастильний матеріал не має замерзати при температурі вище -25 ° С. також важливо, щоб моторна олива при високих робочих температурах двигуна не розтікалася більше, ніж це передбачено експлуатаційними стандартами.
Антикорозійні властивості. Олива із в’язкістю 10W-40 повинна попереджувати утворення осередків іржавіння на металевих деталях мотору внаслідок хімічної корозії (руйнування матеріалів під впливом окремих складових присадок, що входять до складу мастильних матеріалів).
Наявність миючих та захисних присадок в складі моторної оливи, які допоможуть очистити поверхні деталей двигуна від нагару і смол, захистять мотор від впливу високих температур, використання неякісного палива, роботи в критичних умовах, мінімізують кількість відкладень.
Економія пального. Зменшення впливу на рівень витрати палива, покращуючи показник тертя в двигуні транспортного засобу.
Виробник і ціна. Краще за все не заощаджувати і купувати оливу вищої категорії якості, за умови, що ви впевнені в достовірності товару. Двигуни з великим пробігом самі по собі вимагають підвищеної турботі і якісна олива допоможе підтримувати їх в гарному стані довше.

Як обрати оливу в'язкості 10W-40: кілька рекомендацій від компанії «НБК Україна»Чудовим прикладом якісної оливи в даному сегменті є HAVOLINE EXTRA SAE 10W-40. Завдяки відмінній прокачуваності при низьких температурах моторна олива HAVOLINE EXTRA SAE 10W-40 здатна зберігати ефективність в суворих умовах експлуатації. Це напівсинтетична універсальна моторна олива для атмосферних або турбованих бензинових та дизельних двигунів легкових автомобілів, мікроавтобусів та малотоннажних комерційних автомобілів. Вона виробляється на основі сумішей синтетичних та мінеральних базових олив високої очистки з додаванням високоефективного пакету присадок. Цей продукт містить у своєму складі поліпшувач в’язкості, який забезпечує високу стабільність масляної плівки до зсуву та збереження в’язкісно-температурних характеристик протягом всього терміну служби оливи.



Більше інформації про компанію "НБК Україна", авторизованого імпортера продукції корпорації Chevron в Україні, її контакти да дистриб'юторів дивіться за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше