Чи екологічний елеткрокар? Данні дослідження – підгрунтя для роздумів
autoExpert » СТАТТІ » Експлуатація автотранспорту » Чи екологічний електрокар? Данні дослідження – підгрунтя для роздумів. Частина 1

Чи екологічний електрокар? Данні дослідження – підгрунтя для роздумів. Частина 1

  • Переглядів: 848
  • Дата: 21-10-2019, 13:22
  • Print
Чи екологічний елеткрокар? Данні дослідження – підгрунтя для роздумів


У всьому світі останнім часом набирає поширення погляд, що перехід на електромобілі в значній мірі зможе допомогти навколишньому середовищу і стане на заваді кліматичним змінам. Як виявилося, це переконання невірне, про що говорять останні дослідження професора-фізика Крістофа Бухаля (Christoph Buchal). Інформація про те, що електромобілі призводять до набагато більшої кількості шкідливих викидів (за рахунок викидів CO2 при виробництві акумуляторів) була опублікована Інститутом ІФО в Мюнхені. Загальний показник викидів гірше, ніж у дизеля приблизно на 11-28%. Причина цього прхована в специфіці створення батарей – обробка літію, кобальту і марганцю відбувається з високим споживанням енергії.

Предметами порівняння авторів дослідження були Mercedes C 220 d і Tesla Model 3. Виявилося, що батарея Tesla Model 3 призводить до викиду в атмосферу до 15 тонн таких парникових газів, як СО2. При терміні служби батареї в 10 років і пробігу 15 000 кілометрів на рік це дорівнює приблизно від 73-х до 98-ми грамів CO2 на кілометр. Насправді, Tesla виділяє від 156 до 181 грам CO2 на кілометр – і це значно більше, ніж, наприклад, у дизельного Daimler.

Крістоф БухальКрістоф БухальКрістоф Бухаль і його команда критикують законодавців ЄС за те, що ті вважають електромобілі транспортом з нульовим рівнем викидів CO2. Але навіть сучасні двигуни внутрішнього згоряння не є рішенням: встановлена з 2030 року межа викидів CO2 в 59 грам на кілометр еквівалентна витраті 2,2 літра дизельного палива або 2,6 літра газу на 100 кілометрів – а це «технічно неможливо».

Як альтернативу вчені пропонують використовувати природний газ в якості ідеальної технології переходу на автомобілі, які працюють на водні або «зеленому метані» протягом тривалого часу. Для газових двигунів сумарні викиди вже приблизно на третину нижче, ніж для дизельних. Крім того, воднево-метанова технологія дає можливість зберігати енергію вітру і сонця при максимальному навантаженні струму. Використання цих видів енергії з кожним роком зростає.

Звичайно, в цілому електромобілі дійсно краще з точки зору екологічної безпеки. Проте, показники можна ще поліпшити, а викиди СО2 зменшити, завдяки переходу електрокарів на виключно поновлювану енергію.

Ще в 2018 році аналогічні дослідження провів Загальний німецький автомобільний клуб (ADAC). Предметом вивчення були автомобілі на дизельному і бензиновому паливі, газу та зрідженому газу, а також гібридні автомобілі, гібриди зі змінними модулями і електромобілі в сегменті «малолітражок» (Mazda2, Mitsubishi Space Star, Toyota Yaris, BMW i3), «компактний клас». (Mazda3, VW Golf, Mercedes B 200, Dacia Logan MCV, Toyota Prius, Toyota Prius Plug-in Hybrid, Hyundai Ioniq Electric) і «вищий середній клас» (Mercedes E 220 d, Mercedes E 400 Coupe, Volvo XC90 Twin Engine, Тесла Модель Х). Ці моделі були кращими в минулому в ADAC Ecotest.

Дивує той факт, що тільки в компактному класі електромобіль показав кращий екологічний баланс (22,5 тонни СО2). Велика частина вуглекислого газу – 30 тонн – надійшла з бензинового двигуна. Маленькі електромобілі часто використовують як другу машину в родині або для їзди по місту. А з пробігом в 50 000 кілометрів електрокар не може компенсувати високі викиди CO2 при виробництві, переробці і передачі електроенергії.

Нагадаємо, що на ринку паливно-мастильних матеріалів України серед компаній, які дотримуються екологічної філософії, одна з флагманських позицій належить підприємству «Екоінтел».

Більше інформації про компанію «Екоінтел», та її контакти читайте за посиланням…

Приєднуйтесь до autoExpert у соцмережах і месенджерах:

autoExpert у Telegram
: https://t.me/autoexpert_consulting_com - новини, акції компаній, статті.
autoExpert в Instagram: https://www.instagram.com/autoexpert_consulting_com - ексклюзивні матеріали та інтервью.
autoExpert у Facebook: https://www.facebook.com/autoexpertconsultingcom/ - новини, акції компаній, статті.
autoExpert на Youtube: https://www.youtube.com/channel/autoExpert-consulting - відео, огляди, репортажі.

Це зручно! Актуальні новини та професійні статті - все про ринок Automotive Aftermarket: авторемонт, автозапчастини, моторні мастила, автохімія, обладнання для СТО, автобізнес в обличчях, гуми, вантажний сервіс.
.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше