Як готують фахівців Бош Авто Сервіс. Розповідає Йорг Хорнунг
autoExpert » НОВИНИ » Учбовий центр » Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

  • Переглядів: 776
  • Дата: 20-10-2021, 17:26
  • Print
Автомобілі перестають бути чисто механічними транспортними засобами, вони перетворились на дорожні комп'ютери. Тому співробітник автосервісу сьогодні має бути схожим на комп'ютерного майстра: йому треба використовувати різні інструменти аналізу, діагностичне ПЗ та онлайн-інструкції для отримання саме тієї інформації, яка потрібна для ремонту конкретного транспортного засобу.

Голова підрозділу технічного обслуговування та підтримки Bosch Йорг Хорнунг (Joerg Hornung) розповів про тренди в професійному навчанні та перепідготовці фахівців мереж «Бош Авто Сервіс».

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

У зв'язку зі швидким темпом технологічного прогресу після професійного навчання спеціалісту потрібно відразу ж проходити перепідготовку та спеціалізовані тренінги?

Йорг Хорнунг: Aвтомобільні експерти дійсно повинні постійно підвищувати свою кваліфікацію і дізнаватися нове, щоб встигати за автомобільними технологіями, які стрімко змінюються. Майстрам універсальних СТО, зокрема «Бош Авто Сервіс» доводиться ще складніше, адже вони не обмежені однією маркою автомобілів. Їм потрібно однаково добре розбиратися в автомобілях усіх марок, представлених на ринку. Bosch є одним з головних постачальників знань у цій сфері, наприклад, у 2019 році тренінги концерну пройшло понад 50 000 осіб.

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

Майстерні «Бош Авто Сервіс» прагнуть у будь-якій точці світу зберегти однаково високу якість робіт. Як вдається цього досягти?

Наш підхід включає універсальну систему навчання – це основна частина глобальної концепції «Бош Авто Сервіс». У нас є спільний каталог тренінгів, що включає обов'язкові програми навчання як для власників майстерень «Бош Авто Сервіс», так і для їхніх співробітників, а також велика кількість інших навчальних програм, які можна вибрати та забронювати заздалегідь. Звичайно, в різних країнах люди віддають перевагу різним тренінгам, що відповідають місцевим особливостям мобільності. Так, у Європі стрімко росте попит на програми, що охоплюють електромобілі та гібридні технології, а в Африці життєво важливим залишається вміння обслуговувати та ремонтувати дизельні двигуни.

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

Якими, на ваш погляд, стануть навчальні програми в майбутньому?

Думаю, надалі навчання буде фокусуватися на темі калібрування автомобільних систем. Деякі майстерні все ще побоюються таких запитів. Наприклад, кожен автомобіль повинен гальмувати саме так, як його налаштували з заводу, а не на 10 метрів далі. Ця тема зокрема є одним з ключових напрямків розвитку наших навчальних програм. Не можу не відзначити, що пандемія коронавірусу також стала каталізатором переходу на цифровий формат навчання.

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

Яким чином цифровізація процесів змінює підхід до навчання?

Самі майстерні все частіше перетворюються на місця проведення тренінгів завдяки застосуванню сучасних пристроїв, наприклад, планшетів. Окуляри віртуальної реальності та доповнена реальність також є дуже цікавими технологіями з великим потенціалом у сфері навчання. Коли людина може наблизити до себе на екрані якусь деталь і покрутити її у просторі, пояснювати її конструкцію стає набагато простіше. Такий формат не тільки цікавіший, але також допомагає краще закріплювати отримані знання. Я вірю, що ці технології суттєво змінять процес навчання вже в найближчому майбутньому.

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

Чи не припинять своє існування офлайн-тренінги?

Попри розвиток навчальних програм, доступних користувачам онлайн, не варто нехтувати офлайн-тренінгами. По-перше, вони допомагають відволіктися від рутинних процесів майстерень. По-друге, займатися нетворкінгом віч-на-віч під час офлайн занять значно простіше. Можна особисто познайомитися з людьми, які будуть вам корисні в щоденній роботі й, наприклад, зможуть дати пораду в разі складного ремонту. Також офлайн-тренінги допомагають відчути свою причетність до чогось глобального та всеосяжного, як мережа «Бош Авто Сервіс». Це як у сімейних стосунках – ви відчуваєте незримий зв'язок між вами й прагнете допомогти один одному.

Як готують фахівців "Бош Авто Сервіс". Розповідає Йорг Хорнунг

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше