Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від Durr
autoExpert » НОВИНИ » Матеріали для кузовного ремонту » Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від Durr

Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від Durr

  • Переглядів: 1435
  • Дата: 1-02-2022, 14:59
  • Print
Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від DurrТехнологія фарбувальних камер EcoProBooth відкриває нові перспективи для автовиробників. Рішення поєднує модульний принцип компонування та автономність виробничих ліній і дозволяє одночасно вести внутрішнє та зовнішнє фарбування в одному боксі. Такий рівень масштабованості та гнучкості раніше був досяжний виключно в умовах дрібносерійного виробництва. І не лише цим EcoProBooth відповідає вимогам виробництва майбутнього. Нова концепція камери Durr забезпечує ще й високу енергоефективність. У порівнянні зі звичайними лініями сухої сепарації, технологія EcoProBooth знижує споживання енергії та скорочує викиди CO2 приблизно на 40%, а для систем мокрого очищення економія досягає 75%.

Наприклад, традиційний інтегрований процес фарбування без ґрунтовки на 60 операцій/год (вісім станцій базового покриття та шість станцій прозорого покриття, розділені між двома жорсткими лініями на 30 операцій/год кожна) трансформований у п'ять паралельних ліній EcoProBooth, кожна з яких має одну станцію нанесення базового та одного прозорого покриття. Таким чином, 14 робочих зон перетворюються на 10 боксів. Кожна лінія має незалежне управління і її можна запускати та зупиняти без зупинки інших.

Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від Durr
У фарбувальному цеху майбутнього дві жорсткі лінії перетворюються на п'ять паралельних ліній EcoProBooth

Зростання продуктивності за рахунок масштабування
Зростання продуктивності досягнуто і за рахунок можливості оптимально розподіляти кузови по камерах EcoProBooth. В результаті втрати часу в операційному циклі через різний обсяг фарбувальних завдань (наприклад, при нанесенні кольору «металік» або однотонного фарбування) або при фарбуванні кузовів різних типів залишаються в минулому. Час циклу більше не залежить від максимального об’єму фарби, що наноситься, так як у кожній камері одночасно йде фарбування автомобілів будь-яких типів: від компактних до позашляховиків. У всіх камер стандартні розміри та конструкція. За рахунок цього їх можна переобладнати чи нарощувати їх потужності, не впливаючи на роботу сусідніх камер.

Зростання експлуатаційної готовності за рахунок універсальності
Фарбувальний робот проводить внутрішнє і зовнішнє фарбування кузова в кожному боксі за допомогою обраної технології нанесення покриття, що відповідає конкретному завданню. Універсальний розпилювач EcoBell4 Pro Ux останнього покоління забезпечує якість фарбування за найвищими стандартами, а його ефективність дозволяє використовувати лише чотири роботи на один бокс. Усі фарбувальні операції інтегровані в межах однієї камери, що зводить до мінімуму час перенаправлення кузовів між робочими станціями під час внутрішнього та зовнішнього фарбування.

Ще одним фактором, що забезпечує безупинну роботу системи, служать відсіки технічного обслуговування: вони розташовані по кутах камери і через них в камеру безперервно надходить свіже повітря. Таким чином, персонал може вільно входити в камеру без респіраторів та вести очищення або ТО розпилювачів та інструментів, не припиняючи фарбування. При цьому заздалегідь відомий обсяг робіт з очищення агрегатів камери: він залежить від рівнів їх забруднення, які фіксуються за допомогою програмного забезпечення DXQ від Durr.

Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від Durr
Сервісні відсіки з постійною подачею свіжого повітря є основним фактором безперервної роботи системи

Низьке енергоспоживання завдяки максимальній рециркуляції повітря
Durr вдалося скоротити розміри камери за рахунок ефективної модульної конструкції. В наведеному вище прикладі об'ємна витрата технологічного повітря приблизно на 20% нижче звичайного. Крім того, модульний підхід дозволив мінімізувати витрати електроенергії, скоротити рівень викидів CO2 та витрати на експлуатацію.

Завдяки низькому енергоспоживання із співвідношенням рециркуляційного та свіжого повітря 95:5 у EcoProBooth досягнутий високий відсоток рециркуляції повітря. Це означає, що до технологічного повітря додається 5% свіжого, яке надходить безпосередньо з чистого приміщення без застосування додаткової системи подачі повітря. Фарбувальна камера оснащена системою сепарації перепилу EcoDryScrubber останнього покоління. Відразу після видалення частинок фарби з повітря камери відбувається його рекондиціонування в повітряно-циркуляційному блоці, що примикає. Це скорочує енергоспоживання і витрати. Новий EcoDryScrubber очищає майже вдвічі більше повітря, ніж попередні моделі, при цьому він оснащений лише одним щаблем фільтра на один модуль. За рахунок надкомпактності ступінь щабель ідеально вписується в конструкцію боксу. У порівнянні з традиційною системою сухої сепарації Durr скоротив споживання електроенергії на 40%, а для фарбувальних ліній з мокрим очищенням до 75%.

Фарбування майбутнього в камері EcoProBooth від Durr
Durr Open House 2021 – менеджер продукту Даніель Акерманн у випробувальній установці EcoProBooth у технічному центрі у Бітігхайм-Біссінгені

Вигідне вкладення та мінімізація ризиків
Крім високої ефективності та гнучкості важливим фактором підвищення конкурентоспроможності підприємства є його відданість принципам сталого розвитку. Нова концепція камери фарбування Durr ідеально відповідає ринковим потребам виробництва, оскільки забезпечує ефективне використання ресурсів. Значно скоротивши витрати технологічного повітря і досягши високого відсотка його рециркуляції, вдалося мінімізувати енергоспоживання та рівень викидів CO2. Інтелектуальна конструкція камери скорочує витрати матеріалів за рахунок мінімізації втрат при зміні кольору фарби. Розбивка виробничих ліній на короткі бокси дозволяє гнучко розподіляти фарбувальні операції, внаслідок чого економиться фарба та промивна рідина, скорочуються витрати та викиди ЛОС (леткі органічні сполуки).

Незалежно від того, чи розглядається великий автовиробник чи новачок, який тільки виходить на ринок електромобілів, або планується нове виробництво чи модернізується діюче підприємство, інвестиції в EcoProBooth – це інвестиції у фарбувальні технології майбутнього.

Теги: Durr News, Durr

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше