Якщо темніє олива: чи дійсно це погано? Если темнеет моторное масло - хорошо или плохо?
autoExpert » СТАТТІ » Оливи, мастила » Якщо темніє олива: чи дійсно це погано?

Якщо темніє олива: чи дійсно це погано?

  • Переглядів: 1028
  • Дата: 25-09-2019, 10:51
  • Print
Автовласників часто турбує питання: чому моторна олива в двигуні швидко набуває темного кольору? Причина у несправності мотора або була залита підроблена олива? Не поспішайте засмучуватися. Важливо розуміти, що темний колір оливи далеко не завжди є ознакою її низької якості або поламкою двигуна автомобіля.

Якщо темніє олива: чи дійсно це погано?

Моторна олива - це рідке мастило, в складі якого є різні присадки. Саме вони впливають на експлуатаційні властивості технічної рідини.

Поступове потемніння оливи - це абсолютно природній процес. Вас має насторожити cаме зворотне - якщо мастило, після закінчення певного експлуатаційного періоду, залишатиметься чистим. Олива циркулює в моторі по замкнутому колу, вона викачується з картера за допомогою масляного насоса і проганяється по каналах. Її завдання - в процесі змащування деталей і елементів мотора прибирати продукти горіння. Одна і та ж технічна рідина постійно омиває двигун і «вбирає» в себе всі виникаючі відкладення. Якщо, при цьому, мастило залишається чистим - в його складі немає миючих присадок, відповідно, воно не може усувати забруднення з поверхонь двигуна.

Мастило функціонує в моторі при досить високих робочих температурах. Воно може нагріватися до 120 градусів, ефективно змиваючи при цьому нагар з поверхонь. Якщо ж олива весь час чиста, то вона не працює - а значить, бруд і нагар залишаються на елементах двигуна. Якщо ж мастило надто швидко чорніє і стає схожим на мазут, то справа не в миючій здатності оливи, а в процесах горіння, що відбуваються всередині двигуна. Одна з причин цього процесу - зношення поршневої групі, що призводить до потрапляння палива в мастило, змінюючи його склад.

Ще одна можлива причина - проривання газів в картері. Частково проблема усувається заміною поршневих кілець, але в більшості випадків необхідний капітальний ремонт.

Правила самостійної перевірки оливи:
Перевірка рівня оливи виконується виключно на рівних майданчиках, без нахилу, коли автомобіль стоїть рівно.
Рівень оливи в моторі перевіряється на добре прогрітому двигуні.
Перед тим, як перевірити рівень оливи в двигуні, дозвольте їй стекти в картер.
Рівень моторної оливи перевіряється за допомогою спеціального покажчика рівня оливи, який найчастіше називають «щуп».

Процес перевірки оливи в двигуні:
1. Зупиніть автомобіль і заглушіть мотор.
2. Почекайте 10-15 хвилин для того, щоб олива стекла в картер і замір був правильним. Відкрийте капот.
3. Дістаньте масляний щуп, і протріть його чистою ганчіркою, яка не залишає після себе волокон.
4. Далі, встановіть щуп назад у двигун до упору і зачекайте кілька секунд, поки олива залишить слід на контрольних позначках.
5. Тепер можна вийняти щуп для перевірки рівня оливи.

Правильним вважається рівень, який знаходиться між контрольними мітками позначеними словами min і max, мінімум і максимум відповідно. Якщо рівень масла нижче позначки мінімум min, необхідно долити оливу в двигун.
"НБК Україна" рекомендує перевіряти рівень оливи і її стан кожну тисячу кілометрів пробігу, а також перед будь-якою тривалою поїздкою. Таким чином можна запобігти серйозних пошкоджень в двигуні вашого транспортного засобу, зекономити час, нерви та кошти.

Більше інформації про компанію "НБК Україна" , ексклюзивного імпортера продукції корпорації Chevron в Україні, та її контакти дивіться за посиланням ...

Приєднуйтесь до autoExpert у соцмережах і месенджерах:

autoExpert у Telegram
: https://t.me/autoexpert_consulting_com - новини, акції компаній, статті.
autoExpert в Instagram: https://www.instagram.com/autoexpert_consulting_com - ексклюзивні матеріали та інтервью.
autoExpert у Facebook: https://www.facebook.com/autoexpertconsultingcom/ - новини, акції компаній, статті.
autoExpert на Youtube: https://www.youtube.com/channel/autoExpert-consulting - відео, огляди, репортажі.

Це зручно! Актуальні новини та професійні статті - все про ринок Automotive Aftermarket: авторемонт, автозапчастини, моторні мастила, автохімія, обладнання для СТО, автобізнес в обличчях, гуми, вантажний сервіс.
.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше