Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів
autoExpert » НОВИНИ » Автозапчастини » Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

  • Переглядів: 1423
  • Дата: 16-02-2018, 22:53
  • Print
Незважаючи на свою назву, ремінь приводу допоміжних агрегатів відіграє важливу роль у роботі автомобіля – без нього неможливе надійне забезпечення автомобіля електричною енергією. Крім того, від клинового/поліклинового ременя можуть приводитися насос гідропідсилювача керма, компресор кондиціонера, водяна помпа або вентилятор системи охолодження двигуна.
У процесі експлуатації приводний ремінь піддається зносу. Із плином часу він втрачає початкові властивості, потребуючи своєчасної заміни. І якщо з відсутністю кондиціонера в разі обриву ременя ще можна було б змиритися, то при раптовій відмові підсилювача керма може виникнути аварійна ситуація! Тому стан поліклинового або клинового ременя необхідно обов'язково контролювати. Не варто чекати його обриву.


Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

- Як часто потрібно міняти ремінь приводу допоміжних агрегатів?
Ремінь приводу допоміжних агрегатів зазвичай не має фіксованого терміну служби. Регламентом визначено лише інтервал для періодичної перевірки ременя. Адже система приводу допоміжних агрегатів може перебувати в різних умовах експлуатації, тому заміна компонентів проводиться при виявленні дефектів у процесі огляду – сторонніх шумів, зламів або тріщин ременя, його забруднення або пошкодження, несправностей роликів і натягувачів. Контроль стану зазвичай проводять кожні 30 або 60 тисяч кілометрів пробігу автомобіля.

Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

- Як підібрати новий ремінь?
Для правильного підбору продукції компанія Bosch рекомендує користуватися єдиним онлайн-каталогом запчастин Bosch Automotive Catalog, де відповідні компоненти можна підібрати за маркою, моделлю, роком випуску і модифікацією автомобіля.

- Сучасні технології виробництва та переваги компонентів Bosch
Застосування високоякісних синтетичних матеріалів при виробництві ременів Bosch дозволяє досягти надійної роботи системи приводу і тривалого терміну експлуатації. У дослідних центрах вчені та розробники застосовують найсучасніші полімерні основи, а також розробляють методи з'єднання різних структур в єдиній зовнішній формі. Bosch випускає і поліклинові, і конічно-зубчасті ремені, які забезпечують високий коефіцієнт тертя і передачу необхідного крутного моменту. Двигуни сучасних автомобілів стають все більш і більш компактними. Відображаючи цю тенденцію, виробники все частіше відмовляються від натягувачів у системах приводу допоміжних моторних агрегатів, вважаючи за краще використовувати високотехнологічні поліклинові ремені з еластичною основою. Вони стали підходящим технічним рішенням і використовуються в багатьох сучасних моделях автомобілів.

Як компанія, що має безпосередні контакти з розробниками двигунів і автовиробниками, Bosch володіє найактуальнішими даними щодо технічних вимог до приводних систем. Саме тому характеристики ременів Bosch чітко відповідають заводським параметрам.

З урахуванням специфіки експлуатації автомобілів беруться до уваги температурна і хімічна стійкість матеріалів, які застосовуються при виготовленні ременів. Компоненти Bosch працюють у найжаркіших кліматичних умовах екватора так само надійно, як і в полярних широтах. В останніх підтримання енергетичного балансу автомобіля – першорядне завдання для ремонтників СТО. Протягом довгих років експлуатації по всьому світу приводні ремені Bosch підтверджують свої найкращі якості. Крім того, ремені Bosch відповідають найвищим вимогам зносостійкості. Цим забезпечується безперебійна робота системи приводу допоміжних агрегатів протягом тривалого часу.

- Клиновий або поліклиновий ремінь і генератор – найважливіші компоненти єдиної системи
Говорячи про ремені приводу допоміжних агрегатів, не можна не відзначити ще один компонент приводної системи – генератор. Сучасні генератори – це пристрої, що працюють у тісній взаємодії з усіма електронними системами. Сьогодні, відчинивши капот багатьох автомобілів, ви побачите там генератор Bosch. Залежно від моделі застосування ці пристрої адаптовані для роботи в мережах 12 або 24 вольти. Це дає можливість розширити ринок і охоплення продукції не тільки для легкових, але і вантажних авто та спецтехніки. Велику увагу конструктори також приділяють уніфікації генераторів стосовно різних лінійок двигунів. Як системний постачальник Bosch також забезпечує найширший асортимент запчастин для майстерень, які займаються ремонтом генераторів.

Виробництво генераторів дозволяє компанії Bosch пропонувати споживачам ремені, що якнайкраще відповідають вимогам системи приводу – будь-то легковий автомобіль або вантажна техніка.

Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатівРекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатівРекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

- Рекомендації фахівців мережі Бош Авто Сервіс щодо перевірки та заміни ременя
При огляді системи приводу допоміжних агрегатів у першу чергу слід звернути увагу на ослаблення сил тертя – провисання ременя, потрапляння мастила на шківи і ремінь, потрапляння абразиву тощо. Слід звернути увагу на компоненти приводної системи, якщо спостерігається підвищений шум або свист ременів, що часто проявляється після запуску двигуна в холодну пору року.

Компанія Bosch випустила спеціальний постер, що наочно демонструє типи пошкоджень ременя, при яких необхідна його заміна, із зазначенням можливих причин появи несправностей і способів їх вирішення.

При заміні ременя уважно ознайомтеся з конфігурацією системи приводу. Корисним буде про всяк випадок сфотографувати або, наприклад, замалювати схему правильного розташування ременя.

Щоб зняти старий ремінь, необхідно послабити його натяг. У сучасних приводних системах зазвичай використовується автоматичний натягувач, який забезпечує правильний натяг ременя. Але зустрічаються і системи, в яких він регулюється вручну. Також усе частіше застосовуються системи без натягувача, в яких використовуються еластичні поліклинові ремені. Слід зазначити, що якщо в оригінальній комплектації встановлений еластичний ремінь, то його не можна замінити звичайним, і навпаки. Крім того, установка таких ременів повинна здійснюватися за допомогою спеціальних пристосувань, наприклад Bosch Elastic Tool Kit 1.0 і Elastic Tool Kit 2.0.

Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів
Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

Перед монтажем нового ременя рекомендується порівняти його з демонтованим, щоб переконатися в точності підбору і повній сумісності з іншими компонентами приводу. Також необхідно приділити увагу перевірці стану роликів, натягувачів та інших компонентів приводу. Якщо якісь з них несправні, це може вплинути на роботу всієї системи. Наприклад, якщо зношені або не працюють належним чином підшипники генератора, компресора кондиціонера або обвідних роликів, це може призвести до прискореного зносу і швидкого виходу нового ременя з ладу. У разі потреби слід здійснити заміну несправних компонентів.

Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

Під час монтажу нового ременя необхідно забезпечити його правильну установку і натяг. При цьому дуже важливо не допускати використання невідповідного інструменту, щоб не пошкодити шківи агрегатів приводної системи. Деформація або перекіс шківів призведе до швидкого зносу ременя, підвищених вібрацій і появи сторонніх шумів. Натяг ременя слід відрегулювати відповідно до типу натягувача та інструкцій виробника.

Правильний підбір компонентів і кваліфіковану заміну ременя допоможуть провести на найближчій станції мережі Бош Авто Сервіс. Уся необхідна інформація щодо заміни ременя доступна сервісним фахівцям у програмному забезпеченні Bosch ESI[tronic], яке використовується разом з діагностичним обладнанням Bosch.

Додаткову інформацію можна отримати на сайтах: www.bosch.ua, www.bosch.com і www.bosch-press.com.

Рекомендації спеціалістів мережі Бош Авто Сервіс щодо експлуатації та заміни ременя приводу допоміжних агрегатів

Теги: Bosch, Бош

Шановний відвідувач сайту www.autoexpert-consulting.com. Якщо ви професіонал ринку автосервісу та торгівлі автозапчастинами, оливами тощо – ви маєте змогу безкоштовно користуватися послугою Hotline autoExpert за телефоном гарячої лінії +38 067 537 82 42.
 (голосов: 0)






Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.

Спецвипуски

Реклама

Календар

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Опитування

Напрямок вашого бізнесу

Продаж автомобілів
Автосервіс
Гуртова торгівля автокомпонентами
Автомагазин
Автоперевезення
Інше