Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання
autoExpert » СТАТТІ » Автокомпоненти » Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання

Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання

  • Переглядів: 1049
  • Дата: 28-10-2020, 12:28
  • Print
Справні свічки розжарювання – головна умова легкого запуску дизельного двигуна за низьких температур. Експерти Бош Авто Сервіс рекомендують не проґавити момент і провести профілактичну перевірку, обслуговування та за потреби заміну свічок розжарювання до початку сезону холодів.

Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання

Головне завдання свічок розжарювання – забезпечувати займання пального. Це відбувається шляхом розігріву повітряної суміші в камері згоряння до температури 800-850 градусів. Крім цього, свічки розжарювання є важливою частиною роботи вихлопної системи, підтримують у робочому стані клапан рециркуляції відпрацьованих газів, а також допомагають проводити регенерацію дизельного фільтра сажі. Напередодні настання сезону холодів особливо важливо перевірити стан свічок розжарювання. Адже якщо одна з них відмовить улітку, це можна навіть не помітити. А ось якщо проблеми виникнуть в мороз, запустити двигун навряд чи вдасться.

Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання

Ознаки несправності свічок розжарювання дизельного двигуна
Серед основних причин, щоб серйозно зайнятися свічками розжарювання:

підвищене димоутворення (особливо при холодному запуску),
гучні шуми згоряння до моменту досягнення робочої температури,
нестабільна робота прогрітого двигуна,
зниження потужності двигуна або підвищення рівня споживання пального.

Вимірювання напруги швидко покаже, чи справні свічки розжарювання, чи їх потрібно замінити. Якщо необхідна заміна, варто обирати високоякісні свічки розжарювання з тривалим терміном служби, наприклад, Bosch Duraterm. Вони виготовлені зі спеціального сплаву NiCrFe, який захищає від теплових ударів, вібрації та корозії, продовжуючи термін експлуатації.

Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання

Рекомендовані заходи з обслуговування свічок розжарювання для профілактики заклинювання та корозії
Навіть якщо необхідності в заміні свічок немає, все одно рекомендується провести їх обслуговування. Свічки розжарювання встановлюються в невеликі різьбові отвори у голівці блоку циліндрів. У разі великого пробігу і через постійний вплив високих температур на цей вузол, конструкція схильна до появи корозії та заїдання. В результаті свічки розжарювання можуть зламатися через докладені зусилля під час їх викручування. Як наслідок, частина свічки залишається всередині нарізного отвору в голівці циліндра. В кінцевому рахунку, необхідно знімати всю ГБЦ. А це додаткові зусилля і фінансові витрати.

Запобігти заїданню та появі корозії можна легко й ефективно. Для цього Bosch рекомендує злегка послабити всі свічки розжарювання, не знімаючи їх повністю, а потім знову затягнути. Це досить просто, оскільки шина, що подає живлення, вже знята для перевірки свічок розжарювання. Звісно, знадобиться динамометричний ключ для досягнення крутного моменту, зазначеного виробником транспортного засобу. Таким чином, можна звести до мінімуму ризик викручування застряглих свічок розжарювання.

Дизель, свічки та мороз. Рекомендації Bosch з обслуговування свічок розжарювання

Вигідна заміна: як заощадити при заміні свічок розжарювання
Як правило, свічки розжарювання швидко зношуються. Отже, заміна всього комплекту свічок розжарювання обходиться значно дешевше, ніж почергова заміна однієї за одною.

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше