Bosch бере участь в проєкті по обміну даними між автомобілями
autoExpert » НОВИНИ » Дод.обдадн. » Як спілкуються машини. Bosch бере участь в проєкті по обміну даними між автомобілями

Як спілкуються машини. Bosch бере участь в проєкті по обміну даними між автомобілями

  • Переглядів: 827
  • Дата: 16-11-2021, 16:45
  • Print
Серед головних принципів автономного водіння ключову руль грає безпечний обмін даними між різними транспортними засобами. Враховуючи інформацію, що отримується в рамках такої комунікації, автоматизовані системи керування можуть точніше адаптувати свої маневри до поточної дорожньої ситуації. Консорціум компаній Bosch, Escrypt, Kapsch, Nokia та Deutsche Telekom протягом останні трьох з половиною років досліджує проблеми забезпечення стабільного та безпечного обміну даними між транспортними засобами (V2V) у рамках проєкту CONCORDA (від латинського concordia - гармонія). Очолює проєкт організація ERTICO – головний провайдер інтелектуальних транспортних систем у Європі, який використовує для їх розробки та серійного запуску як приватні, так і державні інвестиції.

Як спілкуються машини. Bosch бере участь в проєкті по обміну даними між автомобілями

Основною метою роботи є визначення оптимальних способів забезпечення безперервного обміну даними між різними транспортними засобами. Попередні дослідження в основному були сконцентровані на пересиланні різних екстрених попереджень про небезпеки, які виявляли транспортні засоби в процесі руху. Новий підхід допоміг виробити суворі вимоги щодо захисту каналу обміну даними від будь-яких неавторизованих підключень ззовні. До того, швидка та стабільна комунікація між транспортними засобами повинна забезпечуватися безперервно, незалежно від поточної якості прийому сигналу мережі, тобто навіть у тунелях. Таким чином, метою дослідження є визначення переваг різних технологій безперервного та безпечного обміну даними між транспортними засобами.

Головний об'єкт досліджень проєкту CONCORDA – це вантажні автомобілі, що їдуть по магістралі в колоні. Під час поїздки тягачі обмінюються інформацією, важливою для забезпечення безпечного руху, наприклад, даними про прискорення та гальмування.
Тестуються три типи V2V-комунікації:
прямий зв'язок Wi-Fi (ITS-G5);
використання стільникових мереж зв'язку (LTE-V2X PC5);
непряма взаємодія мобільного зв'язку (LTE).

Останній метод дозволяє передавати сигнали, що надходять від тягачів, за допомогою LTE-мереж спочатку на хмарний сервер провайдера, а потім вже всім іншим транспортним засобам, що беруть участь у випробуваннях.

Як спілкуються машини. Bosch бере участь в проєкті по обміну даними між автомобілями

Перші результати показали, що всі тестові системи більш ніж відповідають суворим стандартам інформаційної безпеки. Завдяки мінімальній затримці та високій швидкості передачі даних, два прямих канали комунікації відмінно підходять для роботи в радіусі 500 м від транспортного засобу та дозволяють миттєво підготувати системи допомоги водієві при виникненні нештатної ситуації, наприклад, при екстреному гальмуванні. У рамках більшого радіуса в 3000 м непряма взаємодія через мобільну мережу з використанням хмарних серверів забезпечує перевагу. Порівнюючи дані транспортного засобу з інформацією, що надходить від інших учасників дорожнього руху та інфраструктури, з'являється можливість ефективно використовувати сучасні функції автономного водіння. Сьогодні більшість комерційних автомобілів випускається з вбудованим LTE-передавачем. Додаючи прямий та безпечний канал взаємодії, одночасне використання одразу двох технологій надає оптимальне рішення з метою забезпечення стабільного підключення та безперервного обміну даними.

Результати цього інноваційного проєкту будуть використовуватися партнерами для подальшого розвитку функцій автономного водіння та технологій обміну даними між різними транспортними засобами, які в майбутньому допоможуть зробити дорожній рух ще безпечнішим, комфортнішим та ефективнішим.

Більше інформації про компанію Bosch та її дистрибьюторів читайте за посиланням...

Теги: Bosch, Бош, Bosch News

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше