Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізників
autoExpert » НОВИНИ » Truck&Bus новини » Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізників

Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізників

  • Переглядів: 945
  • Дата: 10-08-2020, 15:23
  • Print
Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізниківВсі автоперевезення, пасажирські або вантажні, містом чи між областями – це постійна робота двигуна транспортного засобу при різних навантаженнях, а інколи, і в екстремальних умовах. Міські автобуси експлуатуються в режимі «старт-стоп» та тривалий час працюють на холостому ході, а двигуни магістральних вантажівок, хоч і працюють при більш стабільних обертах і навантаженнях, мають значно більший інтервал заміни моторної оливи. В обох випадках її якість має величезний вплив на роботу та моторесурс двигуна. Моторна олива повинна бездоганно виконувати свої функції: змащувати, охолоджувати, мити та захищати двигун від корозії протягом усього міжсервісного інтервалу. Проте використання неякісної або невідповідної вимогам автовиробника моторної оливи може коштувати автовласнику дуже дорого – витрати на ремонт двигуна іноді досягають навіть не десятків, а сотень тисяч гривень, не враховуючи збитків, що пов'язані з простоєм техніки.

Коли техніка працює начебто нормально, і глобальних проблем не виникає, мало хто замислюється над тим, щоб щось міняти та використовувати нову оливу в автопарку. Та й де гарантія того, що з новою буде краще? Проте, якщо техніка «встала» на позаплановий ремонт, може виявитись, що був шанс цього уникнути. Саме таку послугу та якісні мастильні матеріали пропонують фахівці компанії Opet Fuchs Madeni Yag A.S. – провідного турецького виробника мастильних матеріалів, який входить до найбільшої та найпотужнішої групи компаній в Туреччині – Коч Холдингу, та з 2018 року реалізує в Україні мастильні матеріали власної торговельної марки Opet.

Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізників

Навіть за умови грамотного підбору, наявності обов'язкових допусків і схвалень, перехід автопарку на використання іншої оливи – процес вкрай складний, «болючий», і викликає багато сумнівів та запитань. Для відповідей на всі ці питання спеціалістами Opet була підготовлена програма перевірки якості оливи в реальних умовах використання, яка дозволяє контролювати параметри працюючої оливи. Ключовим інструментом даної програми є проведення тестування зразків оливи в лабораторії та подальша їх інтерпретація кваліфікованими інженерами технічного підрозділу компанії Opet. Для систематизації всіх процесів була розроблена і впроваджена методика, згідно з якою процедура тестування спочатку узгоджується, а ключові параметри, цілі та очікувані результати – документуються.

Контроль стану параметрів оливи Opet, що працює у двигуні, здійснюється шляхом проведення аналізів у власній лабораторії Fullcheck. Вона розташована на новому, введеному в експлуатацію восени 2019 року, заводі мастильних матеріалів Opet в м. Aliaga, Туреччина. Лабораторія, оснащена всім необхідним обладнанням, акредитована Турецьким Акредитаційним Агентством TURKAK як випробувальна лабораторія по стандарту TS EN ISO/IEC 17025 і може проводити більше 180 різних видів тестів. Лабораторія бере участь у щорічному тестуванні еталонних зразків ASTM BENCHMARK WORKS, що свідчить про високу достовірність її результатів.

Системний лабораторний контроль параметрів оливи Opet, що використовується для змащення двигуна, дозволяє:
дослідити стан оливи,
оцінити її запас експлуатаційних властивостей,
визначити ступінь концентрації в ній продуктів зносу та забруднення.

У більшості випадків тести показують, що при використанні правильно підібраних олив Opet можна не лише підтвердити стандартний інтервал заміни оливи в двигуні, а й збільшити його, що, в свою чергу, дозволить зменшити так звану вартість володіння технікою. На додаток до цього контроль продуктів зносу та забруднення дає можливість технічному персоналу попереджати поломки, що дозволяє уникнути простоїв.

Іншими словами, застосування мастильних матеріалів Opet з можливістю контролю їх параметрів в лабораторії є комплексним рішенням по змащуванню рухомого складу автопарків, що скорочує витрати на обслуговування і запобігає поломкам.

З кожним учасником програми тестування укладається договір, в якому прописані всі права та обов'язки сторін – як постачальника мастильних матеріалів, так і власника даного транспортного засобу або обладнання. Безумовно, це свідчить про те, що виробник впевнений у якості своєї продукції.

Дана програма успішно впроваджена і довела свою ефективність на практиці, що підтверджується результатами, наведеними нижче. Більш детальну інформацію можна отримати у менеджера з технічних питань Opet, надіславши листа на Maxim.Kozyr@opetfuchs.com.tr

Пасажирські перевезення

Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізників

Автобусний парк, міські, міжнародні перевезення.
Автобус Setra S317 експлуатується на міжнародних рейсах, що не є найважчим умовами, але через тривалість рейсів часто виникає перепробіг. В процесі експлуатації автобуса доводилося доливати від 5 до 7 літрів свіжої моторної оливи на 20 000 км пробігу. Після переходу на оливу Opet Fullpro HT 15W-40 долив знизився до 1 літру, а результати проведених тестів показали, що інтервал заміни оливи можна збільшити, так як після напрацювання в 20 000 км олива має значний запас експлуатаційних властивостей для подальшого використання.

Автобусний парк, міські, міжміські перевезення.
Автопарк даного партнера складається з великої кількості різноманітного сучасного транспорту, тому тут головне завдання – це забезпечення якісними мастильними матеріалами, які зможуть максимізувати терміни використання витратних матеріалів без шкоди силовим агрегатам. Завдяки запропонованій оливі Opet Fulltech 5W-30 на автомобілях VW Crafter було обґрунтовано використання інтервалу заміни оливи на рівні 15 000 км .

Автобусний парк, міські, міжміські перевезення.
Завдяки сервісу Fullcheck вдалось виявити надмірне забруднення оливи Opet Fullpro HT CI-4 15W-40 кремнієм та сажею. Візуальна перевірка можливих місць потрапляння забруднення в масляну систему двигуна ТАТА 697 дозволила виявити пошкодження повітряних шляхів двигуна, що і було причиною надмірного забруднення оливи. Таким чином попередження несправності дозволило уникнути підвищеного зносу двигуна, що міг би спричинити передчасний вихід із ладу двигуна та простій автобуса.

Вантажні перевезення

Програма Opet для комерційного транспорту в дії: реальні кейси автоперевізників

Парк вантажних автомобілів.
Вантажні автомобілі даного автопарку доставляють вантажі в основному по Україні, працюючи без простоїв. Основна вимога клієнта – мінімізація часу знаходження техніки на технічному обслуговуванні, що має на меті застосування лише якісних деталей і мастильних матеріалів. Лабораторні аналізи моторної оливи Opet Fullpro HT LSPS 10W-40, досліджуваної в двигуні сідельного тягача DAF XF 105.460, підтвердили працездатність оливи при збільшених інтервалах заміни в 75 000 км. На окрему увагу заслуговує той факт, що витрати оливи на угар також зменшились.

Таким чином, використання якісних мастильних матеріалів Opet – це інвестиція, яка майже миттєво приносить економічну вигоду, заощаджує час та зберігає нерви.

Більше інформації про бренд Opet його контакти та дистриб'юторів дивіться за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 2)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше