Ford перетворює відходи з кавових зерен McDonald's на автозапчастини
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

  • Переглядів: 845
  • Дата: 27-02-2020, 15:32
  • Print
Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

Американська автомобільна компанія Ford Motor Company може справді вразити своїми новаторськими рішеннями: її фахівці винайшли спосіб переробки кавових відходів мережі McDonald's на сировину для виробництва автозапчастин.

Це вже не вперше Ford застосовує подібний досвід: раніше вони використовували агаву, пшеницю, помідори та навіть побічні продукти виробництва джинс для виготовлення автозапчастин. Група дослідників виявила, що кавове лушпиння також можна використати для виготовлення автомобільних деталей, особливо тих, які повинні витримувати високі температури, таких як корпуси фар і кришки акумуляторних батарей автомобілів. Коли кавове лушпиння нагрівається до високих температур і змішується з пластиком та іншими добавками, виходить міцний і універсальний матеріал. Винахід піде на користь не тільки навколишньому середовищу, а й стане відмінним рішенням для корпорації Ford.

Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

За стандартом, фари автомобілів виробляються з пластика і тальку - силікатного мінералу, який необхідно добувати. Кавове лушпиння може замінити тальк, роблячи деталь машини легшою на 20%. При оновленій виробничій технології використовується на 25% менше енергії, ніж при використанні попередньої комбінації матеріалів. Це може здатися неймовірним, але кавове лушпиння відповідає всім вимогам міцності і продуктивності, і може протистояти високим температурам набагато краще, ніж тальк.

Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

«Нас вразила відданість McDonald’s до інновацій і це збігається із нашим власним баченням перспективни дій щодо забезпечення екологічної стійкості», - прокоментувала Деббі Мєлевскі (Debbie Mielewski), старший технічний керівник у науково-дослідній групі з питань нових екологічних матеріалів Ford. «Це пріоритет для Ford вже понад 20 років, і це приклад кроку до економіки замкненого циклу, де різні галузі співпрацюють разом і обмінюються матеріалами, які в іншому випадку стали би побічним продуктом або відходами».

Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

Отже, як Ford перетворює лушпиння кавових зерен в фари?

Все лушпиння, що отримується в процесі обсмажування зерен для мережі McDonald's збирається і відправляється в Competitive Green Technologies, біотехнологічну компанію в Онтаріо, Канада. Там змішують каву та пластмасу. Потім змішаний матеріал відправляється в компанію Varroc (VARROC LIGHTING SYSTEMS), де відбувається процес виготовлення фар. Отриманий матеріал нагрівається і перемішується, потім виливається в форму. Останній крок - відправка фар до Ford, де вони встановлюються на автомобілі.

Ford почав встановлювати фари на своїх автомобілях Lincoln Continental у грудні 2019 року. Очікується подальше використання технології на інших моделях автомобілів. Але це не усуває проблему забруднення навколишнього середовища повністю. В кінці життєвого циклу автомобіля, деякі деталі все одно виявляться на звалищах, оскільки вони все ще зроблені з пластику. Ford і McDonald's планують скоротити кількість цих відходів, замінивши традиційний пластик переробленим пластиком. Ford також вивчає можливість використання інших відходів McDonald's, серед яких апельсинова та картопляна шкірка. І хто знає, можливо, одного дня люди будуть водити машини, зроблені повністю з відходів швидкого харчування.

Ford перетворює відходи з кавових зерен на автозапчастини

Інформація надана компанією «Екоінтел», однією з провідних компаній на ринку паливно-мастильних матеріалів України, що дотримуються екологічної філософії. Її контакти дивіться за посиланням…

Приєднуйтесь до autoExpert у соцмережах і месенджерах:

autoExpert у Telegram
: https://t.me/autoexpert_consulting_com - новини, акції компаній, статті.
autoExpert в Instagram: https://www.instagram.com/autoexpert_consulting_com - ексклюзивні матеріали та інтервью.
autoExpert у Facebook: https://www.facebook.com/autoexpertconsultingcom/ - новини, акції компаній, статті.
autoExpert на Youtube: https://www.youtube.com/channel/autoExpert-consulting - відео, огляди, репортажі.

Це зручно! Актуальні новини та професійні статті - все про ринок Automotive Aftermarket: авторемонт, автозапчастини, моторні мастила, автохімія, обладнання для СТО, автобізнес в обличчях, гуми, вантажний сервіс.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше