За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

  • Переглядів: 542
  • Дата: 17-01-2022, 15:37
  • Print
Беручи автомобіль в оренду, користувачі каршерингових сервісів очікують, що авто, які вони отримують, будуть чистими та в належному стані. Завдяки новим рішенням Ridecare від Bosch, провайдери каршерингу незабаром зможуть забезпечувати максимальну якість послуг. Головне завдання нової технології – зробити поїздки користувачів більш безпечними та приємнішими.

За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

Перші базові функції системи Ridecare – визначення пошкоджень автомобіля та диму в салоні. Для цього Bosch поєднала в одному пристрої набір датчиків, а також можливість підключатися до хмарного сервісу для аналізу даних, що використовує ШІ. Нове рішення дозволяє провайдерам каршерингових парків отримувати важливу інформацію про стан автомобіля у легкій для сприйняття формі в реальному часі. Після чого оператор може оперативно прийняти рішення про ремонт або хімчистку автомобіля, якщо це необхідно.

За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

«Головний спосіб досягти задоволеності користувачів каршерингових сервісів – зробити так, щоб усі поїздки були максимально безпечними та приємними. Рішення Ridecare від Bosch допоможе покращити досвід користувача під час короткострокової оренди автомобілів», – так коментує новинку член ради директорів Robert Bosch GmbH Харальд Крьогер (Harald Kroeger). Наразі концерн веде пілотні проєкти щодо впровадження нової технології спільно з найбільшими каршеринговими операторами в Азії, Північній Америці та Німеччині, метою яких буде серійне виробництво нових датчиків.

За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

Ridecare = прозорість
Більшість користувачів фотографують видимі пошкодження автомобіля, проте провайдери каршерингових сервісів найчастіше стикаються з тим, що вартість таких ремонтів, здавалося б, невеликих пошкоджень може бути високою. Ще один великий привід для незадоволення клієнтів – оренда автомобіля, в салоні якого потай курив попередній водій. Завдяки системі Ridecare Bosch може надавати провайдерам точну інформацію щодо обох проблем: набір сенсорів, встановлених у автомобілі, відстежує дим сигарет, а також пошкодження автомобіля в момент ДТП.

«Рішення Bosch вперше в автомобільній індустрії комбінує у серійному виробництві можливості відстеження та пошкоджень при ДТП і сигаретного диму», – сказав Харальд Крьогер. Датчики нової системи настільки точні, що вони можуть визначати пошкодження не лише під час ДТП, але й при наїзді на перешкоду, наприклад, під час паркування. У тому числі система Ridecare може визначати пошкодження в момент, коли інші водії скоюють зіткнення з припаркованими та неактивними на момент ДТП каршеринговими автомобілями.

За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

Bosch поєднує штучний інтелект з інтернетом речей
Інноваційне рішення від Bosch являє собою невеликий корпус з датчиками, встановлену на лобове скло з внутрішнього боку, а також інтелектуальне ПЗ, яке аналізує дані в хмарі. Коли інформація від датчиків передається в хмару, ШІ Bosch аналізує її, щоб оцінити рівень пошкоджень автомобіля та класифікувати їх для подальшої передачі даних оператору каршерингового сервісу. Інтелектуальні алгоритми зіставляють різні дані, від швидкості та траєкторії руху транспортного засобу до погодних умов. У результаті провайдер каршерингового сервісу може визначити, якого типу ушкодження: чисто косметичне чи воно все ж таки впливає на характеристики транспортного засобу та вимагає негайного втручання та ремонту. Аналіз за допомогою ШІ також дозволяє точно визначити, яка область автомобіля була пошкоджена. Якщо згодом зіставити ці дані з фотографіями пошкоджень, оператори каршерингових сервісів також зможуть оперативно визначати вартість ремонту.

За чистий та безпечний каршерінг. Bosch розробила датчики Ridecare для автомобілів на прокат

Цифрове рішення для керування парком транспортних засобів
Провайдерам каршерингових сервісів дуже важливо вести швидкий і прозорий облік пошкоджень усіх транспортних засобів, які є в парку, оскільки це єдиний спосіб зменшити простої та покращити клієнтський сервіс. Попри зниження попиту під час пандемії коронавірусу, експерти прогнозують стрімке зростання ринку каршерингу. Сьогодні ринок послуг мобільності, що дозволяють відмовитися від особистого транспорту, оцінюється в 127 мільярдів доларів тільки у Європі. За розрахунками консалтингової агенції Strategy&, ця цифра може зрости до 549 мільярдів доларів до 2035 року.

Більше інформації про компанію Bosch та її дистриб'юторів читайте за посиланням...

Теги: Bosch, Бош, Bosch News

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше