SWAG на FORD Focus C-Max 2006, autoExpert-test, деталі підвіски
autoExpert » СТАТТІ » Автокомпоненти » SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

  • Переглядів: 1277
  • Дата: 26-12-2022, 00:23
  • Print
SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

autoExpert на своїх автомобілях перевіряє все, що заявляють про себе різні виробники. На черзі – відомий багатьом німецький бренд SWAG.

Зіткнулися з необхідністю замінити на FORD Focus C-Max 2006 року випуску ВСІ деталі задньої багатоважільної підвіски (амортизатори та пружини – окрема історія). Ну, як, зіткнулися… купуючи спеціально для тестування «всього і вся» 16-річний автомобіль, навіть із невеликим пробігом у 134 тис. км. – цю процедуру передбачали автоматично й у найближчому майбутньому, бо роки є роки...

Довідка. На українському ринку автомобілів C-Max цього модельного ряду (2003-2007 роки випуску) понад 3000 одиниць, а всього автомобілів, де застосовуються дані артикули (запчастини) модельного ряду FORD Focus, включаючи C-Max, в Україні зареєстровано понад 52000 одиниць.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Про багатоважільну підвіску. Автовласники часто нарікають, що у другої генерації Focus – проблемна задня підвіска (у третьої генерації – така сама), мовляв, багато деталей і дорого обслуговувати. Однак зворотний бік цього – ідеальний комфорт, керованість і, як наслідок – безпека. Чи не це головне? Чи віз із віссю, у кращому випадку з П-подібною балкою на двох сайлентблоках – наше все?!

Аксіома - у складних системах, що зношуються, краще змінювати все і одразу. Дешевше обійдеться – і в грошах, і в часі.

Зустрічаються розумники, які готові у всіх важелях FORD Focus замінити сайлентблоки. Підсумок – той самий. Але ще додасться і відсутність будь-якої гарантії на зроблені роботи, тому що в іржаві важелі з тонкими стінками не варто ставити нові деталі.

Отже, почали ми вибирати бренди. Зрозуміло, що у нас свій ценз щодо брендів – декого навіть не розглядали. Чесно – у Lemfoerder не дивилися, хоча «руки свербіли». Але так, щоб все «з одних рук» – ми швидко знайшли у SWAG.

Чому все від одного виробника? Тому що цікаво провести тест-драйв без похибок та кивків на «сусіда».

Чому навіть не розглядали деякі «відомі та не дуже» бренди? Тому що немає можливості шукати сервіс та виправляти помилки бренду десь у Піренеях чи Альпах, коли ти у довгих відрядженнях.

А SWAG від bilstein group - бренд з незаплямованою репутацією.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a


SWAG на FORD. Тест autoExpert`aЩо замовили:

• Важіль підвіски SWAG 50924211 (2 шт.)
• Важіль підвіски SWAG 50923047 (2 шт.)
• Важіль підвіски SWAG 50947013 (2 шт.)
• Сайлентблок SWAG 50933049 (2 шт.)
• Комплект болтів SWAG 50937216 (2 шт.)
• Болт підвіски SWAG 50929451 (8 шт.)

Коли на київській СТО FORD TECHNIC, яка взяла шефство над нашим американським (європейським) девайсом для випробувань, розібрали підвіску і продефектували – довелося ще додати верхні опори задніх амортизаторів (SWAG 50926577). Ну, не передбачили ...

Важливо розуміти та пам'ятати – знімаємо абсолютно все! Ні, не так – беремо болгарку та зрізаємо всі болти. Тому що з великою ймовірністю вони заіржавіли, прикипіли, головка/ключ їх злиже… Тільки після повної ревізії – буде вам і автомобілю щастя.

SWAG пропонує всі необхідні болти. Більше того – вони їх самі безпосередньо і виробляють. І коли зайшла дискусія з практиками, чи потрібно їх змащувати перед встановленням (тіло болта) – ми практично миттєво отримали кваліфіковану відповідь із представництва bilstein group в Україні: «Можна змащувати, а можна не змащувати». Чому? Тому що болти мають спеціальну обробку (напилення) та ефективно протистоять корозії.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Де краще все купити?

Купити автозапчастини SWAG можна у офіційних дистриб'юторів цього бренду в Україні – компаній «Владислав», «ЕСО-Автотехнікс», «ЕЛІТ-Україна». Усі вони мають філії практично у всіх куточках країни.

Так ось, коли постало питання докупити пару деталей – СТО FORD TECHNIC це практично миттєво зробила на найближчій філії «ЕЛІТ-Україна».

Тобто бренд комфортний. Це також частина тест-драйву.

Далі – все прозаїчно. Абсолютно всі деталі встановилися без проблем. Претензій до роботи підвіски вже близько 20 тисяч км немає ніяких. Немає жодних загалом. Їдемо далі …

Культура експлуатації підвіски

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Павло Рубан, експерт у питаннях діагностики технічного стану підвіски і рульового управління та регулювання кутів установки коліс:

«Розвал на задній підвісці FORD Focus C-Max з пробігом в 145 000 км. вийшов за рекомендовані заводські параметри. Замінили всі деталі задньої підвіски на деталі SWAG. Всі кути установки задніх коліс після регулювання легко стали у рекомендовані заводські параметри. При цьому пружини залишилися заводські. Плюс – піднялася задня частина автомобіля.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Правильно підібрати якісні деталі не менш важливо, ніж якісно їх замінити. SWAG – якісні запчастини. Деякі деталі – значно кращі за аналогічні інших марок, в чому можу впевнено розписатися, тому що через мене проходять сотні автомобілів з проблемами підвіски. Вважаю SWAG гарним замінником оригінальних деталей.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Користуючись нагодою, звернуся до автовласників. Щоб вони не мали неприємних сюрпризів і їзда на автомобілі в плані технічного стану була максимально безпечною, дозволю дати деякі рекомендації.

Що наболіло? Багато автомобілів приїжджає на установку кутів коліс на непідготовлених автомобілях. Доходить до того, що хочеться просто кричати: «Друзі! «Розвал-сходження» - це регулювання справної підвіски! Неможливо налаштувати підвіску з несправними або з деталями і вузлами в несучій частині авто, що практично зносилися, вірніше можна, але автомобіль під час руху, в динаміці, отримує великі навантаження на кузов, підвіску і рульове управління, і якщо є несправності - всі налаштування «вилітають» .

Налаштування кутів установки коліс потрібні для чого?

По народному:

• Щоб автомобіль «не тягнуло вбік».
• Щоб «кермо стояло рівно» у прямолінійному русі.
• Щоб не було прискореного зношування шин.

Тобто – для безпечного, комфортного та економічного використання автомобіля.

То коли ж потрібно робити «розвал-сходження»?

Суворих вказівок щодо проведення регулювань підвіски я не знаходив. Однозначно – перевіряти потрібно під час проходження техогляду, який скасовано для цивільних авто. Поки що скасовано.

Що ж рекомендують виробники сучасних автомобілів? Перевіряти кути установки коліс та технічний стан автомобіля вони рекомендують:

1. Нульове ТО.
2. Після пробігу 10-30 тис. км. залежно від експлуатації і т.д.
3. Після кожного серйозного втручання в несучу частину автомобіля (кузов, рама), ходову частину, рульове укравління.
4. Сезонне ТО. В Україні – 2 рази на рік. Від себе додам, що регулювання бажано робити на шинах по сезону, так ви максимально виключите фактор шин і не будете, у разі ймовірних проблем через колеса, ще раз шукати причину і їхати для цього на «розвал».
5. За відчуттями водія чи рекомендаціями автомеханіка.

Також бажано перевіряти у спеціалістів б/в автомобіль до придбання.

В автомобілі з багатоважільною підвіскою (часто зустрічаються простіші системи) краще частіше робити перевірку кутів установки коліс.

Ідеальна підвіска заощадить вам як мінімум шини, а як максимум – у критичній дорожній ситуації ідеально відрегульована підвіска з більшою ймовірністю врятує вас від аварії».

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Про бренд та компанію

bilstein group - це німецька сімейна група компаній, якій належать всесвітньо відомі бренди febi, SWAG та Blue Print. Ще вона відома як Ferdinand Bilstein GmbH + Co. KG.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

bilstein group - не тільки постачальник, компанія також виготовляє певний асортимент запасних частин на власному сучасному виробництві, розташованому в м. Еннепеталь. З допомогою 22 міжнародних філій та партнерів у 70 країнах світу bilstein group є одним із світових лідерів на ринку післягарантійного обслуговування. Та саме компетенція виробника є однією із складових успіху.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Виробнича компетенція bilstein group має давні традиції, починаючи з 1844 року. Досвід металообробки вражаючий. Запасні частини для автомобілів виробляються на власному виробництві з 1920-х років.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Сьогодні компетенція виробника bilstein group втілена у власному новому потужному виробництві - bilstein group Engineering. Певний асортимент деталей для брендів febi, SWAG та Blue Print виготовляються саме тут, на сучасних верстатах с ЧПК. До асортименту входять насоси охолоджуючої рідини і оливні насоси, важелі підвіски, натягувачі ременів і ланцюгів, вилки вимкнення зчеплення, шворні та колісні маточини.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

bilstein group Engineering забезпечує майже повний виробничий ланцюжок на площі у 10 тис. кв. м. виробничого простору: від проектування та обробки деталей до цеху гартування, де найвищий рівень якості забезпечується завдяки власній випробувальній лабораторії.

Разом з виробництвом деталей для брендів febi, SWAG, Blue Print, bilstein group Engineering також виробляє компоненти для різних галузей промисловості - включаючи трансмісійні та зубчасті вали, з'єднувальні шворні та муфти зчіпних пристроїв.

Багато виробників легкових та вантажних автомобілів покладаються на запчастини виробництва bilstein group Engineering, довіряючи 170-річному досвіду у металообробці.

Оригінальні деталі - це той стандарт, на який компанія спирається та орієнтується.

Для того, щоб забезпечити компоненти для легкових і вантажних транспортних засобів належної якості, рівня оригінальних деталей, bilstein group Engineering застосовує такі методи, як зворотне проектування. У процесі створення шаблонів завжди використовуються оригінальні деталі. Надалі вони слугують для перевірки стандартів якості.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

На першому етапі високопотужний лазерний сканер Nikon 3D використовується для замірів для створення шаблона. Прилад працює у діапазоні допусків від 0.05 мм до 0.08 мм - точність, яка дозволяє відтворити навіть найменші деталі. Навіть найбільшу деталь можна повністю відсканувати менше, ніж за три години. Далі дані обробляються програмою CAD і перетворюються в креслення.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Наступний крок - на основі цього креслення виготовляється невелика первинна партія із декількох сотень заготовок. Перед будь-якою наступною механічною обробкою заготовки підлягають вибірковим перевіркам. Для цього знову використовується 3D сканер.

Це робить видимим кожне відхилення від оригінального еталона.

В сучасній, відмінно обладнаній випробувальній лабораторії bilstein group Engineering всі виготовлені компоненти інтенсивно тестуються на якість матеріалу, міцність на розрив і точність розмірів.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Для цього спеціалісти компанії використовують величезний набір інструментів:

• Обладнання для вимірювання у трьох площинах
• Обладнання для оптичного вимірювання
• Обладнання для вимірювання зубців шестерень
• Машини для перевірки геометричних параметрів
• Вимірювання контурів та нерівностей поверхні (CNC)
• Випробування та аналіз складу матеріалу

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Під час виробництва в bilstein group Engineering покладаються на послідовний контроль якості. Наприклад, всі оливні насоси проходять 100% перевірку працездатності на випробувальних стендах, спеціально розроблених для цієї мети.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Маючи на озброєнні широкий спектр технологій обробки та надсучасні верстати з ЧПК, компоненти виготовляються з надзвичайною точністю наступними методами обробки:

• Нарізання зубців
• Виробництво корпусів
• Токарювання
• Термічна обробка
• Шліфування
• Глибоке свердлування
• Фрезерування
• Розгортання
• Обробка поверхні

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Надсучасний виробничий комплекс bilstein group Engineering відповідає найвищим стандартам та вимогам до сучасного виробництва та виробничого середовища:

• Більше 130 співробітників
• 2,500 кв.м логістичних площ
• 10,000 кв.м виробничої площі
• Понад 70 верстатів

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Для легкових автомобілів в bilstein group Engineering виробляють:

• Гідроштовхачі
• Натягувачі ланцюгів
• Оливні насоси
• Важелі штовхачів
• Важелі підвіски
• Колісні маточини
• Болти підвіски, болти колісні

Для вантажівок:

• Шворні
• Болти гальмівних колодок
• Вилки зчеплення
• Натягувачі ременів
• Насоси охолоджуючої рідини
• Пальці ресор
• Оливні насоси

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Загальний товарний асортимент bilstein group складається з понад 62,000 різноманітних запасних частин. І хоч в компанії і володіють необхідною виробничою експертизою та досвідом, розмаїття та різноманітність асортименту означає, що неможливо виготовляти всі ці вироби самостійно. Щоб мати змогу пропонувати таку кількість деталей, треба розміщувати замовлення на виробництво у інших виробників. При цьому bilstein group зберігає повний контроль якості всіх компонентів, оскільки вони виготовляються у суворій відповідності до деталізованих специфікацій.

В компанії націлені на щирі, довготривалі партнерські відносини з багатьма відомими і престижними постачальниками оригінальних деталей. Наприклад, в сегменті легкових автомобілів bilstein group пропонує ланцюги ГРМ від відомого виробника IWIS, еластичні муфти - від SGF. У вантажному сегменті до асортименту febi Truck входять дзеркала від MEKRA і газові пружини від STABILUS.

Завдяки таким партнерствам bilstein group пропонує на афтермаркеті запчастини, які були вироблені оригінальними виробниками.

Незалежно від того, де була вироблена та чи інша деталь, в bilstein group гарантують послідовну найвищу якість, яка забезпечується регулярними перевірками якості.

SWAG

Але ж повернемося до всесвітньо відомого бренду SWAG. Презентація марки сталася ще у 1954 році. Сьогодні під цим брендом пропонується понад 25000 запасних частин рівня якості оригінальних деталей для всіх німецьких і європейських моделей автомобілів. Основна спеціалізація бренду - компоненти рульового управління та підвіски, а також деталі системи ГРМ.

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG VITAL Lines – оновлена лінійка, яка включає життєво важливі для автомобіля вузли та агрегати і на сьогоднішній день представлена п'ятьма основними, більш зручними для сприйняття, товарними групами:

1. Рульове управління, підвіска та гумометалеві компоненти
2. Деталі ГРМ, електрика та датчики
3. Гальма, маточини, колісні підшипники та кріплення
4. Мастильні матеріали та деталі системи охолодження
5. SWAG EXTRA

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Група деталей SWAG VITAL Lines для рульового управління та підвіски, гумометалевих деталей (саме це в основі було необхідно знайти для багатоважільної підвіски FORD Focus C-Max) включає:

• Важелі підвіски і кульові опори
• Рульові тяги і накінечники рульових тяг
• Тяги стабілізатора
• Опори / кріплення двигуна та трансмісії
• Опори та опорні підшипники амортизатора
• Сайлентблоки
• Пильовики рульових рейок та привідних валів

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

SWAG на FORD. Тест autoExpert`a

Підводячи підсумок, треба відзначити політику компанії у наданні трьохрічної гарантії на свої деталі та власний сучасний онлайн-каталог partsfinder, скористатись яким може кожен, просто зайшовши на сайт www.swag.de.

А ще bilstein group – одна з реально не багатьох компаній, яка має в Україні свій офіс, в якому працюють досвідчені фахівці з багаторічним досвідом. На будь-яке питання ви отримаєте максимально компетентну та швидку відповідь. autoExpert перевіряв це неодноразово.

Олександр Кельм



Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.






Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше