Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременів
autoExpert » СТАТТІ » Автокомпоненти » Затягнути пасок! Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременів

Затягнути пасок! Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременів

  • Переглядів: 1024
  • Дата: 25-05-2021, 13:00
  • Print
Через підвищене теплове навантаження на сучасні двигуни, умови роботи ременів істотно ускладнились. Важливо стежити за станом механізму приводу та вчасно міняти зношені деталі, щоб не допустити поломки двигуна та подальшого ремонту.
Затягнути пасок! Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременів
Автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння залишаються наймасовішим видом транспорту на планеті. Для приводу навісних агрегатів більшості з них використовується просте та надійне рішення – зубчастий поліклиновий ремінь, армований поліамідами для підвищення міцності та зносостійкості. У випадку пошкодження цієї деталі для заміни можна скористатись пасками від Bosch.Як один з найбільших у світі розробників і виробників автомобільних запчастин, Bosch використовує свій багатий інженерний досвід та інноваційні матеріали для виготовлення всіх компонентів ремінного приводу. Асортимент компанії покриває понад 95% сучасного автопарку.

Приводні ремені допоміжних агрегатів сучасних автомобілів мають відповідати суворим вимогам, адже найчастіше вони працюють:

за складною «серпантиновою схемою» (коли один ремінь передає крутний момент відразу декільком вузлам: компресору кондиціонера, помпі, генератору, вентилятору та ін.),
в умовах підвищених температур моторного відсіку, обумовлених більш щільним компонуванням, а також вищим ступенем форсування сучасних двигунів.

Як правильно стежити за привідними ременями
Якісні сучасні ремені в середньому здатні ефективно працювати протягом 5-6 років активної експлуатації або до досягнення пробігу в 100 000 км. Проте необхідно регулярно проводити візуальну інспекцію, щоб вчасно виявити мікротріщини, відколи та потертості. Ще одним характерним симптомом швидкого виходу ременя з ладу є повторюваний свист, що виникає через прослизання ременя по роликах. Свист може бути обумовлений не тільки зносом зубів ременя, але й несправностями в навісному обладнанні, наприклад, підвищеним опором у генераторі через зношування підшипника. Також потрібно враховувати, що термін служби ременів автомобілів, що експлуатуються в умовах підвищених навантажень, наприклад, у таксі або перегонах, істотно скорочується.

Затягнути пасок! Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременівЗатягнути пасок! Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременів


Якщо знехтувати регулярними перевірками, ремінь може порватися в дорозі та призвести до незворотних наслідків. Наприклад, якщо порветься ремінь приводу помпи системи охолодження, водій не виявить вчасно дану несправність і пропустить сигнал індикатора, може дуже швидко перегрітися двигун. Наслідок – зайві витрати на капітальний ремонт.

Ремінний привід вимагає значно більшої уваги, ніж ланцюговий. Для зняття та встановлення ременя потрібен спеціальний інструмент, за допомогою якого можна виставити мітки з точністю до 1 градуса, а також динамометричний ключ, адже вкрай важливо встановити правильний натяг. Якщо ремінь буде занадто розтягнутий, це призведе до неправильної роботи всього механізму приводу. Якщо ж натяг буде надто сильним, ремінь швидше зношуватиметься, на ньому з'являтимуться мікротріщини. Також важливо стежити, щоб під час проведення регламентних робіт із заміни робочих рідин (охолоджувальної, моторної оливи тощо), вони не потрапляли на поверхню ременів. Через хімічний вплив гума ременя також може пошкодитися та потріскатися. Саме тому в сучасних автомобілях механізми приводу допоміжних агрегатів закривають захисними пластиковими кожухами.

Затягнути пасок! Рекомендації Bosch із догляду та заміни привідних ременів
Для легкових і вантажних автомобілів Bosch пропонує ремені, за якістю повністю ідентичні продукції, що поставляється на конвеєри автовиробників. Застосування спеціальних матеріалів покращує подовжню гнучкість і забезпечує низький рівень зношування в найскладніших умовах експлуатації. Для досягнення механічної стабільності основа ременя армована нитками високотехнологічного корду. Всі елементи ременя також мають підвищену стійкість до теплових навантажень, впливу мастил, ультрафіолету.

Нагадаємо, що серед ременів Bosch є не лише поліклінові паски для навісного обладнання, але також і ремені ГРМ, в тому чилслі і ті, що працюють в масляній ванні.

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше