Сучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів – Bosch рекомендує
autoExpert » СТАТТІ » Діагностика, технології ремонту » Сучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів. Bosch рекомендує

Сучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів. Bosch рекомендує

  • Переглядів: 2019
  • Дата: 25-05-2021, 22:29
  • Print
Сучасний автомобіль вже не можна уявити без системи кондиціонування. Тому кількість запитів на заправку кондиціонера, обслуговування та ремонт стає дедалі більшою. І якщо раніше обслуговуванням системи кондиціонування займалися в основному автосервіси та фаст-фітери, то сьогодні навіть шинні сервіси розширюють свої послуги, щоб мати дохід у низький сезон.

Сучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів – Bosch рекомендує

На що варто звертати особливу увагу при виборі установок з обслуговування систем кондиціонування?
Кондиціонерний сезон досить короткий – всього 2-4 місяці. Щоб не зірвати його й отримати прибуток, СТО потрібно врахувати наступне:

1. Надійність обладнання. Устаткування має бути надійним – готовим відпрацювати весь сезон, особливо в пікові тижні та місяці без поломок. Вкрай важливо мінімізувати простої обладнання.

2. Продуктивність установки, технічні характеристики. Для СТО, які мають низьке та середнє завантаження протягом сезону, достатньо мати вакуумний насос на 70 л/хв, а бак для холодоагента – 8 кг. Якщо ж автосервіс великий або наявне значне завантаження в пікові місяці, у Bosch рекомендують використовувати установки з високопродуктивними вакуумними насосами від 150 л/хв та великим внутрішнім баком для холодоагенту (від 18 кг) для меншої кількості перезаправок установки та її обслуговування.

3. Точність заправки та ступінь відкачування холодоагенту. Щоб автокондиціонер працював коректно, в системі кондиціонування має бути певна кількість холодоагенту. Висока точність заправки (15 г) дозволить забезпечити якісне обслуговування системи AC, а високий ступінь відкачування – зберегти холодоагент і використовувати його для наступних заправок. Особливо це актуально для холодоагенту R1234yf, який практично в 8-10 разів дорожчий за R134a.

4. Універсальність і можливість розширення функціоналу. Кондиціонерна установка має бути готовою не тільки до стандартного обслуговування, але й до проведення спеціальних і додаткових робіт. Наприклад, промивання системи кондиціонування дозволить заробляти як на послугах, так і на заміні компонентів системи AC. Або ж перевірка на герметичність за допомогою азоту та суміші азоту й водню. Слід перевіряти наявність програми промивання системи AC і можливість підключення зовнішнього комплекту промивання.

5. Обслуговування систем AC на холодоагенті R1234yf. При роботі з дорогим холодоагентом R1234yf важливо проводити точну діагностику та перевірку системи AC на герметичність. Перевірка вакуумуванням не дає 100% гарантії герметичності, тому під час подальшої заправки холодоагенту в систему є ризик, що холодоагент почне витікати через мікротріщини та негерметичні з'єднання при зростанні тиску в системі. Якщо установка має функцію перевірки герметичності за допомогою недорогих газів, наприклад, азоту або суміші азоту та водню, це дасть майстерні додаткові гарантії якості діагностики та обслуговування, а також вбереже від можливих витрат на повторну заправку. Це, до речі, актуально й для обслуговування систем на R134a.

Компанія Bosch пропонує ринку високотехнологічні, ефективні та надійні установки для обслуговування систем AC. Широка модельна лінійка для холодоагентів R134a і R1234yf дозволить СТО підібрати установку під свої потреби, завантаження та бюджет.

Сучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів – Bosch рекомендуєСучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів – Bosch рекомендує


Флагмани в новій лінійці установок Bosch – ACS 753 (для R134a) і ACS 763 (для R1234yf) мають наступні характеристики та функції:
Повністю автоматична установка
Ступінь відкачування холодоагенту: збереження 99% (глибоке відкачування)
Висока точність заправки: 15 грам
2-ступінчастий вакуумний насос 170 л / хв, швидке вакуумування
Бак для холодоагенту: 19,5 кг
Окреме впорскування мастил PAG / POE (для гібридних і електромобілів)
Програма промивання системи AC
Функція перевірки на герметичність системи формувальним газом (гази N2H2 / N2)
Повністю герметична система зберігання мастила PAG і POE
Функція дистанційного керування та відстеження робіт з мобільного телефону
Вбудований принтер для друку звітів з обслуговування
Легкий доступ до внутрішніх компонентів для обслуговування установки та онлайн оновлення бази даних

Сучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів – Bosch рекомендуєСучасна діагностика та обслуговування автокондиціонерів – Bosch рекомендує


Якщо СТО має невелике або середнє завантаження або не потребує такої кількісті функцій?
Якщо для СТО такого широкого функціонала буде забагато, тоді варто звернути увагу на установки ACS 653 та ACS 663. Вони мають всі основні переваги ACS 753 та можуть бути додатково оснащені.

Якщо ж потрібна продуктивна та надійна установка, але без функції перевірки герметичності формувальним газом і без відокремленого впорскування PAG / POE, тоді рекомендована установка ACS 611. А для якісного обслуговування з невеликим і середнім завантаженням СТО – ACS 511.

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше