Основні завдання антифризу в спекотний час: чи впораються продукти від Chevron?
autoExpert » СТАТТІ » Оливи, мастила » Основні завдання антифризу в спекотний час: чи впораються продукти від Chevron?

Основні завдання антифризу в спекотний час: чи впораються продукти від Chevron?

  • Переглядів: 880
  • Дата: 5-05-2020, 12:19
  • Print
На правах реклами


Основні завдання антифризу в спекотний час: чи впораються продукти від Chevron?

Охолоджуюча рідина або антифриз, поряд з моторною оливою, паливом і гальмівною рідиною, відіграє головну роль в експлуатації транспортного засобу і виконує ряд дуже важливих функцій:

1. Відведення тепла
В першу чергу, охолоджуюча рідина відводить від розпечених деталей двигуна тепло, яке виділяється при згорянні палива. Оптимальною температурою роботи системи охолодження вважається 85-90° С. Коли відведення тепла порушено, це призводить до перегріву і закипання рідини в системі охолодження. Сильне перегрівання здатне повністю вивести двигун з ладу. Якщо вчасно не усунути проблему, можна втратити мотор. Основні масивні деталі двигуна, на жаль, антифризом не можна охолодити. У цьому випадку функція тепловідведення лягає на моторну оливу, яку в свою чергу найчастіше охолоджує той самий антифриз. Для цього використовується спеціальний теплообмінник між масляною системою і системою охолодження.

2. Захист від корозії
Друга обов’язкова функція – максимально надійно, якісно захистити систему охолодження саме від корозії і корозійної активності води, що входить до складу антифризу. Через корозію зменшується переріз трубопроводів і погіршується відведення тепла. Двигун гірше охолоджується і в кінцевому підсумку закипає. Через частинки корозії, що відвалилися, може заклинити термостат, розвалитися крильчатка помпи або її підшипник. Такі частинки здатні повністю забити канали радіатора, перекривши циркуляцію рідини.

3. Температурна стабільність
Наступна вимога– це забезпечення температурної стабільності. Завдання охолоджуючої рідини – гарантовано запобігти замерзанню при низьких температурах. Це дає можливість не зливати її в зимовий період, коли автомобіль не експлуатується, звідси і друга назва – антифриз. Наприклад, автомобілі радянського часу ніколи антифризи не застосовували: взимку в обов’язковому порядку перед стоянкою зливалася вода з усіх систем охолодження автомобіля, а вранці обов’язково заливалася нова.

Охолоджуючі рідини Chevron створені для роботи в широкому діапазоні робочих температур, вони забезпечують високий рівень захисту системи охолодження всіх типів двигунів. Ці антифризи мають поліпшені охолоджуючі властивості і подовжений термін служби.

Основні завдання антифризу в спекотний час: чи впораються продукти від Chevron?Delo XLC PG Antifreeze/Coolant Concentrate – це високоефективна охолоджувальна рідина/антифриз із збільшеним терміном служби, що захищає двигуни від замерзання і кипіння, а систему охолодження – від корозії, в тому числі від високотемпературної корозії алюмінію в сучасних двигунах. Основу Delo XLC PG Antifreeze/Coolant Concentrate становить пропіленгліколь в поєднанні з передовим інгібітором корозії з необмеженим терміном дії. Продукт вимагає мінімального технічного обслуговування і поставляється у вигляді концентрату. Перед використанням концентрат слід розводити відповідною кількістю води.

Delo XLC Antifreeze/Coolant представляє собою високоефективну охолоджувальну рідину зі зниженою температурою замерзання, яка захищає двигуни від замерзання і кипіння, а систему охолодження – від корозії, включаючи високотемпературну корозію алюмінію в сучасних двигунах. Основу Delo XLC Antifreeze/Coolant становить етиленгліколь в поєднанні з передовим інгібітором корозії з необмеженим терміном дії. Цей продукт також має тривалий термін служби, вимагає мінімального технічного обслуговування і поставляється у вигляді концентрату і готових сумішей 50/50 та 40/60.

Охолоджувальні рідини Delo розроблені для використання у сильноонавантажених агрегатах позашляхової та магістральної техніки, стаціонарних газових двигунах, що виробляють електроенергію.

Для легкових автомобілів та малих вантажних автомашин компанія Chevron представила оновлений продукт Havoline Xtended Life Antifreeze / Coolant – це також високоефективний антифриз із збільшеним терміном служби, розроблений для захисту двигунів від замерзання і кипіння. Дана рідина надає покращений захист від корозії системи охолодження, в тому числі стійкість до високотемпературної корозії в сучасних алюмінієвих двигунах. Антифриз/охолоджуюча рідина Havoline Xtended Life рекомендується для використання в автомобільних двигунах, які вимагають поліпшеної тепловіддачі, опору кавітації та довговічного захисту системи охолодження. Продукт доступний в ємностях 1 і 5 л.

Ці продукти, як і решту мастил і олив виробництва Chevron, можна замовити у компанії "НБК Україна", авторізованого дистриб'ютора корпорації Chevron в Україні.

Матеріал надано компанією "НБК Україна", фахівцем на ринку мастильних матеріалів та ексклюзивним імпортеррм продукції корпорації Chevron в Україні.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше