Nikola Motor Company і Bosch розробили силову установку для комерційних автомобілів майбутнього.
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » Вперше у світі: силовий агрегат для далекобійної електричної вантажівки

Вперше у світі: силовий агрегат для далекобійної електричної вантажівки

  • Переглядів: 1328
  • Дата: 3-10-2017, 16:52
  • Print
Nikola Motor Company і Bosch розробили силову установку для комерційних автомобілів майбутнього.
Партнерство компаній дозволить випустити на ринок паливні комірки і електропривод eAxle для воднево-електричної вантажівки Nicola.
Bosch пропонує автомобільне обладнання і програмні рішення для реалізації поставленого плану виходу на ринок – запуск серійного виробництва до 2021 року. Інкубатор електрифікації: розробки і компетенції Bosch допомагають стартапу перейти від стадії концепту до стадії реалізації.


Вперше у світі: силовий агрегат для далекобійної електричної вантажівки

Солт-Лейк-Сіті – електрифікація транспортних засобів стає чимось більшим, ніж можна було уявити. До 2021 року Nikola Motor Company виведе на ринок воднево-електричні важкі вантажівки One і Two. Їхні силові установки будуть розвивати понад 1 000 к. с. потужності і 2 000 Нм крутного моменту. Це приблизно у два рази більше, ніж зараз у будь-якого сідлового тягача на дорозі. При цьому, як було раніше оголошено компанією Nikola, у вантажівок будуть нульові викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Серцем лінійки вантажівок Nikola є нова силова установка для комерційної техніки, що з’явилася завдяки співпраці між Nikola і Bosch. Компанії спроектували новий силовий агрегат практично з нуля. Концепція електричного привода Bosch eAxle дозволила прискорити кроки з агресивного плану виводу вантажівки Nikola на ринок.

«Bosch є інкубатором рішень для електромобільності. Незалежно від того, чи працює компанія з великими автовиробниками або стартапами-початківцями, компетенції Bosch дозволяють прискорити процес розробки і допомагають швидко досягнути необхідних результатів», – прокоментував Маркус Хейн, член ради директорів, що відповідає за напрямок комерційного транспорту.

«Ми рішуче йдемо до поставлених цілей з виводу найбільш просунутих вантажівок, що коли-небудь з’являлися на ринку, – заявив Тревор Мілтон, засновник і генеральний директор Nikola. – Для розробки силової установки був необхідний інноваційний і гнучкий партнер, що здатний оперативно адаптуватися до швидкості нашої команди. Bosch надав нам можливість швидко вийти на ринок з апаратними і програмними рішеннями компанії у цій галузі. Таким чином, наше бачення може стати реальністю».

Розроблена Bosch система електропривода eAxle – це гнучка модульна платформа, що об’єднує електродвигун, силову електроніку і трансмісію у єдиному компактному блоці. Його можна з успіхом застосовувати на автомобілях будь-якого типу, починаючи від компактних машин і закінчуючи вантажним транспортом. Nikola і Bosch вперше стануть використовувати на важких вантажівках двомоторний привод eAxle для комерційної техніки.

Конструкція eAxle буде використовувати вже відому систему привода і електричні мотор-генератори SMG від Bosch. Технологічне бачення Nikola і розробки Bosch дозволять реалізувати безпрецедентні цілі в галузі створення електромобілів.

Електрична установка eAxle буде живитися від спеціально розроблених паливних комірок, що також сумісно спроектовані Nikola і Bosch. Вони забезпечать електричній вантажівці видатний запас ходу. Система керування – це теж сумісна розробка на основі технічних і програмних рішень Bosch. Силова установка від Nikola і Bosch буде мати нульові викиди шкідливих речовин. Вона повинна забезпечити найкращу в сегменті вантажівок вартість володіння у порівнянні з традиційними двигунами.

«Революційні технології мобільності потребують перспективних цілей, швидкої появи на ринку і чіткої структурованості для досягнення успіху на довгостроковій основі, – додає д-р Хейн. – Разом з Nikola Motor Company ми прагнемо досягнути нового рівня технологічного прогресу та вийти на ринок».

Bosch і Nikola також сумісно розробили комплексну систему єдиної силової установки для модельного ряду Nikola. Система буде включати у себе загальну концепцію безпеки та архітектуру електромережі автомобілів. Використовуючи сучасні технології моделювання протягом усього процесу розробки – від компоновки до фінального тестування і перевірки, – Nikola One і Two будуть випущені з одною з найсучасніших і оптимізованих конструкцій в галузі машинобудування.

З детальною інформацією про модельний ряд Nikola можна ознайомитися на сайті www.nikolamotor.com.

Додаткову інформацію можна отримати на сайтах: www.bosch.ua, www.bosch.com і www.bosch-press.com.

Теги: Bosch, Бош

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше