Опалювач на відпрацьованному мастилі Clean Burn СВ-1500, СВ-2500. Відгуки користувачів в Україні
autoExpert » СТАТТІ » Оснащення СТО » Невибагливе тепло

Невибагливе тепло

  • Переглядів: 1472
  • Дата: 28-06-2016, 12:34
  • Print
Виробничі приміщення ковельського автосервісного підприємства «Негабарит-Сервіс» обладнані трьома повітронагрівачами Clean Burn. Інженер технічної діагностики Гурський Анатолій Іванович розповість про досвід використання цих опалювальних систем, про їх переваги та недоліки.

Невибагливе тепло

Вибір повітронагрівачів Clean Burn
На нашому підприємстві встановлено три котли Clean Burn. Безпосередньо автосервіс обігрівають дві одиниці техніки. Повітронагрівач СВ-2500 забезпечує теплом приміщення площею 190 кв.м. Це найбільша виробнича зона, в ній обслуговуються вантажні автомобілі. Повітронагрівач СВ-1500 менш потужний, але й слугує для обігріву приміщення площею 72 кв.м, призначеного для сервісу легкових транспортних засобів. І ще один повітронагрівач встановлено для обігріву виробничих приміщень.

Звичайно, при виборі опалювального обладнання важливими були наступні фактори: по-перше, повітронагрівачі повинні були працювати на відпрацьованих оливах, які на нашому автосервісі накопичуються і потребують утилізації; по-друге, вони повинні добре обігрівати приміщення; і по-третє, має бути прийнятною ціна. Обігрівачі Clean Burn відповідали цим умовам, тому не дивно, що керівництво зупинило свій вибір саме на них.

«Заміна мастила за 1 гривню»
Система опалювання працює ефективно. Минулої зими температура у робочої зоні більшого приміщення не опускалась нижче 10 градусів, а в меншому приміщенні ми навіть іноді відключали повітронагрівач. І це з урахування того факту, що ворота до боксів постійно відкривались і тепле повітря «виходило» на вулицю. Але ця зима була теплою, тому така ситуація не зовсім показова.

Стосовно кількості відпрацьованої оливи, якої потребують повітронагрівачі, то її потрібно достатньо багато. Споживання палива напряму залежить від температури навколишнього середовища. При низькій температурі сировини необхідно більше, і це закономірно.

Зважаючи на це, на нашому підприємстві запровадили спеціальну акцію для того, щоб збирати більше палива для нагрівачів. Акція полягає в тому, що водій за наші послуги по заміни мастила сплачує лише одну гривню. Такий підхід дозволив накопичити достатню кількість відпрацьованої оливи. Тому цього сезону ми повністю себе забезпечили паливом для нагрівача, але, як я вже наголошував, потрібно зважати на фактор теплої зими. Якби холодна пора року була більш морозною, це б змусило нас докуповувати паливо.

Зберігається відпрацьована олива в спеціальних ємкостях на 500 кг, звідти насосами забирається до повітронагрівачів.

Екологія
Незважаючи на те, що в обігрівачах олива спалюється, з екологічної точки зору викиди в атмосферу забруднюючих речовин – мінімальні. Опалювачі не «димлять», як ті ж котли, що працюють на вугіллі або мазуті. За час їх експлуатації ніяких претензій від екологів не було. Спеціальних дозволів на спалювання відпрацьованого мастила від нас також не вимагали. Тож, з екологічними аспектами нема жодних проблем.

Особливості обслуговування повітронагрівачів
Повітронагрівачі вимагають регулярного проведення робіт по обслуговуванню. Передсезонна підготовка також обов'язкова. Проте через те, що ми вчасно не провели регламентні роботи, у нас була несправність пальника. Крім цього, траплялись й інші проблеми з обладнанням. Найсерйозніші – це поломка вентилятора та збій у роботі електроніки – не завжди спрацьовувала кнопка запуску нагрівача. Та це, мабуть, траплялось через нашу необачність, ми не завжди вчасно проводили профілактичні роботи. А до спеціалістів компанії установника «СВ Далс» не звертались. Вони лише протягом першого року проводили безкоштовний супровід, а потім за їх послуги необхідно платити. Зараз економічна ситуація складна, тому кожне підприємство намагається якось оптимізувати витрати. Так що несправності обладнання ми виправляли самостійно.

На нашому автосервісі є спеціаліст, який розібрався в будові цього обладнання та в інструкції по експлуатації, і тепер слідкує за безперебійною роботою повітронагрівачів і проводить необхідні сервісні роботи. Система не складна і розібратись в ній самостійно не велика проблема.

Підсумок
Загальні враження від експлуатації повітронагрівачів лише позитивні. Як би там не було, тримати температуру в приміщеннях, де постійно відкривають ворота – не така й проста задача. А опалювальне обладнання Clean Burn з нею добре впорується. До того ж, ці повітронагрівачі більш економні, порівнюючи з тими ж газовими, і дозволяють заощаджувати. Питання лише в кількості сировини для спалювання. Якщо на підприємстві накопичується достатня кількість відпрацьованих олив, тоді взагалі не потрібно й роздумувати над придбанням таких систем. Якщо ж сировини недостатньо, все одно це буде дешевше, ніж інші види опалення. Тому коли до нас приїжджають колеги і звертають увагу на повітронагрівачі Clean Burn, я завжди рекомендую придбати такі опалювальні системи, розповідаючи про їх ефективність.

Підготував Сергій Никонович

Опубликовано в журнале autoExpert №3 2016. Использование материалов возможно только со ссылкой на источник.

Информация о компании «СВ Далс» , представителе Clean Burn в Украине, на сайте www.autoexpert-consulting.com - по ссылке...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше