Вчені винайшли безпечне рішення для усунення розливів нафти – чи стане виробництво більш безпечним?
autoExpert » НОВИНИ » Оливи, мастила » Вчені винайшли рішення для усунення розливів нафти – чи стане виробництво більш безпечним?

Вчені винайшли рішення для усунення розливів нафти – чи стане виробництво більш безпечним?

  • Переглядів: 847
  • Дата: 11-11-2019, 12:38
  • Print
Безперечно, що питання екології завжди на часі, та на перший погляд, вони не в повній мірі відповідають тематиці automotive aftermarket. Але не варто робити поспішних висновків. У глобалізованому світі транснаціональних компаній існує практика страхування можливих ризиків, і екологічних зокрема, що в кінцевому підсумку відбивається на ціні продукту.

І зниження ризику шкідливих наслідків, таких як виливи нафти, могли б стати дієвим шляхом до зменшення собівартості паливно-мастильних матеріалів.

Вчені винайшли безпечне рішення для усунення розливів нафти – чи стане виробництво більш безпечним?

Дослідники Квінслендського технологічного університету винайшли новий, безпечний спосіб очищення планети від розливів нафти, використовуючи цілком доступні і недорогі засоби.

Тисячі тон нафти були викинуті в світовий океан протягом десятиліть. Одним з найбільш пам'ятних був розлив нафти Exxon Valdez в протоці Принца Вільгельма, Аляска, в 1989 році, тоді було пролито 37 000 метричних тон сирої нафти, трапилася одна з найгірших техногенних екологічних катастроф. Зовсім недавно витік нафти з шельфової платформи Deepwater Horizon у Мексиканській затоці в 2010 році мав сумнівну честь стати найбільшим розливом морської нафти в історії нафтової промисловості.

За останні 20 років у всьому світі відбулося понад 700 масштабних розливів нафти. Такі інциденти негативно впливають на всі екосистеми, забруднюють океани і берегові лінії. Відмовитися від використання нафтопродуктів на сьогоднішній день практично неможливо, тому дослідники всього світу шукають доступні, прості і дієві способи очищення планети.

Команда з науково-технічного факультету QUT (Квінслендського технологічного університету) винайшла нетоксичну, недорогу, просту у використанні піну для видалення нафтопродуктів, в тому числі і мастил. При розливі нафти піну можна розпорошувати на забруднену поверхню, це допоможе дуже швидко деактивувати і прибрати відходи. Незабаром цей засіб буде доступним і допоможе боротися з глобальними та невеличкими розливами всіх видів мастильних матеріалів.

Ключем до порятунку навколишнього середовища від максимального пошкодження є якомога більш швидке видалення нафти. Вчені застосували можливості, засновані на використанні поверхнево-активних речовин, які широко використовуються в наукових дослідженнях, промисловому виробництві та повсякденному житті в якості побутових миючих засобів. Поверхнево-активні речовини являють собою з'єднання, які знижують поверхневий натяг між двома рідинами, між газом і рідиною або між рідиною і твердою речовиною - іншими словами, вони можуть бути миючими засобами, миючими агентами, емульгаторами, піноутворювачами і диспергаторами.

Одним із способів видалення плаваючої нафти з морської поверхні є адсорбція. Створена дослідниками гідрофобна пориста піна - матеріал низької щільності, який може плавати на рідині - є багатообіцяючим кандидатом для виконання поставленого завдання. Як бонус, органічно-неорганічні тривимірні тверді піни недорогі і можуть бути легко виготовлені на основі емульсійної системи, яка демонструє великий потенціал для оперативного використання при випаровуванні розливів нафти.

Інформація надана компанією «Екоінтел», однією з провідних компаній на ринку паливно-мастильних матеріалів України, що дотримуються екологічної філософії. Її контакти дивіться за посиланням…

Приєднуйтесь до autoExpert у соцмережах і месенджерах:

autoExpert у Telegram
: https://t.me/autoexpert_consulting_com - новини, акції компаній, статті.
autoExpert в Instagram: https://www.instagram.com/autoexpert_consulting_com - ексклюзивні матеріали та інтервью.
autoExpert у Facebook: https://www.facebook.com/autoexpertconsultingcom/ - новини, акції компаній, статті.
autoExpert на Youtube: https://www.youtube.com/channel/autoExpert-consulting - відео, огляди, репортажі.

Це зручно! Актуальні новини та професійні статті - все про ринок Automotive Aftermarket: авторемонт, автозапчастини, моторні мастила, автохімія, обладнання для СТО, автобізнес в обличчях, гуми, вантажний сервіс.
.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше