Іспанський варіант. Frenkit -- надійний помічник при відновленні гальм
autoExpert » СТАТТІ » Автокомпоненти » Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

  • Переглядів: 1045
  • Дата: 25-05-2021, 13:00
  • Print
Гальмівна система – життєво важливий компонент в автомобілі. Недаремно їй приділяють особливу увагу при техогляді, адже саме від справності гальм залежить безпека і водія, і пасажирів, і оточення. Обслуговування гальм регламентується автовиробником: для таких компонентів як колодки встановлені чіткі показники, коли вони потребують заміни. Це рутинна процедура, а самі колодки вважаються витратними матеріалами.
Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм
Але не лише від колодок і дисків залежить ефективна зупинка транспортного засобу – в системі є й інші складові, які також потребують уваги: супорти, робочі та головний гальмівні циліндри, вакуумний підсилювач гальм, шланги та трубки магістралі з арматурою та зрештою сама гальмівна рідина. Ресурс цих компонентів значно довший за ресурс колодок. Втім, і вартість їх заміни у випадку пошкодження значно вища. Особливо, коли мова заходить на заміну оригінальними запчастинами.

На щастя, конструкція більшості цих пристроїв дозволяє провести їх ремонт без повної заміни. Таке рішення найбільш поширене на вітчизняному ринку автосвервісу, адже дозволяє автовласнику суттєво заощади кошти. Альтернативою ремонту виступають заміна на аналог (часто сумнівного походження з країн Південно-східної Азії) або б/в. Але таке рішення ставить під питання надійність та довговічність відремонтованого вузла, що у випадку з гальмами неприпустимо.

Саме тому на ринку існує значний попит на відновлення компонентів гальмівної системи. Для успішного і ефективного виконання цієї процедури потрібне поєднання двох чинників: вправного і досвідченого персоналу та надійних перевірених деталей механізму, що підлягає відновленню.

Обираючи виробника ремкоплектів, автосервіс перш за все зважає на такі фактори, як ціна, якість та асортимент. І тут іспанська компанія Frenkit має одну з найкращих пропозицій на ринку. За 20 років існування компанія завоювала довіру не лише на батьківщині, а ще й у 55 країнах світу, зокрема і в Україні.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Що ж пропонує Frenkit?


По-перше, безсумнівну якість продукції. Стратегія розвитку компанії полягає у зосередженні уваги виключно у вузькій ніші гальмівних систем: Frenkit не прагне охопити усе й одразу, але планомірно і послідовно збільшує свою компетенцію в обраному напрямку. Не розпорошуючи зусилля на несуміжні продукти, компанія рухається не стільки в шир, як вглиб. Це дозволило їй накопичити значний досвід, експертні знання щодо якості продукції, яку вона постачає. Звісно, весь процес сертифіковано за стандартом якості ISO 9001. Втім, зараз це швидше необхідний атрибут, аніж досягнення. Але у Frenkit працює відділ контролю якості, який перевіряє і вхідну сировину, і готові продукти. Металеві компоненти проходять випробування на твердість, міцність, корозійну стійкість (відомий тест у соляному тумані), метрологічний контроль та перевірку товщини оброблюваної поверхні; а гумотехнічні вироби – перевірку на опір старінню від дії озону, гальмівної рідини, тести на розтяг та стискання.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

По-друге, солідний асортимент. В каталозі компанії продукція розподілена на 16 товарних груп серед яких: ремкоплекти супорта (з поршнем та без), ремкомлекти ГГЦ, устоновочні комлекти барабанних гальм, направляючі супорту, антишумні пластини, а також набори для ремонту циліндрів зчеплення – загалом близько 10 тисяч артикулів. Ці набори містять усі ущільнення, сальники, кільця, прокладки, пластинки, пружини та кріплення які потребують заміни при відновленні пошкоджених вузлів.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Покриття охоплює 22 130 з 24 000 застосувань за каталогом TecDoc – це 92% від усього автопарку. Frenkit постачає запчастини як для легкових авто так і для легкого комерційного транспорту європейських, японських та корейських автовиробників. Звісно, для незалежного мультибрендового сервісу чи магазину автозапчастин зручніше співпрацювати із одним постачальником, в якого є все, ніж підбирати запчастини у різних контрагентів.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Нюанси відновлення гальмівних супортів


Ресурс супортів в середньому становить 5-7 років для «цивільниго» легкового транспорту, після чого якість роботи гальмівної системи відчутно погіршується, що знижує безпеку автомобіля. Цей термін ще нижчий для кросоверів і позашляховиків, що використовуються в польових умовах, а також для потужних спорткарів, власники яких сповідують активний (агресивний) стиль водіння – тут дають знати про себе умови експлуатації, та підвищене навантаження.

Основні скарги при експлуатації гальм, з якими до сервісу звертаються водії, - це биття, скрип, перегрів, заклинювання механізму і течі. У випадку з задніми супортами до їх числа додається несправвність і течі механізму ручного гальма, якщо він інтегрований в супорт. На машинах віком понад 10 років також можлива поява корозії і навіть течі гальмівних трубок і пошкодження гальмівних шлангів, а також гідравлічної арматури супортів.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Типовий сценарій пошкодження наступний: руйнування пильника, вимивання мастила, потрапляння вологи та бруду в зони тертя, абразивний знос, руйнування посадкових місць та зрештою втрата працездатності вузла.

Крім типових розривів пильників, а також пов'язаних з ними корозією поршнів і пальців перелік можливих поломок включає в себе різноманітні пошкодження корпусу супорта, від корозії циліндрів і «вух» скоби до зірваного різьблення під гідравлічну арматуру, зовнішніх рукавів і трубок, штуцерів прокачування, порушення геометрії посадочних місць гідравліки.

Регулярне обслуговування допомагає вчасно виявити течі, корозію, люфти кріплень і підклинювання супорта, тим самим забезпечуючи продовження терміну експлуатації як «залізної» його частини, так і ущільнень.

В теорії профілактику супорта слід виконувати під час кожного ТО автомобіля і тим більше при кожній заміні гальмівних колодок. Але на практиці цим можуть нехтувати, а помилки при обслуговуванні часто служать причиною для виходу супорта з ладу.

Поширеними помилками при обслуговуванні супортів є застосування невідповідних мастил і промивок, що може привести до розбухання і руйнування манжет і пильників, а також потрапляння гальмівної рідини на гумові елементи. Інколи проблеми з гальмами починаються через те, що слюсар гаражного сервісу старанно поливає все поверхні мідновмісним мастилом або литолом.

Мідні, графітові і мастила на літієвої основі негативно впливають на гумові деталі супортів. Тут доречно згадати, що ремкоплекти Frenkit уже містять спеціальне мастило для гальм.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Типовий ремонт супорта простої конструкції з ушкодженнями манжет, поршнів і пальців за наявності комплектуючих з асортименту Frenkit проходить досить швидко. Досвідчений майстер може впоратись за годину від діагностування до збирання вже повністю відновленого супорта в простих випадках. Після демонтажу супорт повністю розбирається. Сам корпус відправляється на очищення піскоструминним апаратом і, можливо, на технологічне фарбування, а потім механізм збирається заново, із заміною на нові поршнів, манжет, пальців, протискрипних пластин і гідравлічної арматури. Всі ці елементи наявні в номенклатурі Frenkit і доступні для замовлення.

Найбільш ремонтопридатні найпростіші одно- і двопоршневі супорти з плаваючою і нерухомою скобою і чавунним корпусом. Чим складніше супорт, тим більше в конструкції «тонких» місць. Легкосплавні корпуси і багатопоршневі конструкції зі скребковими ущільненнями в наших умовах вимагають найбільше уваги і робіт по відновленню.

Асортимент включає в себе величезну номенклатуру позицій для абсолютно різних систем. Тому відновлення майже будь-якого типу супорта з серійного автомобіля – не проблема, навіть якщо трапляється дійсно рідкісний екземпляр, на який немає документації. Каталог іспанського бренду дозволяє підібрати комплектуючі за конструктивними особливостями.

Іспанський варіант. Frenkit - надійний помічник при відновленні гальм

Більше інформації про компанію Frenkit її дистриб'юторів та контакти дивіться за посиланням...


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 1)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше