SUNOCO. З Іспанії та США – до України.
autoExpert » СТАТТІ » ЛІДЕРИ про АВТОБІЗНЕС » SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

  • Переглядів: 1436
  • Дата: 27-02-2023, 22:24
  • Print
Історія SUNOCO налічує понад 130 років. У ній було чимало поворотів. Але незмінно SUNOCO – фахівець у нафтопереробці та провідний північноамериканський постачальник пального для двигунів внутрішнього згоряння. Бізнес олив та мастил у компанії всі роки йшов паралельно з великим нафтовим та паливним. Сьогодні оливи, мастила та антифризи SUNOCO виробляються на підприємствах на трьох континентах. У Європі – це підрозділ Sun Oil Espana, що працює з 1981 року, розташований недалеко від Мадрида. Куди я і поїхав подивитися, як виробляється європейська лінійка продуктів цього легендарного бренду. Відрядили мене в українському представництві бренду - «Саноко Трейдінг», а приймав – Pablo Gomez Defarges, керівник комерційного департаменту Sun Oil Espana. Але спочатку – офіційна історія компанії та бренду.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України


Історія бренду

Біографія бренду починається в 1886 році в США та налічує вже понад 130 років. Історія SUNOCO - це історія видатних досягнень та постійного розвитку. Компанія була заснована в ті роки, коли з’явилися і перші автомобілі, для яких потрібно було пальне та оливи з мастилами.

Після заснування, вже через декілька років, Sun Oil Company з м. Піттсбург, Пенсильванія, стала одними з провідних постачальників сирої нафти в регіоні. У міру того як нафтова компанія зростала, її діяльність розширювалася на супутні послуги та дочірні підприємства. Так, у 1916 році була заснована суднобудівельна компанія Sun Shipbuilding and Dry Dock Company. В наступному році вона спустила на воду свій перший корабель - якраз коли Сполучені Штати вступили у Першу світову війну. Її основною продукцією були танкери, але, забігаючи наперед, за свою 70-річну історію компанія також побудувала багато інших типів суден. Корабельня Sun використовувала зварювання замість клепок для будівництва кораблів, таким чином істотно заощаджуючи на сталі - одне з багатьох технічних нововведень, ініційованих керівництвом.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Вже маючи значну кількість нафтових родовищ і нафтопереробних заводів, у 1920 р. Sun відкриває свою першу паливозаправну станцію.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до УкраїниНа фото: Газетна реклама моторної оливи SUNOCO, 1922 рік.

У 1929 р. компанія зайнялася виробництвом нафтопромислового обладнання, закріплюючи свої лідерські позиції у нафтовій сфері.

У 1937 р. Sun Oil Company запустила першу у світі велику комерційну установку для каталітичного крекінгу за технологією Ежена Гудрі на заводі в Маркус Хук, Пенсильванія. Технологія каталітичного крекінгу у порівнянні з термічним крекінгом дозволяє отримувати пальне вищої якості і значно прискорити процес. Це була революційна подія у галузі нафтопереробки. Установка в Маркус Хук діє донині, вона служить для переробки пального для перегонових автомобілів. Завод було визнано національною історичною пам'яткою.

У 1941 р. корпорація заснувала гірничодобувну компанію Cordero Mining Company (штат Невада) з метою постачання ртуті для своїх моторних олив. Цей метал виявився життєво важливим для збройних сил США у Другій світовій війні. Під час війни Sun брала участь у програмі екстреного суднобудування, організованій урядом США, і стала піонером у розробці та переробці авіаційного пального та мастильних матеріалів. У роки війни корабельня Sun була найбільшою у світі і нараховувала 35 тис. робітників. Пізніше під час холодної війни компанія буде частиною аерокосмічної промисловості США.

У 1953 році Sun Oil Company вийшла на міжнародний рівень. У Канаді був запущений нафтопереробний завод продуктивністю 15 000 барелів на день. У Венесуелі, починаючи з 1957 року, Venezuelan Sun Oil Company видобула понад 1 млрд барелів нафти з озера Маракайбо до припинення діяльності в 1975 році, коли уряд Венесуели націоналізував майно компанії. В 1967 компанія створює Great Canadian Oil Sands Limited для видобутку вуглеводнів з нафтових пісків родовища Атабаска.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України
SUNOCO. З Іспанії та США – до УкраїниСьогодні представництва компанії розташовані у багатьох країнах світу.

В 1956 році Sun Oil Company розробила і почала використовувати на своїх заправних станціях інноваційний паливно-роздатковий комплекс. Він дозволяв заливати п’ять сортів бензину з різним октановим числом з одного комплексу. Заправки Sunoco пропонували до восьми сортів бензину зі своїх насосів Dial A Grade, в тому числі бензин з октановим числом 102. Модель паливно-роздаткового комплексу зараз виставлена у Смітсонівському інституті.

З 1960-х років бренд SUNOCO представлений на змаганнях авто і мототранспорту. Всього спортивна історія компанії налічує 1300 блискучих перемог тільки в перегонах NASCAR, а також 5 національних і 59 індивідуальних рекордів в перегонах Національної асоціації хот-родів (NHRA). Таким чином, вже понад 50 років SUNOCO постачає кращим командам по всьому світу високоякісні види пального, заточені під максимальну продуктивність перегонових болідів.

У 1983 році компанія в черговий раз здійснює прорив на ринку пального, випускаючи Sunoco ULTRA 94 - неетилований бензин з найвищим октановим числом (він з успіхом протримається на ринку 22 роки).

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Наприкінці 1980-х років компанія Sun Company, Inc. почала ребрендинг своїх заправних станцій під назвою SUNOCO, щоб відповідати назві бензину.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Активний розвиток SUNOCO як торгової марки став об’єктивною причиною для зміни назви компанії з Sun Company, Inc. на всесвітньо відоме найменування Sunoco, Inc., що відбулося в 1998 р. Компанія продовжує традицію спортивних перемог - у 2004 р. Sunoco стає офіційним пальним NASCAR (а пізніше - IndyCar, NHRA, SCCA, IHRA, PASS, SVRA і Trans Am).

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

На фото: Паливозаправник Sunoco на перегонах NASCAR 2010.

У 1981 році з метою виробництва мастильних матеріалів та технічних рідин SUNOCO переважно для європейського континенту була заснована компанія Sun Oil Espana SA.

Всі потужності, на яких виробляються продукти бренду SUNOCO у світі, сертифіковані у відповідності до вимог міжнародних стандартів систем менеджменту ISO 9001 та ISO 14001.

Загалом, сьогодні оливи, мастила та антифризи SUNOCO представлені не тільки в 50 штатах США, а й в майже 70 країнах світу.

З 2020 року марку SUNOCO в Україні представляє компанія «Саноко Трейдінг», яка є ексклюзивним офіційним імпортером мастильних матеріалів SUNOCO та відповідає за маркетингову та дистриб’юторську політику бренду. Продукція SUNOCO постачається в Україну безпосередньо з заводів в США та Іспанії.

В асортименті представлені моторні, трансмісійні, гідравлічні та редукторні оливи, мастила для легкових та вантажних автомобілів, сільськогосподарської та спеціальної техніки, а також широкий перелік спеціалізованих мастильних матеріалів промислового призначення. Вся продукція відповідає американським та світовим стандартам якості, а також вимогам провідних світових виробників техніки та обладнання.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

На фото: Звісно, що в асортименті SUNOCO є лінійка RACING OIL для вибагливих автовласників.

Особливої уваги заслуговують ресурсозберігаючі моторні оливи SUNOCO, які відповідають жорстким вимогам до експлуатаційних властивостей найсучасніших категорій API SP та ILSAC GF-6A. За рахунок ретельно підібраних синтетичних базових олив і найновіших пакетів присадок вони забезпечують менший опір рухомим деталям двигуна, знижують тертя, скорочують час прогріву при низьких температурах, а отже - допомагають двигуну працювати з високою продуктивністю при меншому споживанні пального.


SUNOCO. З Іспанії та США – до України


SUNOCO з Мадриду

Історія SUNOCO на європейському континенті звісно, не така тривала, проте не менш цікава, ніж на американському. В США є навіть міні-музеї бренду, в інтернеті можна купити символіку бренду. АЗС SUNOCO, спорт, сувеніри... Культ прямо!

В Європу компанія прийшла в той період, коли глобальний нафтовий та паливний бізнес корпорації потребував більше уваги, ніж бізнес виробництва та продажу олив і технічних рідин.

Я особисто бренд SUNOCO знав давно, він навіть в Україну «приходив», але не закріпився з першого разу. Зараз, з того що я бачу, знаю та відчуваю – бренд і в Іспанії вже напрацював міцний фундамент, і в Україні за нього зараз взялася команда, яка не робить помилок. Тож... мій візит на завод в Мадрид на автомобілі, в якому вже тривалий час використовуються оливи виключно SUNOCO – цьому підтвердження.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Pablo Gomez Defarges, керівник комерційного департаменту Sun Oil Espana, наш гід по заводу, працює в компанії з 2015 року, і вся його виробнича практика також була пов’язана з оливами та технічними рідинами. Пабло компетентно відповів мені на абсолютно всі питання, пов’язані з оливами, які я тільки міг придумати.

- Пабло, розкажіть, будь ласка, трохи докладніше, ніж розповідає офіційна доступна історія бренду, історію виникнення SUNOCO на європейському континенті.

- Для початку скажу, що сьогодні оливи марки SUNOCO виробляються в США (завод у Пенсильванії), в Іспанії та в Японії. У кожного заводу упаковка різна, оскільки враховуються місцеві уподобання. В США – інша ємність каністр, вимірювана не в літрах, а в галонах та квартах. В Азії – популярна металева тара. В Європі – тара у літрах та інші класифікації.

Європейський підрозділ американської корпорації був заснований в Іспанії у 1981 році з метою виробництва та маркетингу олив, мастил та технічних рідин. Продукція вироблялась на партнерському підприємстві неподалік Мадриду та продавалась виключно в Іспанії.

З 1991 до 2015 оливи SUNOCO почали виробляти ще й на бельгійському партнерському підприємстві. На той період ця фабрика стала основною з виробництва олив SUNOCO для всієї Європи. При цьому частина продуктів для іспанського ринку продовжувала виробляється в Іспанії під контролем бельгійського заводу.

У 2015 році партнерство з бельгійським підприємством було припинено. Вся європейська лінійка продуктів SUNOCO знову стала вироблятись виключно в Іспанії, на одному, сучасному підприємстві неподалік Мадриду.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

У 2020 році ми відкрили ще одну локацію, також недалеко від Мадриду, в місті Альгете (Algete). В ній розташовується наш офіс, частина виробничих потужностей з розливання в тару (всі види від 1 до 200 літрів) та склад всього того, що фасується тут. Це було зроблено для прискорення, тому що основне, велике виробництво, не є настільки мобільним у питаннях розфасовки, наскільки нам іноді необхідно. У такому симбіозі ми вийшли на новий, вищий рівень обслуговування клієнтів.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Всі відвантаження товару дистриб'юторам в Європейські країни, країни Ближнього Сходу та в Африку йдуть тільки з Іспанії.

- У скільки країн продаються оливи SUNOCO з Іспанії?

- В Іспанію, Португалію, Італію, Швейцарію, Бельгію, Норвегію, Швецію, Данію, Лівію, Єгипет, Марокко, Сербію, Грецію, Кіпр, Мальту, Польщу, Чехію, Словаччину, Україну та навіть в Еквадор.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

- Яка кількість сортів олив SUNOCO виготовляється на заводі в Мадриді?

- 250 формул. Від легкових до індустріальних.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

- Як швидко з'являються в асортименті оливи для найновіших автомобілів?

- Від 4 до 6 міс. Якщо йдеться про нові формули та нові технології.

- На заводі роблять оливи за формулами та рекомендаціями виробників присадок?

- Для типових олив для автомобілів - часто купуємо формули у виробників присадок. А, наприклад, індустріальні – найчастіше розробляємо.

- Тоді чому нові автомобільні оливи з'являються лише через 4-6 місяців?

- Тестуємо у лабораторії, в автомобілях, перевіряємо, щоб продукт відповідав усім параметрам якості. Робимо так звані польові випробування з перевіркою у лабораторії. Це і займає приблизно такий час.

- Чи є в планах співпрацювати з виробниками автомобілів та постачати оливи на першу заливку? Наприклад, на Seat.

- У нас є апрувели Мерседеса, Фольксвагена, Вольво, Рено. Але це дорогий процес і тривалий за часом. А планів заливати наші оливи на конвеєрі з виробництва автомобілів – немає.

- Чи плануєте ви розширюватись на локації в Альгете?

- На даний момент ні. Виробничих потужностей достатньо для задоволення запитів клієнтів.

- Скільки працівників працює в офісі в Альгете?

- 12 осіб. Займаються маркетингом та продажами бренду SUNOCO.

- Пабло, чи маєте Ви відношення до постачання в Україну продуктів із заводу в США?

- Ні. За американський асортимент я не відповідаю. Імпортер в Україні працює безпосередньо із SUNOCO у США.

- Чи вважаєте Ви як фахівець у оливах, що для українського ринку потрібні у т.ч. і оливи з Америки, так як в Україні є багато автомобілів із північноамериканського континенту?

- Важке питання. Думаю, що українське представництво має великий потенціал. Але у будь-якому випадку з точки зору маркетингу – так краще.

Вважаю, що взагалі український ринок сьогодні має великий потенціал для олив, бо багато компаній, які працювали раніше, сьогодні припинили роботу в Україні. Я маю на увазі насамперед російські компанії.

- Як ви вибираєте ті продукти, яким робите схвалення?

- Допуски дуже дорогі. Тому політика компанії – концентруватися на отриманні більшої кількості допусків для меншої кількості продуктів. Але ми завжди маємо альтернативний продукт без схвалень. Це той самий продукт! Так, це маркетинг... Якщо у покупця оливи є гроші і він готовий платити за допуски – будь ласка. Немає грошей чи бажання – можна купити такий самий за якістю продукт, але без допусків.

- Які з технологічних продуктів зараз найбільш популярні на ринку?

- Синтетичні моторні оливи та ATF. Вони останнім часом зазнають найбільших змін та вимог. Євросоюз запитує продукти, що сприяють зменшенню вихлопу. Ми випускаємо моторні оливи 0W-20, 0W-16 – вони сприяють зниженню споживання палива та зниженню кількості вихлопу відповідно.

- Які можна відзначити тенденції, що відбуваються на ринку олив – куди рухаються запити споживачів?

- Небагато людей знають достатньо про автомобільні оливи. Більшість шукають не найкращі оливи, а ціну нижче. Тільки ті, кому подобається автомобіль, і вони знаються на ньому та розуміються на моторних оливах - чутливі до високої якості. Складно пояснити рядовому споживачеві, що важливіше використовувати високоякісний і високотехнологічний продукт.

- У той же час, що можна сказати про власників автосервісів? Що вони хочуть просувати?

- Є два типи автосервісів. Є ті, які віддають перевагу просуванню продуктів найвищої якості - це великі автосервіси з високою репутацією. А малі автосервіси часто продають дешевші оливи.

- Чи можна відзначити різницю між різними країнами у перевагах?

- Так. На різних ринках популярні різні продукти. На різних ринках віддають перевагу різній упаковці. Дуже важливо мати локального партнера, який є експертом, який знає ринок, його переваги та нюанси.

- Якщо ваш дистриб'ютор замовляє продукт, він зазвичай є в вашому асортименті? Як швидко ви його зробите та відвантажите?

- Умовно миттєво, якщо у нас розроблено та перевірено такий продукт.

- Які тенденції намічаються у розвитку асортименту бренду SUNOCO? Що з'явиться у майбутньому, про що вже можна сказати?

- Нині ми активно інвестуємо у індустріальні продукти. Більше, ніж у автомобільні продукти. Наприклад, інвестуємо в рідини для металообробки. Закінчили лінійку продуктів для холодильних установок. Також працюємо над збільшенням асортименту мастил.

- Ціни для різних країн у вас однакові?

- Однакові. Особливі ціни є лише тоді, коли обсяг замовлень дуже великий.

- Кого ви вважаєте конкурентом за цінами?

- На іспанському ринку – Shell, Mobil, Castrol, Texaco, Q8. За якістю ми на такому ж високому рівні.

- Після переходу виробництва з Бельгії до Іспанії у вас виникла нова стратегія розвитку на європейському ринку?

- Так. Ми почали більше фокусуватися в індустріальних оливах, ніж на автомобільних. В автомобільних ми вже маємо великий досвід, напрацьований раніше.

- Таке завдання стоїть і в українського імпортера?

- Думаю що так. Але вони почали з автомобільних продуктів, тому що це перший, логічний для них крок.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

- Ліричний відступ. Чи можна сказати, що після пандемії виробництва "повертаються" з Китаю до Європи?

- На жаль, ми не помічаємо таку тенденцію. Хоча хотілося б… Це зміцнить нашу економіку, зменшить безробіття. І, звичайно, дасть більше роботи нам.


SUNOCO. З Іспанії та США – до України


Завод

Знайомство з виробничим підприємством ми розпочали, як це чомусь зазвичай і відбувається, із лабораторії. Вона оснащена найсучаснішим вимірювальним обладнанням, що дозволяє контролювати склад присадок. У лабораторії здійснюється як контроль усіх виробничих процесів, так і розробка нових олив, мастил та охолоджувальних рідин.

Перевірку в лабораторії проходять всі матеріали – як базові оливи, так і інші компоненти. Коли приїжджає вантажівка з базовою оливою, перевіряється вся технічна документація, всі технічні характеристики – в'язкість, чистота, лужне число, інфрачервоний спектр та інші параметри.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

На фото: Не підписуємо кожен лабораторний прилад, бо професіоналам і так ясно. І, звісно, нам не дозволили сфотографувати всі апарати...

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

У розробці на підприємстві постійно знаходиться близько 60 формул нових продуктів.

Базові оливи всіх груп без виключення використовуються від найвідоміших світових виробників. Присадки (як пакети, так і окремі компоненти) - купуються практично у всіх відомих світових виробників, їх перелік всім відомий.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до УкраїниНа заводі виробляються оливи починаючи від олив для легкових автомобілів та закінчуючи оливами для важконавантажених індустріальних машин, наприклад, для гірничодобувної промисловості.

Антифризи. Воду не можна змішувати з оливами. Тому цех, у якому працюють із водою (виробництво антифризів) відділений системою контролю від цеху, де виробляються оливи.

Мастила. Це окрема логіка бізнесу. Усі технологічні лінії – власної розробки. Насправді це така тенденція – кожен виробник робить власне обладнання для виробництва мастил. Тому фото робити суворо заборонено. Будь-кому. Обладнання для виготовлення мастил постійно оновлюється. У цеху - 5 реакторів, у яких виробляється 95 типів мастил.

Оливи. У цеху – 7 міксерів загальним об’ємом 100 тон. Максимальна потужність цеху - 100 000 тон на рік або 8-10 тисяч тон на міс. Реальне завантаження - 2-3 тисячі тон на міс., тому що підприємство випускає великий асортимент олив і треба часто переналагоджуватися.

Всі процеси повністю автоматизовані, контроль та керування ними виведені на єдиний пульт.

Найважливішим питанням на виробництві є контроль усіх процесів, а також регулярний відбір проб. Усі перевірені параметри зберігаються на комп'ютері.

Зразки базових олив зберігаються після вхідного контролю від 2 місяців до 2 років. А зразки готових олив та мастил - зберігаються 3 роки.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Загальна кількість артикулів продуктів, що випускається на підприємстві – 2500.

Об'єм ємностей для зберігання сировини для виробництва антифризів – 360 тон. І ще 100 тон ємностей для зберігання готової продукції.

Кількість базових олив, що зберігаються - 2,7 млн. літрів.

Цех з виробництва олив обслуговують 12 осіб. В цеху мастил – від 4 до 6 осіб. На антифризах – від 2 до 4 осіб. На трьох автоматичних лініях фасування – по 2 особи на лінії, для контролю. Плюс вантажники.

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

SUNOCO. З Іспанії та США – до України

Цей завод шостий у списку найбільших підприємств Іспанії з виробництва олив та перший за потужністю в Іспанії – серед заводів, які виробляють всі три типи продуктів – оливи, мастила, охолоджувальні рідини.

На теперішній час виробництво працює у півтори зміни – по 12 годин на добу. Запланований розвиток заводу загальмувала пандемія (до неї завод збільшувався щороку). Але земля є, плани готові, розвиток буде! Чому - читайте наступний абзац…


Електромобілі та оливи, цікава думка професіоналів: «Світом крокує «електрифікація транспорту». Однак для виробників олив це не буде проблемою ще років 20. І взагалі, навряд чи Євросоюз досягне поставлених сьогодні цілей у цьому питанні. Причин тому – безліч».

Поживемо, побачимо. Плани ж усі – записані).

Олександр Кельм, Київ – Мадрид - Київ

SUNOCO. З Іспанії та США – до України
SUNOCO. З Іспанії та США – до України


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.






Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше