WOW effect у автобізнесі. ДАН АВТО - дистрибьютор XENUM, OXIMO
autoExpert » СТАТТІ » ЛІДЕРИ про АВТОБІЗНЕС » WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі

  • Переглядів: 1504
  • Дата: 20-01-2021, 14:21
  • Print
Видавництво журналу - дуже цікава справа. І в першу чергу як можливість знайомитися з великою кількістю цікавих непересічних людей. З багатьма клієнтами з часом стаєш друзями, і це природньо. А з кимось – навіть починаєш товаришувати сім'ями. Отже, autoExpert в гостях, вдома, у компанії "Дан Авто", власниками якої є Богдан і Тетяна Козак.

WOW effect у автобізнесі

- Друзі, почнімо з самого спочатку - про те, як воно все у вас так склалося?

Богдан: Все починалося з важких дев'яностих (сміється).

Тетяна: Так, фактично в автомобільній тематиці ми з дев'яностих. Молоді, амбітні, голодні, спраглі, цікаві, активні… В перші роки незалежності практично вся Західна Україна займалася, як би це краще назвати… вільним імпортом. Ми не виняток. Але це теж певний досвід. В 2004 році змінюється влада, зростають очікування цивілізованого ведення бізнесу. Ми відкриваємо свої перші точки роздрібноі торгівлі та СТО. До 2008 року бізнес органічно зростає і вже в 2008 ми реєструємо підприємство «Дан Авто».

На той час ми вже мали певні серйозні напрацювання в сфері продажу автозапчастин, олив, аксесуарів, а також в сфері послуг. Початком наших офіційних зарубіжних партнерств стала данська компанія JP Group, чиїм першим офіційним представником в Украіні стала саме "Дан Авто". Ми відкрили для цієї фірми ринок Украіни, пройшли всі круги пекла в рамках розмитнення, сертифікаціі і решти бюрократичних процедур. І це справді був для нас неоціненний досвід. Було нелегко, часами навіть доволі складно працювати в умовах конкуренціі з контрабандним товаром, не завжди чесної гри. Але 100% разом з "гулями" ми здобували досвід, нові навички і одночасно шліфували наш бізнес. Після JP Group були інші європейські бренди, більше чи менше відомі. Але однозначно, ми доклалися, щоби вони офіційно з'явилися на полицях українських автомагазинів. І так поступово доля зводить нас з власником компанії XENUM. Не можна сказати, що це була випадковість, радше наслідок наших напрацювань, результат роботи, коло неймовірних знайомих, друзів.

Богдан: Це цікавий момент. Було це в 2010-му. До того часу ми, працюючи із запчастинами, прагнули вийти на ринок з пропозицією, яка б могла охопити цілу країну. Так, у 2010 році, людина, з якою ми працювали по одному з брендів, приїхала до України із Пітером Тоссином, власником компанії XENUM. Це була досить неочікувана зустріч, але стала для нас певною відправною точкою. На той момент у нас вже був добрий досвід роботи з моторними оливами Castrol, Shell, Mobil, ELF…, правда більше в роздріб.

WOW effect у автобізнесі

Бренд XENUM, який презентував Пітер, був тоді невідомий не лише в Украіні, це був молодий бренд, який не так давно створився взагалі.

Спочатку ми сприйняли інформацію про преміум якість та ексклюзивність дещо скептично. В період перебудов, інфляцій, постійних штормів української економіки, невпевненості політичної та економічної – завозити дорогий ексклюзивний бренд виглядало якось, м'яко кажучи, не дуже логічно. Погодьтесь, це було навіть доволі ризиковано. Але щось-таки зачепило нас. А зачепила нас якість продуктів та відвертість власника.

Тетяна: Пітер просто залишив нам декілька продуктів, щоб ми спробували… Це, пам'ятаю, була керамічна присадка VRX500 до моторної оливи. Уявіть собі, присадка білого кольору, яку пропонували залити до оливи в двигун.

Богдан: … я з цікавістю залив його до свого автомобіля (в мене тоді був Citroen Jumper з дизелем 1,9). Це було напередодні зими, холодно – і я із подивом відчув, що двигун став досить легко заводився за низьких температур і почав працювати абсолютно по-іншому.

Потім було масло з керамікою, потім інші присадки. З цікавістю почав вивчати актуальну пропозицію XENUM, і внутрішній голос підказав, що це щось таке, що я хотів би пропонувати іншим. Вже зовсім скоро ми стали офіційними представником XENUM в Україні. Рішення прийшло швидко. В межах року ми владнали всі юридичні договірні умови і підписали з компанією XENUM право на ексклюзивне представництво даного товару в Україні. Це був 2011 рік.

WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі

Тетяна: Я особисто на початку співпраці була доволі скептична. Товар стояв на ціновій вершині, невідомий, абсолютно ексклюзивний. Треба було мотивувати не лише ціну, але й переборювати стереотипи, що олива може бути лише стандартного кольору, що присадки не пошкодять двигуну і т.д. І взагалі: "А чому ми повинні платити більше?" Так, ми обговорювали питання цін на продукцію, та отримали логічну відповідь: "Я даю вам класний продукт і він не може бути дешевий. Це його правдива ціна".

Богдан: Так, Пітер сказав: "Дешевше ціна – гірша якість. Ви хочете цього?". Я сказав: "Ні-ні, нехай якість залишається, а вже із ціною ми спробуємо якось впоратись".

WOW effect у автобізнесі
WOW effect у автобізнесі

Пітер сказав: "Дешевше ціна - гірша якість. Ви хочете цього?".

Я сказав: "Ні-ні, нехай якість залишається, а вже із ціною ми спробуємо якось впоратись".

Ми привезли першу партію і стали роздавати своїм колегам та знайомим, родичам, кумам, партнерам, хто нам довіряв, на їхні машини: комусь дарували, комусь продавали з мінімальною націнкою.


Тетяна: Ми привезли першу партію і стали роздавати своїм колегам та знайомим, родичам, кумам, партнерам, хто нам довіряв, на їхні машини: комусь дарували, комусь продавали з мінімальною націнкою. Тобто ми почали просто випробовувати. І я навіть не можу сказати, коли це сталося, протягом першого чи другого року, але ми почали розуміти, що товар дійсно the best…

Богдан: Ми відчули різницю з іншими продуктами, з якими ми працювали…

Тетяна: …, що нам приємно працювати, якщо до нас приходять люди і кажуть: "Вау, класно!".

Богдан: Власне, оце "вау!" від наших споживачів – це надзвичайне задоволення у роботі, коли ти отримаєш позитив емоцій від людей, які користуються нашими продуктами.

Чим глибше ми досліджували кожну позицію XENUM, тим більше ми відчували, що результат 100% відповідає тому, що декларує виробник торгової марки XENUM: "Якщо ми не виробляємо чогось кращого на ринку, ми на ринок не виходимо".

Тетяна: Звичайно, ми пройшли знову ж таки безліч законодавчих процедур. Влада мінялася, закони мінялися з кожною новою поставкою. Не говорю вже про стрибки курсів валют. Ми продовжували імпортувати, розмитнювали, діставали безліч різних "менінгітів". Чого вартувала лише сертифікація виробництва. Ми з делегацію з українського центру сертифікаціі відвідали завод, який розташований в Голандії – відомий завод De Oliebron. Після чого нам відкрили сертифікацію зразу на 5 років, так як побачене позитивно вразило службовців.

WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі

Але, попри все, ми отримували задоволення від того, що товар завжди перевищував наші очікування з якості.

Ми продовжували займатися різними брендами по запчастинах, але реальне задоволення ми отримували від XENUM, тому що мали класний зворотній зв'язок.

В 2012 році ми вперше виставили продукти XENUM у Києві на виставці.

- Власне, там ми з вами і познайомилися, вже не по телефону…

Богдан: Ми з великим задоволенням працюємо з XENUM. Важливим моментом в нашій співпраці є те, що ключовим для Пітера Тоссина є власне не кількість, а якість. Ми знайшли однодумців, для яких не принципово, скільки товару продасться – їх більше цікавить момент, що від продукту можна отримати реально максимум. Головне питання – якісний результат!

Працювати, можливо, було б важко, якби ця інформація не була підкріплена моїм особистим внутрішнім схваленням та зовнішніми факторами позитивності від роботи. Це підсилювало завжди і давало можливість рухатись вперед, тому що у будь-якій ситуації схвальні відгуки, справжній результат дають поштовх уперед.

- Скільки років XENUM у світі?

Тетяна: XENUM створений у 2004. Так, це молода марка. Але власник в темі вже більше 25 років. Досвід роботи на інших підприємствах доволі громісткий, довгий час Пітер працював головним технологом в ВР, в Marly. У нього своя історія, свій досвід. Пітер часом жартує, що там він навчився, як не можна робити. Він каже: "Я зробив свої висновки, і вирішив, що надаватиму перевагу не кількості, але якості".

WOW effect у автобізнесі

- Що встиг зробити Пітер Тоссин за 16 років зі своїм продуктом в плані покриття у світі?

Тетяна: На основному сайті я налічила 36 країн світу. Попри великі європейські краіни, є такі як Бахрейн, Болгарія, Китай, Хорватія, Кот-д'Івуар, Кіпр… Останні роки приєдналося багато азіатських країн. В 2019 XENUM дуже органічно почав розвиватися в Малайзії, Китаї, Тайланді…

Богдан: На даний момент деякі з його олив – це своєрідна вершина еволюції…

Я бачу, що XENUM веде дуже розумну і виважену політику, і не зважаючи на те, скільки різних дискусій їхня продукція викликає на різних світових форумах, вона продовжує отримувати своїх нових прихильників та заходити на нові ринки. В кожного свої секрети, як це робити: десь більше говорити, десь дати правильну відповідь, а десь – не відреагувати на скептичні зауваження, тому що вони не мають ніякого підтвердження по суті. Але за такий короткий час (а я вважаю, що це короткий час) бренд XENUM звучить у світі як лінійка найвищого ґатунку. І ми тішимося, що стали одними з них.

- У нас на сайті розміщена наша з вами стаття про оливи XENUM на основі PAG. Розмістивши посилання на неї у себе в стрічці Facebook, я побачив, що багато усіляких китайців та інших звідти, лайкають та репостять цю статтю…

Тетяна: А знаєте чому? Тому що, коли пробуєш щось дійсно хороше, то починаєш форсувати. У східних країнах Пітер знайшов справжніх однодумців. Мені здається, що лише рік, як вони дуже активно включилися. І тут же почали використовувати продукцію в перегонах, особливо оливу PAG, вона там дуже гарно продається…

WOW effect у автобізнесі

Богдан: Технологія PAG – це насправді достатньо революційна технологія. Уже є багато думаючих автолюбителів в Україні, які чітко знають, що хочуть найкращого. Вони, мабуть, читають і англомовні, і німецькомовні публікації – і як наслідок знаходять нас самі. В принципі, я погоджуюсь і з тим, що інформаційний простір, зайнятий нашою з вами статтею в журналі та на сайті autoExpert, також зробив свою справу. Тому що якби ми ці оливи PAG не продавали, я би сказав, що є інформаційний вакуум.

Але оливи PAG продаються і ми отримуємо дуже приємні відгуки від власників автомобілів: двигун працює одинаково, що при низькій, що при високій температурі і навантаженні. Ви не відчуваєте різниці холоднозаведеного двигуна і двигуна після годин роботи. Мало того, оливи PAG мають найбільший індекс в'язкості.

…Ого! Будь ласка, ось вам пряме свідчення: стаття на www.autoexpert-consulting.com прочитана 13 852 рази! (на момент розміщення статті на сайті та у соцмережах - вже 22 580 разів).

Тетяна: Знаєш, яка ситуація наразі у Львові? Клієнт просто телефонує і каже: "От я знаю вашу оливу і мені треба"… Або: "В мене така проблема, можете допомогти? Говорили, що у вас є відповідні діючі присадки". Тобто клієнти клієнтам передають. Взагалі, дуже круто, що ми з такою маркою почали працювати! Це дало рівень "Дан Авто" і ми відчуваєм кайф від того, що продаємо щось найвищої якості в Україні.

Знаєш, це як коли ми приїздимо за кордон і вражаємось, як усе добре, якісно, а приїздимо в Україну – холера, щось не те, важко. А тут – ти привозиш в Україну класний товар! Найкраще з найкращого!

Взагалі, що мені особисто дуже подобається в XENUM, що це дало такий рівень (ну, якщо мова про "Дан Авто", то це не лише про XENUM), що тут іде навчання та комунікація з клієнтом. Ти спілкуєшся, розказуєш, освідчуєш клієнта, вчиш, як має бути правильно… А ще класно, коли дзвонять, а ми питаємо про об'єм двигуна, характеристики автомобиля, пробіг, проблеми. І лише потім можемо запропонувати продукт. І так практично з кожним клієнтом. Ти – як лікар.

Автолюбителі взагалі, як діти. Знаєш, коли ти приходиш у лікарню, в тебе щось болить і хочеш почути діагноз. А чоловіки-водії взагалі капець, вони люблять свої машини часом більше за все, вони телефонують і хочуть для своїх улюбленців щось найкраще. І дуже круто, коли ми даємо їм якесь рішення, а вони потім дзвонять і кажуть: "Вау! Класно!". Зовсім недавно була ситуація з сажовим фільтром. Клієнт купив In@Out cleaner. Телефонує через місяць, хвилин 15 щось дуже емоційно пояснює, а в кінці: "Одним словом, все дуже гарно, помогло, дійсно спрацювало…. Мільйон дякую". Ух, дуже приємно, справді.

WOW effect у автобізнесі

- Я так розумію, що це і є філософія вашої сутності. Без XENUM у "Дан Авто" могло би не бути такої філософії.

Тетяна: Можливо. Ми постійно вчимося. І вчимо нашу аудиторію. Немає межі досконалості.

- У XENUM ще багато автохімії, присадок, купа технологій з очистки...

Богдан: Почалося усе з олив. Але імідж фірми "Дан Авто" від цього часу і, напевно, доки вона буде існувати, буде полягати в якості товару. Ми не можемо зійти з цього шляху, ми мусимо бути впевнені в тих товарах, які ми пропонуємо в Україні, ми мусимо відчувати від людей оце "вау!", коли вони отримують задоволення.

Насправді, XENUM не тільки позиціонує себе в преміум-класі моторних олив, він в цілому позиціонує себе як бренд, який допомагає жити двигунам. А двигун – це не лише оливи, це також і паливо, яке надходить до нього, і всі оті "депозити", що відкладаються під час роботи двигуна. І чим би ви не користувалися, відкладень не уникнути, з ними потрібно боротися так само, як щодня після певної роботи потрібно помити руки. Тому наступні продукти XENUM – це ті продукти, які допомагають двигуну очищуватися, тримати його в постійній чистоті. Бо це – тривалість роботи двигуна, його динамічність, економність, життєвий ресурс.

Присадки XENUM до бензину та дизельного палива – унікальні, я не боюся цього слова, які, оптимізуючи процес горіння палива, не дають шламуватися двигунові. Оптимізуючи горіння, вони також економлять паливо. Я людям кажу: "Це не фокус. Купляючи присадку до палива з технологією NEXGEN, ви не витрачаєте коштів. Бо кошти, витрачені на купівлю цього продукту, окупляться на економії палива. Тобто насправді ви маєте плюс до свого бюджету від зменшення витрат на пальне, а не витрати на цей продукт".

І так у всьому з XENUM…

WOW effect у автобізнесі

У XENUM багато автохімії, присадок, купа технологій з очистки. XENUM не тільки позиціонує себе в преміум-класі моторних олив, він в цілому позиціонує себе як бренд, який допомагає жити двигунам.

- У вас крім торгівлі є ще своя СТО, на якій ви можете перевірити будь-що…

Тетяна: Завдяки СТО ми ростемо професійно, адже компанія XENUM має не лише оливи, присадки та автохімію, вона також має дуже професійні продукти та устаткування для автосервісу. Наприклад, у XENUM є установка для динамічної заміни оливи в АКПП, з якою ми зараз дуже прогресуємо. До нас на обслуговування АКПП почали їхати люди також і з інших регіонів, бо клієнти діляться враженнями, і це розповсюджується непрогнозовано… Завдяки обладнанню від XENUM ми постійно здобуваємо новий досвід. Богдану це мегацікаво, він завжди пропадає на СТО….

WOW effect у автобізнесі

Богдан: Я отримую величезне задоволення, коли беру участь на сервісі в заміні оливи в автоматичній трансмісії. І ті позитивні відгуки людей після заміни надають мені енергетичного надиху.

WOW effect у автобізнесі

При динамічній заміні очищуюється в якійсь мірі навіть масляний фільтр, який знаходиться всередині, заміна оливи не потребує знімання піддону. На моєму досвіді ми мали безліч варіантів, коли смикаються передачі, коли нема переключення з третьої на четверту, коли відбуваються ривки під час перемикання – після застосування установки та використання оливи XENUM людина не впізнає власний автомобіль.

WOW effect у автобізнесі

У XENUM є установка для динамічної заміни оливи в АКПП, з якою ми зараз дуже прогресуємо. До нас на обслуговування АКПП почали їхати люди також і з інших регіонів, бо клієнти діляться враженнями, і це розповсюджується непрогнозовано…

- Можете розказати про те устаткування, яке очищує сажові фільтри і колектори?

Богдан: Власне XENUM дуже багато продуктів робить таких, щоб мінімізувати втручання в систему двигуна, зменшити вплив людського фактора.

Що стосується очистки сажових фільтрів, то на сьогодні це питання №1 у дизельних двигунів: при використанні транспорту у міському режимі, на коротких дистанціях – дуже швидко забиваються сажові фільтри і багато клієнтів звертається до нас для їх очищення. Ми це робимо за допомогою продуктів XENUM, не знімаючи сажового фільтру, а додаючи наш спеціальний продукт через шланги, що проходять через датчик різниці тиску, напряму заганяючи хімію в сажовий фільтр. За інструкцією це відбувається протягом двох годин з повною діагностикою і подальшим запуском стандартної рециркуляції газів. На сьогоднішній день це технологія очищення сажових фільтрів №1 в Європі, тому що вона не потребує знімання самого фільтра. Вона у нас працює дуже ефективно.

Очистка вхідного колектора – не менш цікава технологія. На жаль, вона не має такого видимого ефекту, як чистка сажового фільтру чи заміна оливи в АКПП, коли людина одразу відчуває різницю. Треба знати, що внаслідок рециркуляції газів відбувається забруднення вхідних каналів до впускних клапанів та обмеження доступу повітря у двигун, що, відповідно, обмежує процес горіння в двигуні і з часом він працює не ефективно. Тому чистка вхідного колектора – це зробити інгаляцію, чи розблокувати закладений ніс.

WOW effect у автобізнесі

Тетяна: На жаль, наш український менталітет – доки не заболить, люди не рухаються. Ми вчимо людей: і організм, і механізм мають бути чистими. Якщо в тебе чисті легені дихають вільно, то добре проходить і травлення.

Тут та сама ситуація: якщо добре проходить повітря, то якісно відбувається процес згоряння. В Украіні це в деякій мірі ігнорують. Але ми повинні розуміти, для чого це потрібно робити. В Європі про чистку вхідного колектора давно всі знають, а ми ще тільки вчимося. Але однозначно –профілактика завжди легше і дешевше.

WOW effect у автобізнесі

- Серед дорогих, чи як ви називаєте, елітних олив у вас не єдина пропозиція. Але, я так розумію, що XENUM як бренд чи навіть як філософія відрізняється тим, що крім суто продуктів – олив та присадок, є ще якась сервісна філософія, чого, мабуть, мало в кого є? Більшість брендів в цьому секторі працюють за принципом "бери більше – кидай дальше". Ваш бренд відрізняється тим, що в нього є комплекс, ширший навіть за оливи з автохімією та присадками…

Богдан: Однозначно. Більше того, давайте спробуємо проаналізувати, хто ще на ринку має подібний асортимент олив: лінійка керамічних олив в трьох в'язкостях, графітні оливи (і одні, і другі – оливи з модифікаторами тертя), далі – естерова лінійка, яка у вуглеводневих оливах – це на сьогодні найширша лінійка, і, накінець, оливи на базі PAG. Звісно, є оливи з додаванням РАО.

Тетяна: Є також лінійка олив серії ОЕМ, лінійка для вантажного і комерційного транспорту – в нас вона дуже широка зараз, плюс компресорна олива, гідравлічна олива.

Богдан: Наші "оригінальні" оливи – це лінійка PRO, які чітко відповідають допускам автовиробників для першої заміни. Наприклад, зараз ми поповнили наш асортимент оливою PRO C4, яка має допуск Renault 0720.

- Чи є у XENUM лінійка з середніми цінами?

Богдан: Є, це серія SEMIX. Це звичайні добрі традиційні оливи – суміш найкращих базових олив без додаткових високовартісних присадок.

Вони з'явилися в асортименті в 2018 році, замінивши лінійку Х2, яка була досить вузька, а SEMIX – розширена.

Маючи довіру клієнтів до наших дорогих висоякісних та високотехнологічних продуктів, іноді людина, не маючи змоги купити такий продукт за вищу ціну, все одно хоче купити щось від XENUM. Раніше того не було, тепер воно з'явилося і люди залюбки купують щось з лінійки SEMIX.

Тобто, якщо хтось не має змоги заплатити за нові технології, вкладені в ті вищі лінійки, вона просто купує добру оливу.

Тетяна: Але ж вона теж якісна. Часом авто не потребує високотехнологічного продукт, достатньо класичного доброго.

- У вас, крім XENUM, є ще опорні бренди…

Богдан: XENUM навчив "Дан Авто" продавати хороші товари і ми це полюбили. З часом ми відчули, що маємо можливість через сформовану мережу представників XENUM займатися іншими товарами.

Тетяна: XENUM привчив нас і до високої якості, і до широкого спектру. І в якийсь момент до нас потягнулися інші бренди.

Але тут вже ми маємо свою фільтрацію, бо ми працюємо з найкращим і, відповідно, принципово відсіюємо невартісні продукти.

На даний момент до нас долучилося ще два бреди. Можливо, це не є преміум-бренди, але це 100% дуже хороша якість, яку нам точно не соромно представляти в Україні. Це товар, якому можна повністю довіряти.

"Витирачки" OXIMO не є найдорожчими чи ексклюзивними, але це дуже хороша середня лінійка "витирачок".

WOW effect у автобізнесі

OXIMO – це польська молода амбітна фірма. В щітках склоочисника OXIMO відношення ціна/якість – це найбільш оптимальний варіант серед усіх виробників, з якими доводилося стикатися. Плюс – дуже широкий асортимент: він точно перекриває усі 99% потреб. По асортименту з ними, напевно, не зрівняється ніхто.

- Коли Богдан сказав мені по телефону слово "витирачка", я подумав, що ви якимись файними ганчірками для миття машин зайнялися... Перепитав, що то… Щітки склоочисника.

Богдан: В OXIMO відношення ціна/якість – це найбільш оптимальний варіант серед усіх виробників, з якими я стикався. Плюс – дуже широкий асортимент: він точно перекриває усі 99% потреб. По асортименту з ними, напевно, не зрівняється ніхто.

WOW effect у автобізнесі

OXIMO – це польська молода амбітна фірма, яка, боюся помилитись, років 5 тому тільки вийшла на ринок… Дуже амбітні хлопці, які хочуть працювати та вдосконалюватися… Ідеєю OXIMO було перекрити всю гаму автомобілів – від легкових до вантажних, забезпечивши їх якісними щітками слоочисника. І коли хтось потрошки бавився собі різними розмірами, вони вийшли і закрили все.

- Включаючи довжелезні метрові до автобусів?

Богдан: Так, звісно. І ми маємо їх усіх в асортименті. Хочу додати, що ми всю продукцію офіційно завозимо, офіційно розмитнюємо і офіційно продаємо. OXIMO увійшла у TecDoc. І, повторюсь, що це продукт із оптимальним співвідношенням ціни та якості, серед того, що зараз є на ринку. Тому нам просто комфортно і приємно з ними працювати.

WOW effect у автобізнесі

Тетяна: Зовсім недавно ми почали працювати іще з однією польською фірмою. Дуже веселі молоді хлопці. Підкуповує, коли люди мають амбіціі створити щось максимально добре. Ти зустрічаєшся з ними і бачиш, що очі горять! Вони хочуть прогресувати. Так, вони тільки почали, є певні моменти… Вони вдосконалюються, ми їм теж в цьому допомагаємо. Але, приємно, коли є діалог. Мова йде про автохімію PRO-CHEM. Вони пропонують промислову хімію, автохімію та побутову хімію.

Коли ми зустрічаємося, то багато обговорюємо, дискутуємо. Бо абсолютно всі продукти, з якими ми починаємо працювати, ми тестуємо на собі.

WOW effect у автобізнесі

До кожного окремого випадку, до кожної окремої ситуації можна обрати окремий продукт PRO-CHEM із правильною характеристикою, для вирішення конкретного завдання чи проблеми – щоб не нашкодити, щоб воно було дієве і працювало. А воно дійсно працює. Наприклад, у PRO-CHEM є продукт, що відчищає латекс. Так, на ринку є ще інші продукти, які декларують цю дію, але саме наш відчищає досконало. Перевірено фірмами, які в процесі виробництва змушені відмивати бочки після перевезення латексу!

І знову ж, ми пройшли силу-силенну процедур, сертифікацій, завезли то все офіційно, і офіційно продаємо в Україні з усіма сертифікатами. І нам не соромно. І це наша перевага!

Це так, як і з XENUM, - цікаво, тому що телефонують люди із різними проблемами, а ми не просто продаємо продукт, ми даємо послугу, ми даємо консультацію. Ми не соромимося ще і ще раз людину розпитати про глибину проблеми і врешті – вирішити її.

Богдан: Ми відповідаємо на дзвінки практично цілодобово, тому що це приносить нам задоволення.

- Як ви присутні в Україні географічно?

Тетяна: Ми дуже виважено вибудовуємо свою дилерську мережу. Сьогодні ми вже дійшли до того рівня, коли самі кінцеві клієнти допомагають нам знаходити партнерів. Бо вони йдуть до магазинів і починають питати про наші продукти. І тоді до нас телефонують з магазинів та СТО і кажуть: "Слухайте, тут всі хочуть, всі шукають", "Слухайте, наші клієнти хочуть XENUM, нам треба XENUM".

Не вся Україна ще закрита, ми постійно працюємо над розширенням мережі, але ми шукаємо виключно однодумців. Тих, які ворушать мізками, які дійсно хочуть працювати якісно з клієнтом, які не бояться вчитися і не мають стереотипів на кшталт "у мене вже є олива і вона найкрутіша"… Дійсно, є маса хороших товарів, і ми це сприймаємо.

Та ми знаємо, що наші продукти мають багато переваг і можемо поділитися цим досвідом. У нас постійно доповнюється ассортимент новими цікавими продуктами, ми бачимо нові виклики на автомобільному ринку, бо з'являються нові моделі з новими проблемами. Ми постійно із цим стикаємось. Ми маємо свої чати, в яких спілкуємось з власниками та технічною підтримкою фірм-партнерів, ми постійно онлайн і ми постійно зростаємо професійно, наші менеджери на фірмі теж.

Наголошуємо, ми – відкриті до людей, близьких нам по духу.

Богдан: Ми шукаємо однодумців, яким хочеться мати найкращі відгуки від клієнтів, які хочуть…

… жити відчуттям "вау-ефекта"...

Тетяна: Так! Але тут треба не боятися навчатися, не боятися того моменту, коли потрібно не просто продати, а надати послугу, продати кваліфіковану пораду, не соромитися спитати нас. Ми відкриті. Часом до нас дзвонять навіть клієнти наших дилерів за технічною підтримкою, яку ми, без сумніву, надаємо. А ми в свою чергу без проблем звертаємося до наших бізнес-партнерів, якщо потрібно знайти якесь рішення, і там також є ті, хто надає нам кваліфіковану підтримку. Ми постійно вчимося і навчаємо.

Богдан: Знайти представника – цей процес не піддається певним теоріям. Інколи його приводять друзі. Інколи ця людина, почувши про товар, не боячись дзвонить до нас та питає, чи може вона бути з нами в команді.

І це в великій мірі залежить від професійного підходу, бажання вчитися, порядності.

- В Києві ви знайшли представника зовсім недавно…

Богдан: Дякувати ситуації, знайшовся той чоловік, який, як виявилось, з великим ентузіазмом та завзяттям розповідає потенційним клієнтам та покупцям про переваги застосування автохімїї XENUM та наших високотехнологічних олив.

Тетяна: На сьогодні маємо реально багато клієнтів з Києва. До нас дуже багато телефонують...

WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі

Автобізнес сім`ї Козак – гурт олив, різноманітної автохімії, щіток склоочисника та деяких груп автозапчастин. А ще: три роздрібних магазина та достатньо потужна СТО у м. Новояворівськ.

WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі

- Ярославе Богдановичу, чи є тобі що додати до цієї чудової промови?

Ярослав: Я впевнений, "Дан Авто" буде розвиватись ще швидше, підкорювати нові ринки, вводити в асортимент нові бренди, виявляти нові запити на ринку моторизації та з цікавістю пропонувати їх розвязання як автомобілям як предметам, так і сервісам як системам.

Богдан: Ярослав, старший наш син, бачить розвиток нашої фірми, звісно, дещо в новому ракурсі, як представник наступного покоління. На даному етапі – це розвиток якісного освоєння інтернет-простору. Це те, що можуть дати інтернет-ресурси: а) допомогти клієнту віднайти відповідний продукт; б) надати максимум інформації по його застосуванню.

Ярослав: Оскільки зараз кількість пошукових запитів і продаж зростає з кожним місяцем і продовжуватиме збільшуватись через канал інтернет, дуже важливо, щоб і самі бренди були присутні в інтернеті, і щоб вся інформація була повністю доступна в інтернеті. Людина повинна легко знайти наші бренди, дістати максимум інформації і звичайно купити товари. Це те, що стосується роздрібної торгівлі. З головного – за мінімум кліків отримати результат, незалежно від розміру замовлення чи потреби в консультаціі.

- Ви долучаєте вже до роботи свого другого сина?

Богдан: Назар, наш середній син, навчаючись вже на третьому курсі, допомагає у вільний від навчання час у монтуванні відеороликів, які ми викладаємо в Instagram, Youtube…

Він ще знаходится в перспективі зацікавлення… Але вже показує себе як чудовий автолюбитель. І мені здається, що наша тема йому теж подобається, бо він бачить, роблячи ті відеоролики з реальних відзнятих матеріалів, якщо продукти працюють, отже їх можна пропонувати.

Тетяна: А знаєш, що класно, Олександре? Що наші діти починають прислуховуватись до машини так, як ми. Вони вчаться відчувати якість, звикати до доброго. Це круто!

WOW effect у автобізнесі

- Це називається "профдеформація". Так скрізь, так у всьому, починаючи від взаємин між людьми і закінчуючи залізяками.

Тетяна: "Дан Авто" лише на початку свого розвитку. Я відчуваю, що все, що було до того, це лише якесь напрацювання. Ми ще зовсім на старті… Ми точно хочемо працювати чесно, відкрито, якісно і ми точно хочемо будувати перспективний бізнес в Україні. Це неймовірно цікаво і навіть якось азартно.

Нам також дуже імпонує те, що є українські виробники, які також намагаються виробляти якісні товари. Ми абсолютно відкриті, чому б і ні? Ми можемо допомогти пізнати їх в нашому західному регіоні.

Богдан: Наші сини, навчаючись у вищих учбових закладах, дають нам нові ідеї, які народжують нові виклики і завдання, що приносить свіжість і динамічність… Тому ми себе відчуваємо дійсно молодою фірмою!

- Богдане, Тетяна, чому ви вчите своїх дітей в бізнесі?

Богдан: Люди просто так свої кошти не витрачають. Люди завжди заплатять тільки за те, що їм потрібно. Тому, у будь якому випадку, все, що ти робиш – роби найкраще!

В гостях був Олександр Кельм

WOW effect у автобізнесі

WOW effect у автобізнесі


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.






Спецвипуски

Популярне

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше