Bosch розробив варіатор CVT4EV для електромобілів
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

  • Переглядів: 715
  • Дата: 6-09-2021, 15:03
  • Print
Індустрія електромобілів переживає розквіт. Однак в деяких сценаріях використання електрокарів електрична трансмісія все ще стикається з проблемами. Наприклад, при буксируванні причепів, подоланні крутих підйомів з великим вантажем або проїзді довгих ділянок автостради на високій швидкості заряд акумулятора швидко падає. Майже всі електромобілі мають одну передню передачу, але в таких ситуаціях багатоступенева трансмісія може працювати ефективніше.

Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

Щоб продемонструвати це, Bosch встановила безступеневу автоматичну коробку передач (варіатор) з приводним ременем на випробувальному автомобілі. Трансмісія CVT4EV (Continuously Variable Transmission – трансмісія з безступеневою зміною передаточного числа для електромобілів), як випливає із заяви компанії-розробника, підвищує ефективність до 4%. Залежно від конструкції таке рішення може забезпечити більший крутний момент для тяги, краще прискорення або вищу максимальну швидкість.

Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

«CVT4EV розширює програму Bosch для електромобілів, - сказав Герт-Ян ван Спейк (Gert-Jan van Spijk), відповідальний за розробку варіаторів у Bosch. Оскільки трансмісія безперервно регулює передавальне відношення без втрати тяги, зберігається легкість водіння, притаманна автомобілям категорії Е. Bosch привносить свій системний досвід і кілька компонентів у комплексні рішення безступеневих коробок передач, пропоновані спеціалізованими виробниками трансмісій.

Покращена продуктивність, знижене енергоспоживання
Змінне передавальне число коробки CVT4EV забезпечує найкращий баланс ефективності та продуктивності. Для цього система вільно регулює швидкість і крутний момент електродвигуна. На низьких швидкостях менше передавальне число покращує прискорення та керованість на підйомах. Водночас вище передавальне число підвищує ефективність на більших швидкостях, а також збільшує максимальну швидкість. Крім того, трансмісія CVT4EV забезпечує підвищений крутний момент при буксируванні та русі по бездоріжжю, але при нижчому енергоспоживанні. А на постійних швидкостях CVT4EV знижує енергоспоживання автомобіля.

Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

У зв'язку з цим, стосовно крутного моменту та швидкості до електродвигуна висуваються не такі суворі вимоги, а значить більш бюджетний і компактний двигун зможе забезпечити ту ж або навіть кращу продуктивність. У результаті виробники електромобілів зможуть знайти оптимальний баланс між ємністю батареї та дальністю ходу.

Експлуатаційна гнучкість, низька складність, зниження витрат
До складу трансмісії входить модуль CVT4EV, інвертор, електродвигун та привідні осі з передавальним відношенням, адаптованим до автомобіля. Вона підходить для великого переліку застосувань – від автомобілів середнього розміру і легких комерційних автомобілів до спорткарів.

Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

Застосування CVT4EV також дозволяє застосовувати різні режими водіння для різних типів транспортних засобів, тому автовиробники можуть виділитися на тлі конкурентів, пропонуючи типову для бренду керованість у всіх сегментах транспортних засобів. У результаті водії отримують той характер водіння, який у них асоціюються з відповідною маркою.

Від фургонів до спорткарів: Bosch розробив варіатор для електромобілів (+ відео)

У порівнянні з альтернативними рішеннями для електромобілів, CVT4EV забезпечує:
збільшення крутного моменту та частоти обертання двигуна;
повністю плавне перемикання передач – обов'язкова умова для електромобілів;
більший діапазон варіатора знижує швидкість електродвигуна, що призводить до ще більш плавної та тихої їзди.

Концепція CVT4EV, що включає численні компоненти Bosch, розроблена компанією Bosch Transmission Technology B. V. – голландською дочірньою компанією Bosch. Вона базується в Тілбурзі та є лідером у розробці й масовому виробництві приводних ременів CVT. Всі рішення CVT4EV доступні через спеціалізованих постачальників трансмісій.


Варіатор CVT4EV підвищує ефектвність електродвигуна, знижує споживання електроенергії, таким чином підвищуючи дальність пробігу, та може застосовуватись на різних платформах

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...

Теги: Bosch, Бош, Bosch News

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше