Оценка систем помощи водителю от Bosch. Автоматическая система аварийного торможения
autoExpert » НОВИНИ » Дод.обдадн. » Оцінка систем допомоги водію від Bosch

Оцінка систем допомоги водію від Bosch

  • Переглядів: 1189
  • Дата: 24-05-2017, 16:16
  • Print
За даними компанії Bosch, згідно зі статистикою реєстрації транспортних засобів за 2015 рік, у критичних ситуаціях багато моделей нових автомобілів у Німеччині вже здатні здійснити гальмування в автоматичному режимі. Отримані дані показують, що кожен четвертий новий зареєстрований автомобіль оснащений автоматичною системою аварійного гальмування для запобігання зіткненням і в разі екстреної необхідності зможе зупиниться самостійно.

Оцінка систем допомоги водію від Bosch

Адаптивний круїз-контроль (AКК) також користується популярністю серед покупців автомобілів. У 2015 році ним оснащувалися 11% нових транспортних засобів.

Системи допомоги при паркуванні – від систем подавання звукового сигналу до допомоги у кермовому управлінні – застосовуються у кожному другому новому зареєстрованому автомобілі у Німеччині. 16% нових автомобілів здатні відстежувати зміни у своїй смузі руху або здатні дотримуватися своєї смуги, а 11% нових транспортних засобів оснащені функцією розпізнавання дорожніх знаків за допомогою камери.

«Системи допомоги водієві зміцнюють свої позиції на ринку і цим прокладають шлях до автономного водіння, – коментує доктор Дірк Хоайзель, член правління компанії Bosch. – Що краще водії обізнаніу системах допомоги, то краще ставляться до автоматизованого водіння».

Оцінка систем допомоги водію від BoschАвтоматична система аварійного гальмування також набирає популярності в Європі
Як у Німеччині, так і в інших європейських країнах автоматична система аварійного гальмування користується дедалі більшою популярністю. У 2015 році 32% нових зареєстрованих автомобілів у Нідерландах були обладнані системою допомоги при гальмуванні. У Бельгії цей показник становив 30%, в Іспанії – 16%. У Великій Британії 21% всіх проданих нових автомобілів надавали водіям допомогу з екстреного гальмування. Однією з причин широкої популярності автоматичної системи аварійного гальмування є європейська система оцінки (EURONCAP). Наявність даної системи є необхідною умовою отримання найвищої оцінки у 5 зірок під час проходження випробування транспортного засобу на організацію захисту користувача.

В автоматичних системах екстреного гальмування застосовується радар та / або відеосенсор для огляду простору перед транспортним засобом. Якщо у небезпечній близькості від транспортного засобу в його смузі з’являється перешкода, пристрій попереджає про це водія. У разі відсутності реакції від водія система автоматично здійснює маневр з екстреного гальмування.

За результатами дослідження аварійних ситуацій, проведеного компанією Bosch, у Німеччині близько 72% всіх зіткнень із пошкодженням транспортних засобів під час заднього ходу можна було б уникнути, якби вони були обладнані автоматичною системою екстреного гальмування.

Оцінка систем допомоги водію від BoschСистеми допомоги водієві прокладають шлях до автономного водіння
Від гальмування та кермового управління до прискорення – системи допомоги підтримують водія в критичних ситуаціях на дорогах і втручаються, якщо це необхідно. При цьому вони роблять дорожній рух безпечнішим і допомагають водіям дістатися до місця призначення з меншим стресом, уникаючи конфліктів на дорогах. Робота електронних помічників заснована на сенсорах, оснащених радаром, відео та ультразвуковими технологіями, які контролюють простір перед транспортним засобом. До того ж, системи допомоги водієві – це попередній етапперед автоматизованим водінням, яке дозволить автомобілям повністю контролювати шлях від пункту A до пункту Б в майбутньому. Понад 3 тис. розробників компанії Bosch вже зараз працюють над новими системами допомоги водіям – і, отже, над автономними процесами водіння та паркування.

Дослідження Bosch, засноване на статистиці реєстрації нових автомобілів у 2015 році
3,2 млн нових автомобілів були зареєстровані у Німеччині 2015 року. Для проведення оцінки систем допомоги водієві компанія Bosch використовувала інформацію від постачальника послуг IHS Markit, а також статистику про реєстрацію нових автомобілів за 2015 рік, надану Федеральним управлінням автомобільного транспорту Німеччини. Виходячи з цього були визначені найпопулярніші моделі авто у кожному сегменті. На підставі технічних характеристик цих моделейавто визначалися системи допомоги водієві, якими вони оснащені.

Додаткову інформацію можна отримати на сайтах: www.bosch.ua, www.bosch.com і www.bosch-press.com.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше