Мастильні матеріали для електрокарів: оприлюднено звіт про новітні тенденції в галузі
autoExpert » СТАТТІ » Оливи, мастила » Мастильні матеріали для електрокарів: оприлюднено звіт про новітні тенденції в галузі

Мастильні матеріали для електрокарів: оприлюднено звіт про новітні тенденції в галузі

  • Переглядів: 892
  • Дата: 3-06-2020, 11:10
  • Print
В останні роки тенденції, пов'язані з електромобілями, є одними з найбільш обговорюваних серед трибологів (трибологія – наука, що займається вивченням тертя і зносу вузлів машин і механізмів) та інженерів мастильних матеріалів. Зовсім недавно був випущений «Звіт про нові проблеми і тенденції в трибології і розробці мастильних матеріалів 2020» – це було масштабне трирічне дослідження, що охоплює досвід тисячі фахівців з усього світу. «Респонденти підтвердили, що попит на скорочення викидів і поліпшення економії палива буде і надалі представляти великий інтерес», – прокоментував один з авторів звіту на недавньому вебінарі по доповіді. «Тенденції в сфері транспорту в основному визначаються державними постановами, які передбачають підвищення економії палива і скорочення викидів».

Мастильні матеріали для електрокарів: оприлюднено звіт про новітні тенденції в галузі

У дослідженні учасникам було запропоновано оцінити 21 тенденцію і технології в транспортному секторі з погляду інтересу, який вони представлятимуть в майбутньому. 5 з 10 найпопулярніших виборів стосувалися тенденцій сегмента електромобілів. Більшість учасників припустили, що інтерес до просування гібридних транспортних засобів, суто електричних транспортних засобів і мережевої інфраструктури зросте в найближчі п'ять-десять років. У звіті зазначалося, що продажі чистих електромобілів як і раніше стримуються обмеженнями їх дальності руху, а також виробничими і експлуатаційними витратами. «У короткостроковій перспективі гібридний автомобіль стане провідним конкурентом для двигуна внутрішнього згоряння, тому що він являє собою найкраще зі старих і нових технологій», – коментують фахівці.

Мастильні матеріали для електрокарів: оприлюднено звіт про новітні тенденції в галузіОфіційний представник Ford Motor Co. визнав в звіті, що індустрія рухається в напрямку збільшення кількості електрифікованих силових агрегатів і електромобілів, і прийшов до висновку, що мастильні матеріали будуть як і раніше грати важливу роль. «Промисловість мастильних матеріалів буде відігравати важливу роль, зокрема, в поліпшенні гібридних авто і електрокарів, де технології трансмісії зазнають величезних змін», – каже технічний лідер Ford Motor Co. Аруп Гангопадіяй (Arup Gangopadhyay). «Електродвигуни в трансмісії дуже сильно нагріваються і потребують охолодження. Рідини для автоматичних трансмісій сьогодні забезпечують охолодження, але є необхідність і можливості для удосконалення».

Пітер Лі (Peter Lee), штатний інженер з трибології в Південно-західному науково-дослідному інституті, попереджає про відсутність методів тестування мастильних матеріалів, які використовуються в електромобілях. «В мастильних матеріалах для двигунів і трансмісій існує безліч стандартів, для електромобілів ж вони абсолютно відсутні», – зазначив пан Лі. «Промисловість мастильних матеріалів повинна знайти спосіб розробити процедури оцінки мастильних матеріалів, які використовуються в електромобілях».

Звіт передбачає, що галузь трибології й змащення повинна буде допомогти виробникам у розробці нових типів транспортних засобів. «Нові мастильні матеріали будуть необхідні для вирішення проблем продуктивності акумуляторних електричних, гібридних і двигунів внутрішнього згоряння нового покоління», – відзначили спеціалісти. Хоча ринок електромобілів зростає, учасники опитування все ж описали кілька технологій і досягнень, які можуть забезпечити істотне підвищення ефективності використання палива в традиційних двигунах внутрішнього згоряння. Приклади включають в себе нові легкі матеріали, досягнення в області покриттів, нові конструкції головок циліндрів, нові цикли згоряння і конструкції двигунів.

Матеріал надано компанією "НБК Україна", фахівцем на ринку мастильних матеріалів та ексклюзивним імпортеррм продукції корпорації Chevron в Україні.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше