XADO RED BOOST. Випереджаючи час.
autoExpert » СТАТТІ » Оливи, мастила » XADO RED BOOST. Випереджаючи час.

XADO RED BOOST. Випереджаючи час.

  • Переглядів: 1626
  • Дата: 20-04-2023, 11:45
  • Print
XADO RED BOOST. Випереджаючи час.

В Україні та у всьому світі багато років успішно працює всім відома українська компанія XADO – фахівець та експерт в першу чергу у галузі автохімії, автомобільних олив та мастил. На сторінках www.autoexpert-consulting.com фахівці XADO у деякому співавторстві з редакцією сайту починають серію публікацій на теми, в яких досягли певних вершин.

Сучасні жорсткі вимоги до викидів відпрацьованих газів та паливної економічності підштовхують виробників автомобілів до розробки та випуску високоефективних двигунів із застосуванням турбонагнітачів різних конструкцій, систем доочищення відпрацьованих газів (каталізатори, сажові фільтри), а також систем безпосереднього впорскування палива. Використання останніх призвело до появи нових специфікацій до моторних олив.

Всі ці процеси підштовхнули компанію XADO до перегляду своєї основної лінійки продуктів Atomic Oil. У зв'язку з чим була представлена нова лінійка - RED BOOST. Її головними цінностями є збільшення вмісту запатентованого компанією продукту РЕВІТАЛІЗАНТ, наявність стабілізатора лужного числа RED BOOST, а також найсучасніші пакети присадок від провідних світових виробників. А яскравий новий дизайн банки завжди зупинить погляд покупця.

Тож які ж задачі вирішує новий продукт XADO?

Для підвищення ефективності роботи двигунів конструктори йдуть на компромісні рішення. Виглядає це наступним чином – «зменшення робочого об'єму та ваги двигуна за високої потужності». Тобто - відомий усім даунсайзинг. Однак це збільшує теплові навантаження на двигун і агрегат працює при температурі вже 110-115 градусів по Цельсію.

Необхідність (саме необхідність!) підвищення температури пояснюється просто - швидке прогрівання двигуна економить паливо, а чим менше витрата палива, тим менше і викидів в атмосферу продукує автомобіль, відповідно - менше забруднюючи навколишнє середовище. Але при температурі вище 100 градусів захисні властивості моторної оливи знижуються, також зменшується стійкість до угару.

Крім цього, каталізатор конструктивно розташовується поблизу випускного колектора – для того, щоб швидше розігрітися до робочої температури і почати виконувати коректно свої функції. Однак у цьому випадку вивільнений потік вихлопних гарячих газів різко втрачає свою швидкість, тим самим посилюючи ті самі теплові навантаження на двигун. В результаті ДВЗ різних виробників страждають задирками циліндрів через багато причин, основними з яких можна назвати попадання частинок керамічного пилу каталізатора внаслідок насосного ефекту при роботі двигуна, а також нестачі змащування, що останнім часом вирішують установкою додаткових масляних форсунок, адже всі знають, що масло виконує не тільки змащувальну функцію, а ще й охолоджуючу, а також багато інших. Від часткового перегріву часто спостерігається поява мікро-подряпин і задирів на стінках циліндрів.

Ця проблематика стала особливо важливою в епоху двигунів із прямим впорскуванням. Останні специфікації Американського інституту нафти (API) враховують багато аспектів роботи таких двигунів, включаючи тест на низькошвидкісне попереднє згоряння палива (LSPI). Всі ці процеси прискорюють знос ДВЗ, тому застосування РЕВІТАЛІЗАНТІВ XADO стає все більш актуальним, необхідним профілактичним рішенням.

РЕВІТАЛІЗАНТ XADO, що застосовується в оливах лінійки RED BOOST, в результаті фізико-хімічних процесів формує на робочих поверхнях деталей шар металокерамічного покриття, яке дозволяє запобігти поточному зносу та відновити нормальну роботу механізму.

Ще в 1998 році керівництвом компанії було запатентовано винахід РЕВІТАЛІЗАНТУ (добавки до мастильних матеріалів). Перша продукція компанії у споживчій упаковці побачила світ у грудні 1999 року. Звичайно, з того часу продукт модернізувався багато разів і зараз його застосування стає ще актуальнішим.

XADO RED BOOST. Випереджаючи час.

Зменшення ваги двигуна відбулося у тому числі шляхом полегшення поршнів для зниження втрат на тертя та інерцію, а також зменшення ширини шийок колінчастого валу. Тобто, конструктори добиваються полегшення ваги двигуна шляхом банального зрізання «зайвого» металу. Безсумнівно, це відіграло важливу роль на показниках потужності та економічності, але призвело до зменшення міцності, вразливості пар тертя до механічних впливів та детонації, швидкого зносу підшипників ковзання. Саме тому в лінійці продуктів RED BOOST було прийнято рішення збільшити фактор ревіталізації (RF) до 10,5 одиниць.

Звичайно ж, всі вище описані процеси, пов'язані з підвищенням теплового навантаження на двигун, згубно впливають на ресурсність оливи, на її можливості протистояти окислювальним процесам. На початковій стадії використання кислотність оливи (TAN) дуже низька і не впливає на корозію металів. Під час активного водіння, особливо в міських умовах, крім падіння лужного числа, посилюється кислотність оливи, яка запускає процеси окиснення металів у двигуні. Тому в моторні оливи додають спеціальні лужні присадки, а для того, щоб оцінити кількість цих присадок, було введено спеціальний показник – лужне число, від (англ. TBN – Total Base Number). Зазвичай TBN складають детергенто-диспергуючі агенти, які покликані підтримувати в чистоті зони високих температур (200-300оС), утримувати у зваженому стані продукти забруднення, обвуглювання, а також мінімізувати утворення лаків та нагарів. Особливо важливою функцією є запобігання утворенню шламів та їх відкладень на дні картера, у масляному фільтрі, а також запобігання забиванню маслопроводів.

Таким чином, можна зробити висновок, що чим вище TBN оливи, тим більше її робочий ресурс (оливи). Але це не зовсім так. І ми можемо помітити, що у олив для легкових автомобілів та комерційного транспорту лужне число різне, а останні тенденції якраз навпаки – у зменшенні цього показника. Справа в тому, що правильна рецептура олив - це завжди якийсь баланс, який чітко регулюється певними правилами. Якщо поглянути на норми Європейського союзу автомобільних інженерів (ACEA), ми побачимо, що для олив категорії А3/В4 показник TBN повинен бути більшим або дорівнювати 10 mgKOH/g, а для більш нових стандартів, наприклад, для олив С3, що працюють з сажовими фільтрами та трисекційними каталізаторами, цей показник має бути >= 6.0 mgKOH/g. Так відбувається на догоду діючим екологічним вимогам (ЄВРО-5), а також необхідності підтримувати ресурс усіх додаткових систем очищення вихлопних газів, тих же каталізаторів і сажових фільтрів, адже їх вартість досить висока. Тому в новій лінійці продуктів XADO використовує спеціальний, розроблений фахівцями компанії, агент-стабілізатор лужного числа - RED BOOST.

В ідеальних умовах лужне число повинне повільно падати зі зростанням пробігу, але умови експлуатації автомобіля завжди різні і спрогнозувати інтервал заміни оливи дуже складно. Потрібно враховувати важливу деталь - в екстремальних умовах експлуатації, таких як режим старт-стоп або різке прискорення, лужне число падає швидше, що призводить до збільшення кислотності та асфальтизації оливи. Компонент RED BOOST був розроблений для боротьби з цим негативним процесом. Ця присадка містить спеціальний активний агент, який допомагає контролювати процес окиснення моторної оливи при критичних навантаженнях на двигун, і він активізується саме при досягненні двигуном високих екстремальних температур. RED BOOST контролює окислення моторної оливи та подовжує її хімічну стабільність, що дозволяє запобігти різкому падінню лужних властивостей оливи в найскладніших умовах експлуатації та подовжити термін її служби.

XADO RED BOOST. Випереджаючи час.

Тому оливи XADO з RED BOOST – це збільшення впевненості у тому, що двигун надійно захищений. XADO гарантує надійність роботи агрегатів при максимальних інтервалах заміни, які рекомендують виробники автомобілів.

Сучасний світ відкритий для співпраці. Будь-яка компанія, яка виробляє мастильні матеріали для транспорту, може придбати хімічну сировину в буквальному сенсі будь-де. Наразі доступні ринки Китаю, Індії, Північної та Південної Америки. Тому контроль якості сировини зараз набуває ще більшого сенсу. Одні й ті самі присадки, але від різних виробників, можуть істотно відрізнятися. Тому при розробці нових рецептур та виробництві олив, компанія XADO використовує лише сучасні присадки від провідних виробників, що задають стандарти якості та відповідають найвищим американським та європейським вимогам та передовому досвіду. Експортуючи продукти в 98 різних країн по всьому світу, XADO ретельно і скрупульозно контролює кожен компонент, що входить до складу моторної або іншої оливи чи засобів догляду за автомобілем. Тому всі оливи леговані найновішими пакетами присадок, схваленими різними організаціями, які контролюють оберт хімічних речовин, таких як EPA, ECHA та іншими. EPA – це абревіатура від Environmental Protection Agency (Агентція захисту навколишнього середовища). Створена дана агенція з метою захисту навколишнього середовища та здоров'я людей. Компанія XADO дбає а завжди дбатиме про те, щоб усі продукти, що використовуються у виробництві олив та автохімії, такі як базові оливи, хімічні складові присадок, розчинники - відповідали всім міжнародним стандартам якості та були вироблені з дотриманням найсуворіших екологічних норм. Таким чином, вся сировина має схвалення від EPA.

Рішення, що використовуються в новій лінійці олив XADO RED BOOST - це високоефективні компоненти, які додаються в автомобільні оливи для поліпшення їх характеристик та збільшення ресурсу двигуна в цілому. Вони є продуктами, створеними на основі сучасних технологій і вирішують безліч проблем, пов'язаних з експлуатацією автомобілів.



Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.






Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше