Друге життя відпрацьованої моторної оливи: чи буде в Україні, як в Європі?
autoExpert » СТАТТІ » Оливи, мастила » Друге життя відпрацьованої моторної оливи: чи буде в Україні, як в Європі?

Друге життя відпрацьованої моторної оливи: чи буде в Україні, як в Європі?

  • Переглядів: 899
  • Дата: 3-02-2020, 10:42
  • Print
Як і чому відновлюють використану оливу

В той час, коли у європейських країнах утилізується більша частина використаних моторних олив – їхнє збирання і переробка контролюється законодавством – наша країна лише на початку цього шляху. Регенерація і повторне використання відпрацьованої моторної оливи – життєво важливі кроки для забезпечення екологічної безпеки на всій планеті. Для чого ж потрібна правильна утилізація мастильних матеріалів і навіщо вкладати в цей процес великі гроші?


Друге життя відпрацьованої моторної оливи: чи буде в Україні, як в Європі?

Для розуміння важливості цього напрямку людської діяльності варто врахувати наступні причини:

Збереження здоров’я. Рівень забруднення навколишнього середовища досяг катастрофічних масштабів. З’явилася реальна загроза для здоров’я нинішніх і майбутніх поколінь. А використана моторна олива відноситься саме до небезпечних відходів. У природі вона розкладається дуже довго, а продукти розпаду вбивають усе живе навколо. Тож замість продовжувати утруювати грунт, воду та повіртря, більш раціонально використати її повторно.
Дбайливе ставлення до вичерпних природних ресурсів. Нафта належить саме до цієї групи корисних копалин. Регенерація (відновлення) і повторне використання машинної оливи значно знизить її видобуток. Для виробництва 1 л моторної оливи необхідно 67,2 л нафти, а відпрацьованої оливи всього 1,6 л.
Економічна вигода. Відпрацювана автомобільна олива – цінна сировина. При наявності відповідного обладнання можна відновити її експлуатаційні характеристики та дати друге життя.

Якщо описувати технологію регенерації в загальних рисах, то відновлення мастильних матеріалів проходить в кілька етапів:

Очищення від механічних домішок. Кілька днів олива піддається фільтруванню, а потім - сепарації.
Випарювання з наступною перегонкою. Цей етап допомагає видалити з відпрацювання рідкі домішки.
Адсорбція. Олива пропускається через пористі матеріали для уловлювання домішок.
Коагуляція, перемішування, температурний вплив. Ці фізико-хімічні способи спрямовані на усунення решти домішок.
Селективне розчинення і вакуумна сушка при певному температурному режимі.
Хімічне очищення. Кислоти та луги забезпечують ще один рівень регенерації.
Мікрофільтрація за допомогою мембран.

Куди здати відпрацьоване моторне мастило в Україні?

В компанії «Екоінтел» добре розуміють, яку небезпеку становить відпрацьована моторна олива. Підприємство має в своєму розпорядженні необхідне обладнання і кваліфікований персонал, щоб грамотно і оперативно провести його утилізацію. Ціна закупівлі досить висока, щоб зацікавити потенційних продавців. «Екоінтел» готова купити відпрацьовану моторну оливу в будь-якому обсязі, надати тару і забезпечити вивезення сировини.

Про те, як саме відбувається утилізація та регенерація використаних мастил на підприєсчтві, можна прочитати в нашій статті.

Більше інформації про компанію «Екоінтел», ліцензованого фахівця з переробки та утилізації відпрацьованих мастильних матеріалів, читайте за посиланням…


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше