Команда вчених винайшла новий спосіб утилізації шин. Чи покращиться екологія?
autoExpert » НОВИНИ » Колеса, шини » Команда вчених винайшла новий спосіб утилізації шин. Чи покращиться екологія?

Команда вчених винайшла новий спосіб утилізації шин. Чи покращиться екологія?

  • Переглядів: 642
  • Дата: 22-01-2020, 16:56
  • Print
Команда хіміків з Університету Макмастера винайшла інноваційний спосіб розчинення гуми, що використовується в автомобільних шинах. Цей процес відкриває горизонти нових способів переробки, які до сих пір виявлялися дорогими, складними, і, в значній мірі, неефективними.

Команда вчених винайшла новий спосіб утилізації шин. Чи покращиться екологія?

Унікальний метод дозволяє впоратися з забрудненням шинами навколишнього середовища - згідно статистики, близько 3 мільярдів покришок було виготовлено та придбано в усьому світі в 2019 році. Більшість з них, в кінцевому підсумку, опиняться на величезних звалищах або сховищах, що призведе до вимивання забруднюючих речовин в атмосферу.

Шини є типовим прикладом продукту, виготовленого для одноразового використання з невідновлюваного ресурсу. Хоча деякі з них використовуються в якості палива в цементній промисловості або розбиваються на крихти для використання в якості наповнювачу в асфальті, цементі чи штучному газоні, не існує зручного способу отримання полімерів на основі нафти, з яких вони виготовлені, тому їх не можна легко переробити та повторно використати. Властивості, які роблять шини такими довговічними та стійкими на дорозі, також роблять їх переробку складною та дорогою.

Команда вчених винайшла новий спосіб утилізації шин. Чи покращиться екологія?Вчений Чарльз Гудієр вперше розробив методику затвердіння шин в 1850 році, об'єднавши сірку з натуральним каучуком, який утворює мости між натуральними полімерами і перетворює суміш з рідини в каучук. Нове дослідження, проведене командою вчених під керівництвом професора Майкла Брука(Michael A. Brook) та опубліковане в журналі "Зелена Хімія", засноване на процесі ефективного руйнування полімерних молекул шляхом розриву сіркових містків. Творці технології порівнюють структуру покришки зі шматком рибальської сітки. «Ми знайшли спосіб обрізати всі горизонтальні лінії, тому замість сітки тепер у вас є велика кількість мотузок, які набагато простіше ізолювати та переробити», - коментують вчені.

Новий метод може допомогти усунути основні екологічні проблеми та небезпеки, пов'язані з накопиченими шинами. Дослідники попереджають, що новий метод має деякі обмеження, тому що він дорогий для глобального промислового застосування.

Команда вчених винайшла новий спосіб утилізації шин. Чи покращиться екологія?
Схема зображає розчинення дослідного шматка гуми з відпрацьованої покришики, виділення з нього армуючого металевого корду, відфільтрований нерозичнний осад та кінцевий продукт реакції. Фото Green Chemistry

«Ми працюємо над цим, перший важливий крок вже зроблено. Цей процес ефективно утилізує автомобільну гуму, дозволяючи перетворювати старі шини в нові продукти», - коментують вчені.

Інформація надана компанією «Екоінтел», однією з провідних компаній на ринку паливно-мастильних матеріалів України, що дотримуються екологічної філософії. Її контакти дивіться за посиланням…

Приєднуйтесь до autoExpert у соцмережах і месенджерах:

autoExpert у Telegram
: https://t.me/autoexpert_consulting_com - новини, акції компаній, статті.
autoExpert в Instagram: https://www.instagram.com/autoexpert_consulting_com - ексклюзивні матеріали та інтервью.
autoExpert у Facebook: https://www.facebook.com/autoexpertconsultingcom/ - новини, акції компаній, статті.
autoExpert на Youtube: https://www.youtube.com/channel/autoExpert-consulting - відео, огляди, репортажі.

Це зручно! Актуальні новини та професійні статті - все про ринок Automotive Aftermarket: авторемонт, автозапчастини, моторні мастила, автохімія, обладнання для СТО, автобізнес в обличчях, гуми, вантажний сервіс.


Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше